Прокуратурата вика Рашков като свидетел на делото за "Хемус"

Причината е интервю на вътрешния министър
147
Прокуратурата вика Рашков като свидетел на делото за "Хемус"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата ще призове министъра на вътрешните работи Бойко Рашков като свидетел по разследването за строежа на магистрала "Хемус". Това съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова, цитирана от БТА.

Още по темата
Причината за искания разпит е интервю на Рашков от 23 декември, в което той заявява, че знае къде са отишли парите за строежа на магистралата.

От думите на Петрова стана ясно, че освен за пране на пари, прокуратурата наблюдава и още едно разследване - за данъчно престъпление. Тя обясни, че вероятно това е предикатното престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
19
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Да знаеш за извършено престъпление и да криеш данните от компетентната прокуратура, също е престъпление само по себе си! Ако Б. Рашков знае нещо е длъжен да го съобщи на прокуратурата по надлежния ред! В противен случай, като длъжностно лице Рашков също е престъпник!
40
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой умен и сериозен човек не би защитавал гербавите крадци,освен ако не е един от тях.Вижте ги по-долу и сами си направете изводите.
39
8
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами нормално е, първо имаше доказателства за незаконни подслушвания, после за канибализъм, после за куфари чували от Хемус и още бог знае какво ... време е да представи някакви доказателства иначе рискува за превърне МВР в редакция на жълт вестник ... първо ще го привика прокуратурата, после ще дойде ред и на Бай ставри, всяко нещо по реда си, все ще и дойде края и на радевата зима, няма да живеем цял живот в ледников период я ... !!!
38
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво лошо има Рашков да даде писмени обяснение къде са парите щом знае. Да ама не . Нищо не знае , а само пуска кьор фишеци. Другари-чалгари-харвардци това нищо няма да помогне на провала на правителството.
37
1
 
11
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Разкажи на народа за взрива на Ахмед Доган на гарата далеч преди техния процес?
36
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под статията пишат поне 9 гербави тррола :) Показателно :)
35
10
 
11
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Гербава под.лого,банките признаха , че тези пари са изтеглени по този начин и че са уведомили ДАНС(така е по закон),но от там не са реагирали.Че сте неуки,знаем,но поне се информирайте за някои неща,преди да пишете глупости.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 Те не са глупави, а са трролове и се надяват ние да сме много глупави, но изненада за тях - никога не сме били :)
33
9
 
10
 
! Отговори
Бойко Дамаджаната преди 2 години
Дамаджана, какво правим сега? хахаха
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ех ексерт, ескперт, експерт ли беше да го опише, разбуташ ли го ще ми.ри..ше... то тава е работата, че рашков, путин и радев НЕ СЕ СТРОИЛИ, но са взели парите
31
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 Няма нищо за вярване, гербав - има свидетели, документи и прикриватура, която не отрича. Наистина трябва да си гербав тррол, та да "вярваш", че има нещо за вярване, когато фактите са безспорни :)
30
12
 
14
 
! Отговори
*/* преди 2 години
Рашков гони ги до дупка бойковците,делянпеевските,и другите бандити.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно е да осъждаш имането на замъци в ЕС от благородниците там.А какво ще трябва да направи Борис Джонсън,според вас,заради притежанието на имоти от кралското семейство в О.К.или Франция,макар тя да е Република а не Кралстео.Да ги обяви за престъпници ли?Много сте глупави.
28
7
 
11
 
! Отговори
expert преди 2 години
Според мене, прокуратурата и "справедливия " съд ще стигнат до крайно заключение че Рашков , Путин и Радев са строили магистралите и са откраднали парите!..
27
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербави крадци,вашето чудо тепърва започва.Ще си платите за всичко!За геноцида над българския народ,който оставихте най-беден и най-болен в ЕС.За това,че за 10 години 1,5 милиона млади хора напуснаха страната.Това няма да ви го простим!
26
7
 
10
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До Ива. Много ли ти е мъчно, че не сте вече на власт? Няма и да бъдете!
25
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един средноинтелегентен човек не може да повярва, че 50-60 милиона са изтеглени от банка и в чували са носени нанякъде. Тези пари са над 1 тон тежина. Явно има *** хора , които вярват на всяка глупава пропаганда от др. Рашков . Рано или късно Рашков и Радев ще бъдат осъдени за нарушение на законите.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ива 27 По0спокойно, гербав, че ще си докарате инфаркт :) Да го викат, щом не им стиска да извикат тези, които формалният получател на парите им посочи :) Така или иначе, каскетът ви си отива и тогава ще се разследва аферата "Хемус".
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига вече с това имане на имоти.Това,че имаш имоти не значи нищо.Нито е престъпление,защото може да са придобити и по наследство.Държавата стимулира имането на имоти,заради това,че се плащат Такси и Данъци определени със закон и се подържат сградите.Стига имотите да са придобити на законно основание и да са платени всички данъци и такси.Съвсем друг е въпросът защо политици се сдобиват със средства,когато са във властта.Затова е необходимо да се постави ограничение на мандата на политиците до2.
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако наистина Рашков знаеше къде са парите досега да беше купил с тях 90-100 недвижими имота вместо да разиграва циркове.