Смартфоните напълниха касите на Samsung

Концернът отчита ръст на печалба от 79% на годишна база
6 юли 2012 14:50, Бойчо Попов
50
Смартфоните напълниха касите на Samsung
Снимка: Ройтерс

Неспирното търсене на смартфоните от серията Galaxy се оказа за пореден път истинска диамантена мина за приходите и печалбите на южнокорейския електронен гигант Samsung. Оперативната печалба е нараснала със 79% на годишна база до 5,9 млрд. долара, обявиха от компанията в петък.

В сравнение с първото тримесечие това представлява увеличение от 14,5%. По този начин Samsung удължа пазарната си преднина пред Apple и Nokia. Подробният междинен доклад Samsung ще представи в края на месеца, предава Ройтерс.

Последният най-нов модел Galaxy S3, който се появи на пазарите в Европа през май, се счита за истински продажбен шлагер.

Корейците обаче се притесняват за дълговата криза в Европа. Тя би могла да се отрази на търсенето на телевизори и домакински уреди.

„Европа е нашият най-голям пазар за потребителска електроника и може да бъдем принудени да намалим разходите и увеличим цените, ако еврото продължи да пада", казва висшестоящ мениджър, който пожела анонимност, тъй като плановете все още не са окончателно оповестени.

„Нашите смартфони се продават като топъл хляб, но това води до изкривяване на гледната точка", добави той. Слабата глобална икономика и слабото евро може да бъдат предизвикателство.

Вчера Korea Times написа, че Samsung Electronics свиква кризисен мениджмънт и стартира план за спешни случаи именно заради падащия курс на еврото.

В САЩ Samsung наскоро претърпя ново поражение на фронта на патентните спорове: в момента там има забрана за продажба на модела смартфон Samsung Nexus и за таблета Galaxy Tab 10,1. Съд в САЩ издаде предварително разпореждане, тъй като устройствата били твърде сходни на тези на конкурента Apple.

Още новини за комуникационните компании четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
mindo преди 12 години
Наблюдател, видя ли БОМ - а на С3? 2 пъти о - висок е от този на 4с. Този на с2 е само с 30% по висок... Желаеш ли още да ги сравняваме или да ти кажа че и оплюваната Нокиа Лумина е по - качествена ос 4с? ПИЩИ! :)
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък си работя с WP 7.5 на HD2. Работи си гладко, интерфейсът е стилен и красив, дори Возняк го признава, а в маркета има всички приложения, които ми трябват.
10
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се, че няма да пипаме Андроид играчки. Не сме със слабост по грозновати танкове, направени от производител на климатици и перални. Андроид е ясно, че няма нищо общо със Самсунг, споменах го, защото ако Гуугъл не бяха изкопирали толкова очевадно iOS, сега Самсунг нямаше да има какво да подкарат на мотиките си. ;)
9
2
 
14
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
@9Само клишета и заучени фразички. Това, което си писал беше така до 2.3.4! Проблема е, че малко от Епъл фенбойчетата пипат андроид базирани джажи и неможете да прецените накъде отива платформата.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти като един виден Хемероид фен.Андорида е като Windows Vista супер не оптимизиран яде много ресурс и за това го злобят хардуерно за да компенсира лаговете. GingerBreadне не е оптимизиран за двуядрен процесор това стана чак на 4.0 която пък от своя страна не е оптимизирана за 4ядрените... ти си прави изводите. Самоче колкото и да помпатхардуерно немогат да извадят тази гладкост на работа която IOS вади.
7
6
 
24
 
! Отговори
До коментар 1 преди 12 години
Андроид няма нищо общо със Самсунг. Андроид е на Гугъл. Типично за непросветен Айфонаджия. Трябва освен рекламките на Айфон и да се чете. Тогава изведнъж ще осъзнаеш, че Айфона дори няма място в топ 10 на смартфоните, толкова му са слаби параметрите.
6
7
 
25
 
! Отговори
До коментар 1 преди 12 години
Добре че бяха Самсунг че да го има Айфона и Айпада иначе кой щеше да им направи процесорите,дисплеите,паметта и останалите чаркове в Айфон и Айпад.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бада ОС
4
3
 
8
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
@1И за да сме съвсем обективни, Моторола напълниха касите на всички.Справка 1983г DynaTAC
3
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
напълно съгласен с теб.
2
6
 
11
 
! Отговори
LosHo do 1 преди 12 години
Ako sledvam tvoqta logika, ako ne bqha Parvata i Vtorata svetovna voina sega shtahme oshte s karuchki da se vozime i nqmashe da ima nito Iphone nito Samsunghahah id*ot
1
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-скоро Епъл напълниха касите на Самсунг. Ако не бяха те, Андроид нямаше да съществува, а Самсунг още щяха да са си с телефоните, дето се отварят като мида.