МВР с акция в офисите на бизнесмена Велико Желев

Според първоначалната информация той е задържан за 24 часа
Обновена: 6 мар 2023 22:13 | 6 мар 2023 22:13, Йоана Цонева
122
МВР с акция в офисите на бизнесмена Велико Желев
Снимка: БГНЕС

МВР провежда акция в офисите на строителния предприемач Велико Желев в центъра на София, предаде БНР.

Според първоначалната информация той е задържан за 24 часа.

Акцията е по дело за принуда. Към момента разследващите не дават повече информация.

Желев е собственик на фирмата "Хидрострой". Той минава за близък до предишните управляващи от ГЕРБ. Негови фирми изградиха Северната скоростна тангента на София. Дружествата му спечелиха и проектите за тунел под Шипка и за магистралата Русе-Търново.

Задържането му идва на фона на засилено говорене за спестен асфалт при строителството на тангентата. От няколко дни строителният министър Иван Шишков обяснява, че там е положен по-тънък слой настилка от нужния.

Часове преди да се разбере за задържането на строителния предприемач прокуратурата съобщи, че изискала информация за строителството на тангентата, както и за магистрала "Хемус".

Разследването по "Хемус" е отделен сюжет, но в миналото бившият вътрешен министър Бойко Рашков намекваше, че Желев може да е свързан с нередностите по този проект. Рашков говореше за строител „велик и жилав“ , който е превел над 20 млн. лв. в Обединените арабски емирства още в началото на разследването по „Хемус“, когато бяха претърсени няколко строителни фирми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
4
 
! Отговори
ДЛВ перник преди 1 година
Скоро и длв Перник! Да не забравите и кюмурите на орлинчо ще ви се разсърдят
69
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време точно така ГЕРБ го откъснаха от БСП, принудиха го да купи Водстрой и да стане партийна касичка за ресто от поръчки. Нищо ново под слънцето.
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капитан Дриско
67
3
 
15
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Обичам когато се появява интрига между нашите опоненти. Едните крадливи ,другите глупави и войнствени майцепродавци .Общото между тях е че всички служат на Американското посолство което впрочем никак не харесва Гешев а той е много важен за ГЕРБ .В същото време Боко му обръща гръб и Гешев може да мине на отсрещния бряг. И тук цялата история става много забавна и разрушителна за всичките участници в нея !А когато двама се карат,знаете кой печели !
66
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не настъпи моментът, в който народът гони бягащи гербави отрепппки по улиците и ги настига по тавани и мазета, където престъпниците са линчувани на място, та до този момент, България няма никакъв шанс!
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' С държавни поръчки всеки може '' .................................. в корумпирани, корупционни общества като България и русия, единствения бизнес е харченето на публични фондове за приближени до партията и лидера ... реалeн бизнес на практика не съществува.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой просто се прави на интересен.
63
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв бизнесмен е този??? С държавни поръчки всеки може.
62
1
 
25
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Боко обърна гръб на Гешев заявявайки че след като от Американското посолство са му дърпали ушите искрено е съжалил ,че не са гласували закона за съдебната реформа. Гешев в момента му отмъщава като предизборно вкара в зандана Гербаджийските фирми.Ще стане интересно на изборите!
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересни неща, ама малко имена. Аудиторията не разбира.
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ,Я НИ СВЕТНЕТЕ КАКВО СТАВА С ОНИЯ 50 МИЛИОНА ЗА ПЪТИЩА, ИЗНЕСЕНИ С ДИСАГИ ОТ БАНКИТЕ!!...
59
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде и тоя юнак от магнитната мафия гроб - дпс глътна водица. И той шампион по обществени поръчки, и той знае как се прави път с 30 % по-малко материали, истински гений.ЕС и САЩ сериозно запукаха сикаджийската мутра и наглите тинтири минтирита в обкръжението му, до изборите все ще е така, а след изборите трети рунд магнити в малоумната милиционерска манерка на простата тиква.
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вичо Касичката още през ноември 2021 след изборите е викнат при Боко Тиквата. Боко го пита: Ти, колко работници имаш, Вичо? Вичо Касичката отвръща: Ами 5000. Боко: Ами като са 5000, колко преференции изкара? Ами 2500 Боко: А къде са останалите, Вичо?!Още от тогава Вичо Касичката почва да бяга по тъча на Боко, на който иначе се отчиташе години наред от асфалт и магистрали и беше всеизвестен с прякора Вичо Касичката.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната между Гешев и Боко официално започна. Сега борбата е коя сви ня ще вземе превес и ще контролира другата за да си купи някой друг ден повече свобода. Часовника тик така. Гербопитеци, или сте безкрайно тъ пи и политате с Боко и Шиши в пропастта или започвате да пеете чинно за всяка една схемичка, във всеки един областен град, селце и паланка. За да отървете собствените си мизерни кожи. Щото нито Боко, нито Шиши, нито Каскета ще се поколебаят да ви хвърлят на лъвовете....
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко мъка има
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя гнусен крадлив гербераст и за милион години не може да излежи откраднатото. Само че ще го оправдаят...
54
0
 
8
 
! Отговори
ХА! преди 1 година
Удариха ВДХ Водстрой-Хидрострой Холдинг! Това е акция наМВР с Кьовеши на фон тук каскета не може да пипа - поискал документите веднага, но предполагам няма да ги докопа ;-]
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата ще го изчегъртаме докрай. Така както изчегъртахме Бай Тошо преди 33 г
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И него ще ги пуснат като Тиквата и ще обявят ареста за незаконен. Гешев затова сложен - да ги пази.
51
8
 
10
 
! Отговори
Желев преди 1 година
Хидрострой= на ДПС престанете да мешате Боци във некви глупости!! Информирайте се малко а не веднага със опорките!! Ако беше човек на боци нямаше да падне!! Боци го готвят от Европа отново за власт нема да го пипнат!!