Apple с нови претенции към Samsung за над $700 млн.

Компанията иска постоянна забрана за продажба на продуктите на Samsung
22 сеп 2012 17:36,
191
Apple с нови претенции към Samsung за над $700 млн.
Снимка: Reuters

Apple е поискала от съда постоянна забрана за продажбата на продуктите на Samsung, за които твърди, че са нарушили нейни патенти, и претендира за нови компенсации в размер на 707 млн. долара, в допълнение към глобата от 1 млрд. долара, която съдът постанови миналия месец, съобщава Ройтерс.

Двата водещи производителя на смартфони са в патентна битка в десет държави на фона на съперничеството им за лидерското място на този бързо растящ пазар.

През второто тримесечие корейската фирма достави над 50 млн. смартфона – близо двойно повече от 26-те милиона iPhone на Apple. Двете компании увеличават разходите си за реклама, за да подкрепят последните си продукти преди сезона на покупките в края на годината.

Apple постигна правна победа в края на август, когато американски съд обяви, че корейската компания е копирала ключови характеристики на iPhone и постанови Samsung да изплати на американската компания 1,05 млрд. долара.

В новото си искане Apple настоява за допълнителни компенсации заради нарушени патенти относно дизайн (400 млн. долара), практичност (135 млн.), непокрити от първото решение на съда щети (121 млн.) и щети, претърпени преди периода, разгледан от съда (50 млн.)

От Apple настояват забраната за продажба на продукти на Samsung да включва всички продукти с характеристики, които са само привидно различни от тези на продуктите, за които вече бе установено, че нарушават нейни патенти. Това може да доведе до забрана за продажби и на новия смартфон на Samsung - Galaxy S III.

В заявление до щатския съд от Samsung искат насрочване на нов процес, който ще осигури достатъчно време и безпристрастно отношение към двете страни.

„Ограниченията откъм време, свидетели и изложения бяха безпрецедентни за патентен процес с такава сложност и мащаб, и не ни позволиха да се защитим подобаващо срещу многобройните претенции на Apple."

В отделно изявление от Samsung се оплакват от факта, че патентите разпореждания се отнасят и до формата на продуктите, а не само до технологията им.

”Жалко е, че патентното право може да бъде манипулирано, за да даде на една компания монопол върху правоъгълна форма със заоблени краища – нещо, което е развивано непрекъснато от Samsumg и други компании.”

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: SamsungAppleпатент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"хората се редят за iPhone 5, а някакви лумпенизирани типове ". Пич лумпенизираните типове са на опашката. Не се сещам за някой с повече от три мозъчни клетки който да се нареди на опашка.Самсунг просто им се подиграват както и аз го правя, когато видя някой собственик на айсифон с два лева в джоба :).
137
1
 
2
 
! Отговори
до 157 преди 11 години
Samsung от превод значи "три звезди"
136
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от Епъл задминаха дори M$ с претенциите си....Да не би да си мислят, че с тези дела ще накарат всички да им купуват прескъпите дрюнкулки?Душители на прогреса!
135
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те епъл са си по претенциите.Претенции за най добър продукт.Претенции за големи продажби.Претенции аз това, че са религия.Претенции за патентована форма.Претенции за това, че потребителите им не билин зомбирани хахахКомпания на претенциите. Не са създали нищо реално, освен купища претенциозни зомбита.
134
2
 
16
 
! Отговори
Самсунгчо S 3 преди 11 години
До Кумчо Вълчо не колега не се казва Самсунг, казва се Самусмук на Английски с китайска транскрипция: Sam-osmuchi-si-go Ха Ха Ха :-)))))
133
8
 
16
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 11 години
Аз знам какво означава Самсунг, в учебниците по психология, терминът се нарича: комплекс на ниското самочувствие в областта на високите технологии, на английски съкращението е Samsung :-))) или по нашенски: вечните догонващи които искат да са първи :-)
132
6
 
16
 
! Отговори
Samsung клиент преди 11 години
Тези инструкции за употреба на Samsunga ги видях там пише, че телефона не трябва да се оставя на пряка слънчева, светлина , да го ползваш с внимание и тн булшитс, най-добре е да го оставиш на витрината в магазина там му е мястото на корейската джапанка неможе вече никой да ме заблуди, че Samsung са качествени и по-добрият избор, Ще ви кажа само, че досега няма разтопен и прецакан от излагане на слънце iPhonе, а този който пише че си бил зарязвал Galaxy то на пясъка да не лъже, знам си ги галите
131
1
 
1
 
! Отговори
Въле Въля преди 11 години
Апетита идва с яденето
130
11
 
6
 
! Отговори
До:Samsung клиент преди 11 години
Вярно е че с Apple това нещо не може да се случи,защото телефона ти просто ще спре да работи завинаги.Самсунга продължава да си бачка нали?А ти прочете ли инструкцията му преди да го забравиш на слънце?То по тази твоя *** логика може да влезеш в банята с него и после да обвиниш Самсунг,че си се набутал с техен продукт.Спазвай инструкциите и не се прави на хитър.Никой не ти е виновен за немарливостта.
129
6
 
8
 
! Отговори
Big Samsung fucker преди 11 години
До Samsung клиент човече току що допусна огромна грешка, сега комплексарите със Самсунги ще побеснеят и ще те нарежат на парченца,че си се осмелил да се изкажеш против Galaxy то, тези са като радикалния ислям бесни кучета неможеш да им промениш фърмуера те са зобита неразбра ли? &-)
128
7
 
10
 
! Отговори
Samsung клиент преди 11 години
Хора да ви кажа аз си взех чисто нов Galaxy S III преди 3 месеца тъкмо беше излазъл в България, много го харесах сега обаче на нищо не прилича веднъж го забравих на бюрото си пред прозореца преди месец и след 4 часа се беше деформирал капакът и се отвори фуга, сега е пълен спрах под дисплея и от време на време си си рестартира сам Androida -пише на ерана "система Андроид гасене..... и не се оправя, разбрах че Apple от алуминиум и такъв проблем неможе там да се случи много ме е яд че се набутах
127
8
 
4
 
! Отговори
До 147 преди 11 години
Още един от мисионерите :)Аз не ползвам Самсунг или Ябълка:D, ползвам телефон с безплатни карти и оффлайн GPS и яка камера, така го и избрах: казах в магазина, трябва ми навигация, фотоапарат и интернет :)
126
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми не знам пичове самсунга е в пъти по функционален телефон. С отворена система нищо забранено, страхотни иновативни функции. Ябълката пуснаха тяхното дърво няколко месеца след самсунга и на практика е копие от предната версия. По лошо копие предвид гафа с картите.Па пука ми дали ми заражда за 1,37 секунди или 1,4 просто единия е по функционален.
125
4
 
10
 
! Отговори
Apple преди 11 години
До IphoneСЕКТА да така е защото това са хора които са осъзнали каво е да имаш нещо много по-добро което е практически на съвсем различно равнище и се опитват да отворят очите на останалите но има хора които не им се вярва, че подобно нещо е възможно, за сравнение ще ви дам примера за Галилео Галилей когато разбира че земята не стои статично а обикаля около слънцето, а не то около земята от Ватикана му поискали главата, Samsungаджиите сте същите прогресивни люде :-)))
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТРАКИЯФОН :)
123
3
 
20
 
! Отговори
IphoneСЕКТА преди 11 години
Забелязал съм, че собствениците на Apple продукти винаги говорят за техните Ай-нещица и Ябълката все едно, че защитават РЕЛИГИОЗНА ДОКТРИНА, по-скоро секта :) Често без да ги пита някой започват да обясняват за телефона си в стил реклама по ВеС телешоп :D
122
1
 
9
 
! Отговори
Apple преди 11 години
До redordead това че не са ги интегрирали в операционната система незначи че са ги забранили за потребинелите, напротив има ги съвсем легално и официално в App Strore, при това безплатно, който иска си ги дърпа веднага, вие нещо пак не сте доразбрали, това е принципна действие от страна на Apple то не е рестриктивно към потребителите а показва в каква посока ще е се резвива компанията и какви са и приоритетите, мислете малко преди да плюете.
121
0
 
1
 
! Отговори
men преди 11 години
Брaво нa всички тук ,които дръзвaте дa покaжете с писaниятa си кaкви рaзумни бългaри сте и лолко се зaчитaте кaто нaция ,че дa се дърлите зa някaкви си устройствa дето и с вaс ,и без вaс все ще ги имa , и нaдaли производителите ги интересувa кaкво точно кaрa еднa нaция дa се рaзединявa . Срaм и позор зa вaс ,о, рaзумни юроде ! Поне стaвa ясно ,че нямa чaк тaкaвa кризa в Бългaрия щом толковa могaт дa си позволят тaкивa устройствa ,a другото е свинщинa нaследенa още от турското подтисничество .
120
4
 
11
 
! Отговори
redordead преди 11 години
иначе не знам дали повечето хора ще разберат сравнението, но Апеъл се превръщат е Интернет Експлорър 6/7, докато андроид/самсунг са като файърфокс - едните са отворени и готови на всичко, за да задоволят клиентите, другите са като пъдар и налагат на клиентите какво да харесат...
119
1
 
6
 
! Отговори
redordead преди 11 години
ютюб и гугъл мапс са за свободно ползване и не би било проблем да се ползват, а относно лоялността, защо според теб сума ти потребители искат да си пуснат на новия айфон тези услуги? специално тези двете са стандарт в уеб и да ги махнеш от устройството си е най-*** нещо на света. За картите много ме съмнява епъл за 2 години да постигнат това, което гугъл правят от 10. За лоялността - аЗ съм лоялен към любимия отбор и към приятелите ми - зомбитата са лоялни към 100 гр. пластмаса...