Apple ще трябва да прави реклама на Samsung

Компанията трябва да съобщи на английския си сайт, че корейците не я имитират
19 юли 2012 17:15, Бойчо Попов
69
Apple ще трябва да прави реклама на Samsung
Снимка: Ройтерс

Британски съд е постановил американският технологичен концерн Apple да публикува съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, в което изрично да пише, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad, предаде Bloomberg.

Според нареждането на съдия Колин Бърс компанията трябва да постави на английския си сайт въпросното съобщение за период от поне шест месеца. 

Заповедта означава, че Apple трябва да прави „реклама“ на Samsung, казва адвокатът на базираната в Купертино компания Ричард Хейкън. „Нито една компания не би искала да споменава името на конкурента си в своя сайт“.

Съобщението освен това трябва да бъде публикувано в няколко вестника и списания на Острова. Целта е впечатлението у британците, че корейската Samsung е взаимствала идеи от дизайна на iPad, да бъде заличено.

Apple трябва да плати за публикации в Daily Mail, Financial Times, Guardian Mobile и T3, показва копие от заповедта, предоставена на Bloomberg от адвокатите на корейската компания. По-рано през месеца съдия Бърс заяви, че таблетите на Samsung не могат да бъдат сбъркани с iPad, защото „не са толкова готини“.

Apple ще обжалва решението на съда, взето на 9-и юли, но като цяло напрежението между компанията и Samsung продължава да ескалира.

Акциите на Samsung днес отчетоха ръст от 3,5% на корейската борса до 1,195 вона. Книжата на Apple вчера приключиха търговията в Ню Йорк с незначителен спад от 0,1 на сто.

Всичко за патентите войни четете тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: SamsungAppleпатентни войни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ау, Apple-ите газ пикаят ...
25
6
 
8
 
! Отговори
Rd3 преди 12 години
Айде, порадвайте се малко загубени андроиди. Каквото и да правите винаги ще бъдете възприемани като потребители на едни жалки имитации и ментета. Самсунг каквото и да измислят, дори и сами да са го измислили, оттук насетне ще бъде възприемано от всички като открадната идея, защото сами си създадоха тази репутация!!!
24
7
 
0
 
! Отговори
FEN AMA GOLQM преди 12 години
KLIMATICITE I PERALNITE IM SA SUPER, AMA TELEFONI I TABLETI PO-DOBRE DA OSTAVIAT NA NIAKOI DRUG!!!
23
4
 
4
 
! Отговори
FEN AMA GOLQM преди 12 години
SAMSUNG E NAI DOBRATA FIRMA NA SVETA.
22
0
 
0
 
! Отговори
zetxx преди 12 години
awe neznam za samnsung i apple, no asus suzdadoha edna ideq za tablet + docking station kato klawiatura...
21
7
 
7
 
! Отговори
Гост до 13 преди 12 години
Да, виждал съм. Лошото е , че и Самсунг са го видяли и са решили че е тяхна идея. Gizmodo днес написаха, че таблета на Гуугъл Nexus 7 е първият андроидски таблет, който човеците биха искали и биха изпитали удоволствие да ползват. Защо ли, ами защото на Самсунг дърветата никой нормален човек не би си ги купил.
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не очаквам каквато и да е обективност от човек способен да изрече цитирания от мен пост. Ако съм психар, не би ли трябвало да не общуваш с мен тъй като би било опасно ?!? п.с. не познавам мъж, който да не си обича члена!п.п.с. нали ми пожела лек ден ?
19
5
 
7
 
! Отговори
Chris преди 12 години
Нищо превзето не виждам в това, че харесвам Епъл. Не съм и забелязъл да капе лой от "лигавните" ми, каквото и да е това. А фактът, че правиш някаква извратена връзка между сексуална ориентация и харесване на дадена марка те прави абсолютен комплексиран психар. Хващал съм те да говориш и колко ти е ценен члeна и как си го обичаш. Пич, WTF???
18
5
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Аз пък не обичам превзети хора, а такива на които направо лой пада от лигавните им ме отвращават!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаеш ли, никак не обичам заядливи хора. Радвам се, че те забавлявам, лек ден!
16
8
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Не ме тревожи, смешничък си ми . Да не говорим, че едва ли мъж с хетеросексуална ориентация би говорил така за която и да е марка ?!? Та същия този нъж, сарказма да му се яви пред него, не би го видял.Пак ми остава въпроса: последно IPAD копиран ли е или не ? Според вас ?
15
4
 
6
 
! Отговори
Chris до 14 преди 12 години
Здравей, АЗ. Трогнат съм, че вече за незнам и аз кой път цитираш коментара ми за първия път, в който съм видял iPhone. Но искам аз пък да те попитам - нещо тревожи ли те в това, колко силно симпатизирам на Епъл и колко много ми харесват продуктите й? Започваш да ставаш жалък с изцепките си. А и какво точно искаш да ми покажеш с цитата ми???
14
4
 
4
 
! Отговори
zetxx преди 12 години
Awe polzwaite si ios-a puk na nas prostosmurtnite ostawete androida. i tetolkowa :D
13
11
 
0
 
! Отговори
до Chris преди 12 години
ето и нагледен пример : "Никога няма да забравя първия път, когато видях iPhone. Бях тотално откачил и само чаках да го внесат у нас. На презентацията публиката изпадаше в екстаз след всяка функция, която Стийв показваше. С инертното скролиране направо изпадаха от столовете. Беше наистина магично, колкото и смешно да звучи това. Това е марка, превърнала се в символ на цяла една култура и имаща уникална идентичност, нещо с което много малко производители могат да се похвалят за жалост."
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
chris, вие сте сарказмът! гост, повтарям въпроса, ти таблет виждал ли си ?
11
2
 
7
 
! Отговори
Chris до 9 преди 12 години
Извинявай, но ти чел ли си цялото решение на съда??? Явно не си, затова сега ще ти го преведа:"Съдия Колин Брис отсъди, че е малко вероятно потребителя да обърка Галакси таб с АйПад. Според нея таблетите на Самсунг не притежават изключително изчистения и опростен дизайн на АйПад. Те не са толкова готини".Та къде казваш е САРКАЗМЪТ?
10
0
 
8
 
! Отговори
Веско преди 12 години
Do not imitate ! INNOVATE !!!
9
9
 
8
 
! Отговори
Гост преди 12 години
Под тухла нямах предвид размери, а факта че си купуваш устройство, което можеш да използваш единствено като тежест за книги. Това нещо ползва Андроид ОС, има ли смисъл да го обиждам повече?
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@6 Aбе Госте, цяла Великбритания ви се подиграва вече, как един обновен английски хумор - в случая подигравателен САРКАЗЪМ (" not so cool "за да прилича на айПад), не можахте да схванете бе!А по въпроса за ТУХЛАТА- сравни размерите и тежеста с "новия" айПад (произведен всъщност също от Самсунг) и таблетите на Самсунг
7
10
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
госте, последно копирали ли са Ipad или не?