Samsung остава плътно по петите на Apple

Корейците отчитат $5 млрд. печалба за първото тримесечие
6 апр 2012 11:45, Бойчо Попов
87
Samsung остава плътно по петите на Apple
Централана на Samsung Electronics в Сеул. Снимка: Reuters

Корейският технологичен концерн Samsung остава по петите на най-големия си конкурент Apple. Благодарение на бума на смартфони и таблети южнокорейският производител отчете през първото тримесечие рекордна печалба от 5,15 млрд. долара, предаде Ройтерс.

Оперативната печалба от 5,8 млрд. вона е доста над очакванията на анализаторите и доста над предходното тримесечие, съобщи компанията в петък. Приходите пък достигат 40 млрд. долара.

Още по темата

По оценки на анализаторите Samsung е продал през изминалото тримесечие около 44 млн. смартфона, което е с една четвърт над иначе силното заради Коледните празници четвърто тримесечие. Пълния отчет компанията ще представи на 27-и април.

Експерти оцениха резултатите като изненада и обясняват високата печалба с високия марж преди всичко в бизнеса със скъпи устройства като фоблета Galaxy Note, който се продава от октомври и е на половина по-малък от iPad на Apple.

„Оценяваме, че печалбата в бизнеса с телефони надминава 20%“, казва Чой До Йон от LIG Investment & Securities. „Това е спиращ дъха резултат и ни кара да се надяваме на по-високи продажби и през идните тримесечия“.

Въпреки това обаче акциите на Samsung в началото на сесията в Сеул спаднаха леко с 0,3%. С пазарна капитализация от 191 млрд. долара обаче Samsung е най-скъпият технологичен концерн в Азия.

Apple е три пъти по-скъп – около 582 млрд. долара. Samsung обаче успя да увеличи пазарния си дял на пазара на смартфони от три процента преди две години на над 20 на сто.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Samsungпазар на таблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
А къде е Нокия/Никоя преди 12 години
А къде е Нокия/Никоя/. Правят бум на продажби на високо-технологични телефони с фенерчета за миньорските синдикати.
5
26
 
19
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
За пореден път се потвърждава колко измикяри има тук!Продуктите на Ябълката са в пъти над тези на Самсунг,ЛГ и тем.подобни.И вместо да говорите глупости просто сложете един до друг двата продукта и изводите ще дойдат сами в тъпите Ви кратуни.Та то дори само на докосване и визия се усеща фрапантната разлика, да не говори за дисплей и процесор.Само пълен *** може да твърди обратното, то не случайно в богатите страни е така, а на другите места се опитват да обесняват че черното е бяло :)
4
0
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
22.05.2012
3
1
 
33
 
! Отговори
трололол преди 12 години
Едва ли 1.4 е "най-мощният процесор в света". На телефон - може би, но в света... Пиши после и колко ти издържа батерията с този процесор. Аман от това да си мерите телефоните, все едно си мерите ***
2
50
 
18
 
! Отговори
:) преди 12 години
Ако на Galaxy S сложат една ябълка, Епълските тиквеници ще си мислят, че е нов модел iPhone :) Ako на Galaxy S2 сложат една ябълка, зомбитата на Стив ще си помислят, че това е прототип на iPhone, които ще се произвежда 2014. Ако пък сложим една ябълчица на S3, то неграмотниците ще си помислят, че Стив им го изпраща от Рая или е телефон направен от извънземни :) :) :)
1
1
 
6
 
! Отговори
412 преди 12 години
за процесора бъркаш,но да това е много удобен телефон