Samsung иска глобална забрана на новия iPhone 4S

Подозират Apple в незаконно ползване на технологии на Samsung
5 окт 2011 11:26, Елка Василева
94
Samsung иска глобална забрана на новия iPhone 4S
Снимка: Reuters

Южнокорейският концерн Samsung Electronics планира да действа за глобална забрана върху продажбите на новия модел iPhone 4S, представен снощи от американския му конкурент Apple, твърди в. "Чосун илбо“, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Възнамеряваме да се обърнем към съда и да се забрани продажбата на новия смартфон", посочи представител на Samsung пред южнокорейското издание.

Още по темата
5 окт 2011 08:17
71

Той добави, че концернът подозира Apple в незаконно използване на технологии на Samsung в новия модел на смартфона и планира да бъде направена експертна оценка.

Напоследък обемът на продажби на Samsung стремително расте и южнокорейците се превърнаха в основен конкурент на Apple на световния пазар на смартфони.

Отношенията между двете компании се изостриха, след като те внесоха една срещу друга искове с обвинения в кражби на технологии и плагиатство, което доведе до забрана на продажбата на южнокорейския таблет в Германия.

Сега компаниите водят няколко паралелни съдебни дела в различни съдилища по света. В края на септември един от вицепрезидентите на Samsung заяви, че концернът възнамерява да обяви "тотална война" на американския си конкурент, отбелязва БТА.

Снощи Apple представи новия си iPhone 4S, който е подобрена версия на четвъртото поколение от мултифункционалния телефон на компанията, с по-мощен процесор и нова система гласови команди, предаде Франс прес.

Анализаторите са разочаровани, че компанията не е представила iPhone 5 (смартфон от пето поколение) с още повече подобрения.

При представянето вчера котировките на акциите на Apple потънаха с 3,7 процента в началото на търговията, след това обаче котировките започнаха да растат и достигнаха 372,5 долара за акция. За цялата сесия спадът на котировките на Apple бе 0,6 процента (2,1 долара), посочва ИТАР-ТАСС, като цитира данни на агенция Блумбърг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: SamsungAppleiPhone 4S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
10
 
! Отговори
до Анон преди 12 години
Имам пари да си го купя, но не съм толкова *** да дам два бона за нещо, което не поддържа Flash! Iphone си купуват само селски чалга тарикати, които го jailbrake-ват, понеже са много хитри :-))
28
6
 
0
 
! Отговори
TEHNOLOG преди 12 години
До дискавъри:Мирси ти за съвиетя приятилю. Ш'са упитам да гъ напрайа. Ама низнам дал'шъмойа ил ням'дъмойа... чи нещу тва ръвништи нъ кумуникацийъ съм *** прупуснъл. Рудил съм съ българин, а нье горд Ром-ъниц...
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Samsung Galaxy S II baby нещо невероятно просто!
26
3
 
3
 
! Отговори
милионер преди 12 години
Аз съм милионер, за да имам пари за телефон и компютър епъл. Точка по въпроса.
25
4
 
16
 
! Отговори
:) преди 12 години
Самсунг правят добри телефони - Galaxy S, Galaxy S2, iPhone :) Епъл са добри в продажбите и зомбирането на празни тикви :)
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако си бяхме преизбрали Станишев, сега айфоните у БГ щяха да бъдат колко кило сирене
23
12
 
6
 
! Отговори
Анон преди 12 години
Отново БЕДНИТЕ Българчета започнаха да "Плювкат"... като Нямате "Кинти" да си го купите недейте да пишете глупости по форумите... Нека всеки си ползва това което мойе да си Позволи и да не ПЛЮВА В ПАНИЦАТА НА ДРУГИЯ... Жалки Злословни Коментарчета.
22
9
 
4
 
! Отговори
TEHNOLOG преди 12 години
А колкото до частите - ако не са на Самсунг, все ще се намери някой друг ***, който да ги произвежда на безценица. Вижте само материалите и дизайна на Самсунг- пълна скръб! Само кьорав *** може да го хареса самунчиту. Даже си разменям омнийката за айфон с доплащане:)))))... че и агне ще харизам на купувача, който го вземе:))))
21
3
 
4
 
! Отговори
да 15 преди 12 години
Абе пич, виж месечните такси на тарифните планове и после коментирай, че ги давали за по 100-200$Тук как да ти го дадат за толко като месечната такса е 20-30 лв ???Там почват от 40-50$ за по 2 години ако искаш такъв телефон за тези пари
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам го гледах видеото към телефона страхотен е жалко че в Щатите е няколко пъти по-евтин от тук, трябваше да емигрирам натам навремето като бях млад ама тъпата ми неурвяла кратуна ,да *** майка му и живот да ***
19
6
 
6
 
! Отговори
Аре стига ! преди 12 години
13-ти е напълно прав. Оборотите, които правим в цяла България могат да се сравнят с някой неголям град в Щатите. Е, как искате да ви продават на "щатски" цени ?
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4, има значение. Не бих си взел Самсунг никога (само HTC).
17
5
 
7
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
До 16:Хаххахахааххаахахах... е по-голема тъпотия не бех чувал честно... земи се гръмни некъде, обеси се и докато се бесиш земи се заколи.... просто г*вно...
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Iphone 4S определено е за преброяване на глупаците по света...Стив Джобс е велик!
15
22
 
7
 
! Отговори
TEHNOLOG преди 12 години
САМСУНГ и технологии! БУХАХАХАХХАХАААА :) Има един виц: ако китайци и корейци правят самолети - те ще падат, а ако правят ракети - ще загубят войната:)))*** ! Никой никога няма да стигне американските компании, независимо че те поръчват нещата си в Китай и Корея. То има един фактор, който ние наричаме "КАЧЕСТВО" - това, което хората от Азия не могат да разберат, защото от хилядолетия копират и произвеждат нефункционално шкарто. То не е до технологии, а до народопсихология...
14
2
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
13-ти, я вж цените в Европа! И там са в пъти по-ниски! Я виж и в Румъния! И престани да пишеш, че им е малък оборота!!!! Нашите имат много, ама много по-малки разходи! Един продавач в 02 в Англия, най-често пакистанец, взима 18 000 паунда чисто на година, без бонусите! А тук колко плащат, има няма 4-5000 паунда! А наемите? Отвори космоте.гр и виж 4-ката за 100 евро с най-скъпия им план! В Румъния е 149 евро - водафон.ро! Айде коментирай нашите и тези оферти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
8
 
31
 
! Отговори
Чалга до зори преди 12 години
Само айфоня мое да възпроизвежда качествено чалгата от емпетройки. У биад сички сме с айфони.
12
6
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Крайно време е да престанете с глупавите сравнения на пазара тук и в САЩ. Гарантирай, че Apple ще продадат 600 000 iPhone-a в България и ще го пуснат на 100 евро, вервай ми.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 3 -- то така се патентова. Имаш ли представа изобщо колко е сложна системата за удобрение и издаване на патент? Не всеки иск за патент се удобрява. Apple сами го разбраха това като им отказаха иска за патент на мултитъч технологията. Така че патентите са много силно оръжие ако успееш да стигнеш до това ниво, но и много капитал се иска за да патентоваш нещо. Не случайно това е един от най-важните и доходоносни активи на всяка ИТ корпорация.
10
1
 
9
 
! Отговори
до Мишо преди 12 години
Прочети и ти малко преди да плямпаш. Процесора на iPhone се произвежда от Самсунг, но патента за технологията не е техен, т.е. те само го сглобяват. Единственото, което е патентовано и се произвежда от Самсунг за Apple e флаш паметта. Част от iPhone-ите имат тъч екран произведен от Самсунг, но по-голямата част имат екран от Шарп.