Дойчин Дойчев и Руслан Колев окончателно на свобода

Прокуратурата дори не протестира мерките им за неотклонение
Обновена: 24 авг 2012 14:49 | 24 авг 2012 11:11,
123
Дойчин Дойчев и Руслан Колев окончателно на свобода
Прокуратурата изобщо не протестира мерките на спецсъда от миналата седмица. Снимка: БТА

В Aпелативния специализиран наказателен съд не е постъпил протест от прокуратурата за мерките за неотклонение на обвинените за превозването на три тона кокаин на кораба „Свети Николай” Дойчин Дойчев и Руслан Колев, съобщиха от съда.

От 10.00 часа днес трябваше да започне разглеждането на мерките за неотклонение на Дойчев и Колев, които бяха освободени на 20 август от Специализирания съд. След решението на обвинителите да не протестират определението на съда двамата обвиняеми остават окончателно на свобода.

Като основание за освобождаването им от ареста тогава Специализираният наказателен съд посочи, че липсват доказателства обвиняемият Колев да е ръководил, а обвиняемият Дойчев да е участвал в организирана престъпна група

Двамата бяха с повдигнати обвинения за организиране, ръководене и участие в организирана престъпна група във връзка със задържания в испански води кораб „Свети Николай” с голямо количество наркотици на борда.

Дойчин Дойчев е собственик на фирмата, менажирала кораба, а Руслан Колев е арестуван като организатор на транспорта на кокаина.

Още по темата
Разследващите не са събрали и доказателства за познанство между двамата обвиняеми и капитана на кораба и следователно няма как да се направи извод, че те представляват организирана престъпна група, посочи тогава съдебният състав и ги пусна без мерки за неотклонение.

Вчера след среща на вътрешния министър Цветан Цветанов с испанския му колега Хорхе Фернандес стана ясно, че задържаните 21 български моряци от кораба „Св. Николай” ще бъдат съдени в Испания.

МВР шефът коментира, че испанците останали изненадани, че задържаните у нас двама българи не са в ареста. Цветанов даде уверения, че ще се работи за събирането на още доказателства и че, ако такива бъдат събрани, то екстрадицията в Испания няма да е проблем. 

Чрез куха фирма е ставало менажирането на плавателния съд, посочи още вътрешният министър и категорично заяви, че освободените от съда в България Дойчин Дойчев и Руслан Колев са се познавали.

Според него собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо също са се познавали отдавна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне можеха да кажат "Събраните факти и доказателства ...
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Разследващите не са събрали и доказателства" а тези сигурно са в болнични или майчинство
47
2
 
10
 
! Отговори
Svilen75 преди 12 години
За тези, които в момента псуват съда: Пичове, какво ви е виновен съда в този случай??? Как да ги задържи за по-дълго като няма доказателства??? Прокуратурата дори не е обжалвала!!! Защо ли??? Или защото така е по-удобно на някои и това не са съдиите. Или няма доказателства. А защо няма доказателства??? Извода е един: Цеци е силен само на думи за пред медиите, иначе е гола вода и не го търсете за истинска работа.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В Aпелативния специализиран наказателен съд не е постъпил протест от прокуратурата"Тия в отпуска ли са или така си работят т.е. не работят поне от поне от кумова срама трябваше да отчетат действие
45
0
 
4
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Като ден е ясно,че тия двамата са в кюпа,*** ко ти дреме....Просто в 'специализирания' съд парите са повече..и не миришат въпреки специализирания статут...'Разследващите не са събрали и доказателства за познанство между двамата обвиняеми и капитана на кораба и следователно няма как да се направи извод, че те представляват организирана престъпна група, посочи тогава съдебният състав и ги пусна без мерки за неотклонение. '..Какво повече трябва да се събере?????????? Този съд е същия резил.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виновен ли?Не, плащаш на ГЕРБ и си тръгваш.
43
0
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Дянков е наредил на съдиите да ги пуснат за да спести пари на данъкоплатците..., а и все пак у нас няма смъртна присъда, а от "колумбийският съд" тя вече е издадена и подпечатана. Остава да изчакаме изпълнението.
42
2
 
10
 
! Отговори
Оногондур преди 12 години
Казват,че от 8 месеца следели кораба,защото знаели за какво ще се използва? Да попитам аз тогава,защо не изчакаха,да се види за кого е стоката и такива ми ти неща,ами още в международни води го арестуваха? Ама сигурно за да се скрие за кого е товара.Това също така е чужд кораб за испанските власти.Ами арестуването му в международни води,не е ли пиратство? Въпроси,въпроси....
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С най-голяма радост съзрях, че психара СТРАНДЖАТА е в сайта.Забележителни са неговите ТЪПОТИИ.
40
0
 
4
 
! Отговори
kulio преди 12 години
Тея двамата колумбийците ше ги съдят :D
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майко милааа...много ни е голяма границата на търпение, не е истинааа!
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Цеци,за удобство на имотната мафия още няма закон за измама с недвижим имот. И това не е случайно. През 2000 г. лично се срешнах с Корнезов, който се прави на велик юрист, и той обеща до месеци да внесе такъв проекто закон. Да, ама не, депутатите умишлено вече 23 години не искат да създадат такъв закон...Защо ли?????
37
0
 
3
 
! Отговори
Прас Чо преди 12 години
до до 26....Там няма чичо,няма леля...Нали ти е ясно,че не е имало пазарлък,'ама чичо и стринка може ли да не ги закачате',просто само казали сделката е живот срещу всичко за Велес.....и няма леля,вуйна,свако,чичо.....Освен това нека не забравяме кой застреля Дишлиев,Йорданка в зората на 'кариерата' си....Нали не си мислиш,че Брендо му пука !?
36
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
хахахахахаххахахаха....направо ме разби... :))))))))))))))))))))))))))))
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nqmada se u4udq ako slednqkoi mesec izleze srs kak Boiko naregda na gl. prokuror da ne gi zaka4a,4e i toi izgarq.Prost narod sabudi se koi izbrahte da vi upravlqva.Toq 6te vi dovar6i bg 6te iz4eznat 6te ostanat *** i pensioneri .
34
0
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Те затова не се качват на кораба, а си стоят в България... - тука са на сигурно място...
33
0
 
17
 
! Отговори
Темида преди 12 години
Ясно и просто. Цялата *** трябва да се екстрадира и да бъде съдена от европейските съдилища. Не тук. Тук не специализиран но супер специализиран да е съда е корумпиран. Виж, когато става въпрос за Европа, прошка няма и това дето "намазаните" очи на бг съдиите не виждат, там е ясно. Затова всички престъпници се борят да не отиват на съд в Европа, а хванати там искат да бъдат съдени тук. Е по-ясна ситуация показваща какъв е българския съд има ли?
32
3
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Съдът още не може да се оттърси от Гоцю Трипера...
31
0
 
5
 
! Отговори
мафиот преди 12 години
Тия двамата са за разстрел.сигурно е. че ще бъдат опънати някъде по улиците.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 1-2 часа очаквайте новина:"При спецакция ОПАСНИТЕ, МВР залови организирана престъпна група за разпрстранение на наркотици. Обвиняемите са А.Б. на 15 год. и жена на 89 год. от село Долно нанагорнище. У тях бяха немарени 2гр. марихуана от сорт "Холандец" и ги очаква максимална присъда!"Иначе Дойчин Дойчев и Руслан Колев са окончателно на свобода!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!??!?!?!?!??!?!?!??!?!?!?!