Заменените Galaxy Note 7 не гърмят, но пак създават проблеми

Кризата за Samsung изглежда се задълбочава
24 сеп 2016 10:57, Елена Кирилова
30
Заменените Galaxy Note 7 не гърмят, но пак създават проблеми
Снимка: архив, Ройтерс

Оплакванията на потребителите, че заменените батерии за Galaxy Note 7 на Samsung Electronics прегряват и бързо губят енергията си, заплашват да усложнят кризата пред южнокорейския технологичен гигант, който за първи път изтегля свой премиум смартфон от пазара, пише Wall Street Journal.

В Южна Корея, където Samsung започна да заменя смартфоните в понеделник, компанията призна, че част от потребителите се оплакват от устройствата, които са получили и които имат несменяема батерия.
В четвъртък южнокорейската телевизия YTN започна да съобщава за инциденти с наскоро заменени телефони, които прегряват, а батерията им пада бързо. Досега подобни оплаквания има само в Южна Корея. Компанията отказа да потвърди дали има такива случаи и в други страни.

Осен това компанията не е успяла да потвърди веднага какъв е броят на регистрираните случаи. Оплакванията обаче могат да подкопаят доверието в компанията и способността ѝ успешно да подмени проблемните устройства.  

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: кризаSamsungбатерииNote 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все пак се казват "Galaxy" и може да потвърждават теорията за Големия взрив.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да се учудя ако "оплакващите" са наети от Apple. В крайна сметка бизнеса си е война.
2
7
 
21
 
! Отговори
Names преди 7 години
Самсунг винаги са правили добри телефони. Сега обаче са решили да спестят като възложат компонента батерия на неясен доставчик и това ще им срине репутацията. Като цяло са прехвалена марка, но това важи и за Сони, ХТЦ, Апъл и др. Аз имам топ устройство на Самсунг, както и такова на реномиран китайски производител и мога да кажа че разликата в цената не оправдава покупката на Самсунг.
1
20
 
10
 
! Отговори
А преди 7 години
Ами нормално ... Това е Самсунг все пак ...Преди догонваха, бяха най-добри в copy&paste в каквото видеха от Apple. Сега са просто дърва, горят жестоко :)