Samsung с нови амбициозни планове

Компанията иска да продаде над 500 млн. телефона през 2013 г.
Обновена: 27 дек 2012 17:05 | 27 дек 2012 17:04, Бойчо Попов
49
Samsung с нови амбициозни планове
Снимка: Ройтерс

Корейският производител на потребителска електроника Samsung направи оптимистична прогноза за 2013 г. Местният всекидневник Korea Times цитира прогнозите на водещия производител в света, че той ще продаде 510 милиона мобилни телефони. Това би било увеличение с 20 на сто спрямо обема за 2012 г.

Прогнозата за тази година възлиза на 420 милиона продадени единици. За следващата година компанията ще продаде 390 млн. смартфона, плюс 120 млн. конвенционални телефони.

В частност, планът предвижда увеличение на устройства с Windows Phone 8 на Microsoft: Samsung иска да завладее този пазар с нова серия. А освен отва Samsung залага и на трета операционна система – на разработената съвместно с Intel под Linux система Tizen. Тя произлизаше първоначално от MeeGo и LiMo, преди Samsung да се включи в разработването ѝ и да внесе кода си за Bada.

За растеж в областта на мобилните телефони през 2013 г. според Samsung освен широкия спектър от операционни системи ще допринесе и бързата мобилна технология LTE.

През миналата година Samsung се изкачи до мястото на световен лидер на пазара за мобилни телефони (преди Nokia ) и смартфони (преди Apple). В патентен спор с Apple обаче съд в Сан Хосе, Калифорния, осъди корейската компания на рекордна глоба от 1,05 милиарда долара. Решението все още не е окончателно.

Още новини за комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Samsungпазар на телефони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До анонимен 20Какво против, това да се напиша "аз" имаш ?!? Да не би, заради превода му на английски, да предявяваш патентни претенции от името на епъл ?!?
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 23Кое е странното да говориш за сигуррността ?!? Смешното твърдение за "отворената врата" може да минава, като зарибяваш някиоя мацка, на същата може да и е интересно и за "шанса от 1:1000000000", който си посочил, въпреки че е интересно, как го изчисли и не си ли си го измислил. Казвам, че си го измисляш понеже фактите говорят друго. И да , повечето жени си падат по Епъл.
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 24глупави анонимнико/ благодаря на наблюдатела за хубавото обръщение /. Никъде не съм казвал, това което си написал за пола и притежаването, казах само че от познатите ми повечето жени мрънкат за аЙфон. Това, че покрай "задоволството" от любимата ти марка си спрял да разсъждаваш, явно оставяйки това на хората от Епъл, си е изцяло твой проблем. Нека и аз да ти кажа, ТОВА ЧЕ НЕЩО Е ЧУПЛИВО ГО ПРАВИ НЕКАЧЕСТВЕНО и само някой празноглав може да твърди друго!
25
5
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
До Анонимен 20Да се чудиш защо не съм си написал името, при положение, че там където трявба да се твоето, пише "анонимен", показва единствено колко абсурдно разсъждаваш. Това как се казвам няма абсолютно никакво значение по темата, но ако прочетеш внимателно написаното от мен може и да уцелиш името ми , макар и да ме съмнява. Както ти имаш всички модели на айфон и никога не си имал проблеми с тях, така и аз имам ВС версии на андроид, уиндоус и също НИКОГА не съм имал проблеми...
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Информация имам за всяка система, поради което микога не бих обмислил да сменя iOS и OSX с нещо друго, защото би било меко казано нерационален избор. И пак да ти кажа, това че нещо е чупливо, не го прави нискокачествено. Ако си с две леви ръце и си изтърваш телефона, подобре си вземи пластмаска, тя е идиотоустойчива. Ако цениш хубавите и качествени неща, очевидният избор са Мак и iPhone. Ама АЗ, нали казва че само едно момче ползвало Мак, явно според него мъж не трябва да бара Епъл, хах;)
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истински странното е да говориш за проблеми със сигурността на iOS, при положение, че ползваш Андроид, който е с широко отворена врата за всеки, който поиска да те зарази. Ама ти нали ме убеждаваш, че и за Мак имало вируси, нищо че шанса да хванеш някой сигурно е 1: 1 000 000 и са предизвикани не от системата, а от недоразумения като Java, поради което тя беше махната от последната версия на Mountain Lion.
22
6
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
За проблемите със сигурността няма да говоря, то ще се разчуе... И сега можеш да намериш някои в интернет. Ако не можеш ти, питай специалист компютърна сигурност, ще се изненадаш от отговорите.Та кое казваш не е истина?? Това, че не можеш да си намираш информация, не можеш да я анализираш и не я разбираш не значи че тя не съществува, пич. Коментираш избора на Аз за име от анонимна гледна точка. Странен си пич, като анонимен нямаш морално право да изискваш от другите да не са анонимни.
21
6
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Пич, бих те заринал с линкове към снимки, видеота и коментари, но ще го сметнат за спам. Знаеш ли, ладата на баща ми не му е направила проблем откакто я е купил. Сменя само консумативи. Той все още мисли, че си има перфектната кола. Не са измислени думите, че айфона не трябва да се държи по определен начин, а на гурото ви. Не са мои думите да ползвате гугъл мапс, свидетел съм на некачественото покритие на айфон5, цените на приложенията са 10 ПЪТИ по- високи за айфон, имам статистика по въпроса..
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз бях 19, но някой *** ми изтри коментара, та сега ще го повторя. Миндо, НИЩО от това, което си написал не е вярно, знам го от опит. Имам всяко поколение iPhone от първия и никога не съм мал счупен екран или заден панел. Проблемът, за който горворите с АЗ, който не знам защо не си е написал именцето, личи си, когато пише е, че познатите ви явно са нескопосани като вас и си изтърват по сто пъти телефоните. АЗ-е, напиши за още някой дефектен i-продукт
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19, добре ви го каза !
18
6
 
3
 
! Отговори
unufri преди 11 години
Колеги, имам Iphone 4 служебен и S3 GT-I9305 LTE личен, това са 2 коренно различни смартфона и не разбирам как намирате сравнения!?! Галаксито е с 5сек. преднина ако се позоваваме с времеизмерването във Ф1 :))
17
7
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Явно разликата в качеството на мислене(особено при 14) наистина е твърде голяма;). От познатите ми доста хора минаха на андроид, въпреки че на повечето от тях заплатите се увеличават всяка година. 14 , ако намериш нещо невярно, което съм казал ще ти купя бутила уиски ;) Вчера мой приятел ми показа как 4 дена след смяна на заден панел пак има пукнатини. Подари си айпада на сестра си и си взе нексус 10.
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Онзи ден имах имен ден, от присъстващите, половината бяха с аЙфони. Хайде познайте на колко дисплеите има бяха на сол и на колко задния панел? Защо става така? Как така ползвателите на "най-добрия" телефон, които според вас са и по-богати от останалите, си позволяват да имат телефон със разбит преден и заден панел? Да, половината бяха със счупени панели. На единия не му работеше микрофона и го ползваше само със хендсфри, но това явно не му пречеше...
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 13 и 14Това за "синоним на перфектна изработка и супер лесна експлоатация на всеки продукт", колкото и да го повтаряте, няма да стане истина. Аз ви изброих, колко дефектни епъл продъкти съм имал, вие си знайте вашата ... "Изкопираната" Ос и "пластмаската" може да служи за аргумент само за някой слабоумен, повтарям наистина слабоумен комплексар, без грам мозък. А най-смешното е като същия този заговори за австралопитеци.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мани го, миндила е добре известен с умозаключенията си на австралопитек. Човек, ползващ апаратче от пластмаска с открадната и некадърно изкопирана ОС да говори за качество на компании като Епъл, които в цял свят са синоним на перфектна изработка и супер лесна експлоатация на всеки продукт, е лееееко несериозно;)
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миндо пак си ги измисляш нещата! Само се чудя от къде ги исмукваш тези лъжи. Сам себе си ли опитваш да излъжеш или някой от заблудените андроид потребители? Това че ти и такивата като теб ползват грозни пластмаски с бъгава ОС, без никаква защита, и единственото за което предендирате е големината на екрана ( за което някой потребители никога няма да си купят тази дъска за рязане). Да обърнем внимание и на мисленето ви, то е също толкова закърняло колкото и ОС андроид и качеството на апаратите ви!
12
8
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Къде казваш липсвало качество? В приемането на сигнала, в качеството на прехваления корпус, в липсата на проблеми със сигурността, в съотношението цена/производителност, в некраденето на паренти(особено в областта на безжичните комуникации), в цената на софтуера, в наличието на периферия, в качеството на детайлите, в картите за GPS - a, в размерите, в дисплеите, та дори и в качеството на мислене на потребителите... ;) С лъскави стъкълца навремето Колумб е лъгал индианците, приятелю ..
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Написал съм "малко вероятно", въпросът ти е излишен май. А тва с iMac-а, дето само той се ползвал от момче какво иде да рече? Че Епъл се ползват само от жени ли? Хах!
10
9
 
4
 
! Отговори
аз преди 11 години
До 9Последно малко вероятно ли е или много вероятно? Аз не съм си ги купил за себе си. Друга подробност, само аймака го ползва момче, което въпреки отвратителните петна, продължава да му се радва, понеже е красив.
9
3
 
10
 
! Отговори
До аз преди 11 години
Да ти кажа, ако това, което си написал е вярно, си доста просто парче, да купуваш 5 телефона от една и съща марка, лаптоп и декстоп от същата, всеки път да са дефектни (твърде малко вероятно, съдейки от личния си опит с Епъл от последните 15 години) и да продължаваш да си купуваш техни продукти.