Въпреки забраната Galaxy Tab се продава в Европа

Samsung не нарушават съдебното решение, само го заобикалят
Обновена: 16 авг 2011 16:21 | 16 авг 2011 16:20,
55
Въпреки забраната Galaxy Tab се продава в Европа
Снимка: Reuters

Въпреки че  Apple успя да постигне забрана за продажби на Galaxy Tab 10.1 в рамките на Европейския съюз, таблетът се продава, при това законно.

Съдебното решение от миналата седмица беше свързано с патентния спор между Apple и Samsung, а забраната за продажба се отнася за всички държави от ЕС, без Холандия. Samsung веднага обжалваха и чакат решение на 25 август.

Оказва се обаче, че в Германия таблетът се продава в веригата магазини за електроника MediaMarkt на специалната цена от 469 евро, пише Spiegel.

Онова, което изглежда като нарушение на съдебната заповед, всъщност се оказва напълно  законосъобразно.

Съдебното решение ограничава единствено Samsung при вноса на таблетите в Европа, но не и независими от компанията дилъри, които не са засегнати от забраната.

Financial Times Deutschland също потвърждава, че таблетът ще продължи да се продава в магазините на концерна Media-Saturn, позовавайки се на говорител на компанията, собственик на магазините MediaMarkt.

Още по темата

Юристи са на мнение, че Apple може да заведе нов иск в съда в Дюселдорф, с който да поиска забрана за внос на таблета и за дилърите. Това обаче е малко вероятно, защото подобен ход би влошил отношенията на компанията с дистрибуторите, които са най-важният разпространител и на нейните продукти.

Междувременно Samsung обяви, че пуска от днес в Холандия Galaxy Tab 10,1. Продажбата му не беше забранена в Холандия, защото там се води отделно дело, заведено от Apple в съда в Хага, предаде AFP.

"Таблетът Galaxy Tab 10,1 ще бъде пуснат в продажба днес в голяма верига специализирани магазини в Холандия”, съобщи Тамара Вилиани, говорителка на южнокорейската група в Холандия.

По думите й таблетът ще може да се купува в повече обекти от търговска мрежа след 23 август.

Още новини за технологии в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: SamsungAppleGalaxy Tabтаблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
7
 
! Отговори
az do 31 преди 13 години
Aз мога да кажа, че Super AMOLED Plus e по-добър от ретина дисплея на айфон. Това, че нещо е по-скъпо невинаги е гаранция за по-добро качество. А с тези приказки за фино изработения корпус може само жените да впечатлиш.
34
2
 
0
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
ти верно ли си вярваш на "пророчеството" ?!?а този с "иноксовия корпус" е за спартакус ...
33
10
 
1
 
! Отговори
xyxyx преди 13 години
Мдам, мен ме гонеше точно дилемата - iPhone4/Galaxy S. IPhone спечели, разликата в цената не беше голяма. Понеже все пак ми се играе и с Android си купих и един Archos 70it - положението в маркета е същото - ако е безплатно, или е орязано, или го е писал някакъв алтруист. Като цяло е хубаво да имаш и двете, но някой да ми обяснява, че продуктите на Apple да *** и че само *** би си ги купил, е меко казано несериозно. Angry Birds рулира.
32
6
 
16
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Е като имате айфон, айпод и айсиктир - да не би пари да изкарвате с него, че да има полза? Близалки за ***.
31
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мога да кажа само, че ретина дисплея на айфон струва колкото всички измислени преимущества на Галаксито. Освен това не може да се сравнява фино изработения иноксов корпус с евтините пластмасови отливки на самсунг.
30
27
 
3
 
! Отговори
15 преди 13 години
Вижте сега, имам наблюдения върху познати и колеги. Почитателите на Андроид обикновено са средни хорица, някои със склонност към антиглобализъм, един вид тихи революционери. Особено запалените идеалисти си взеха Уиндоус телефони, които сега им тежат в джоба без особена полза. Елита и хората, които нямат комплекси просто си купуват най-качественото - Apple.
29
1
 
17
 
! Отговори
Щастливец преди 13 години
Радвай се народе! Докато Samsung и Apple си ги мерят, потребителите само ще се кефят и на по-добри цени и на повече приложения и на по-читави аксесоари и т.н. Дай Боже вечно да се съдят и да се конкурират. Хич не ми пука дали Galaxy Tab 10.1 е по-... от iPad2, защото iPad3 ще е по-... от Galaxy Tab 10.1, после следващото Galaxy ще е по-... от iPad3 и така ... до безкрай.
28
3
 
1
 
! Отговори
do 27 преди 13 години
хъх, имам Iphone4 знам точно колко и какви безплатни приложения има. Имам също и Андроид телефон. Освен това не подценявай Angry Birds. Iphone са изключително добри апарати и точно в игрите им е предимсвото (лично мнение) . Но цената им не ми харесва или поне в Европа.
27
1
 
2
 
! Отговори
xyxyx преди 13 години
Явно не си виждал AppStore на живо - вътре има тонове безплатни приложения. Има и доста платени, които за определен период от време са безплатни. Схемата е същата като в андроидския маркет - за без пари получаваш орязана версия с реклами (има и пълни безплатни, но са рядкост). Ако държиш на пълни версии - плащаш или кракваш. Важи и за двете платформи, че и за Symbian също. Дотук единственото приложение, което е с безплатна пълна версия за Android и платена за Apple, e Angry Birds.
26
2
 
6
 
! Отговори
bahura преди 13 години
Фани единия - удари другия. И двете фирми имат кирливи ризи и то много.Ябълките куцат към хардуер, това че са заключени (не че не се отключват де) и гадната им политика.Самсуняците - ниско качество за масово произвежданите неща (това че може би пряват хубави кораби ми е през к...) освен прахосмукачките, крадене, "тайната им гаранционна политика"...
25
3
 
17
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Тея Apple са жалки с подобни дела. Ние пък, европейците, искаме да осъдим Apple че те се стремят да ограничат нашето право на избор, *** смотани. Samsung им произвеждат най-важните части на iPhone и iPad те тръгнали да ги съдят, да ва *** в *** смотани американски.
24
2
 
4
 
! Отговори
ф преди 13 години
14 каза : "Apple имат $76 милиарда кеш пари" хаха , ти *** ли си Ве ?
23
2
 
14
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
1во 76 милиарда КЕШ има баба ми на село , трябва да си уникално глупав, за да напишеш подобно нещо. 2ро предвин "затворения" характер на продуктите на Apple е смешно да кажеш, че имат богат избор на hardware.3то Точно самсунг са производителите на на процесорите използвани в Iphone4 и Ipad2 ( за 5цата ще са интел )Самсунг правят телефони преди Епъл ... за какво пговориш изобщо !?!
22
1
 
17
 
! Отговори
до 15 преди 13 години
Далаверата е, че НЕ купуваш IPAD. Освен това Галакси таб-а превъзхожда Ipad2 по всичко, освен по цена. Има по-силен процесор, по добро видео , повече RAM, по-добър дисплей ( резолюция ) и най-важното - не иска абсолютната глупост наречена I-TUNES инсталирана за да го подкараш ...
21
1
 
7
 
! Отговори
do 17 преди 13 години
явно си технически *** щом твърдиш, че "има по-добър видео чип и слот за карти" , LOLA относно избора на приложения си забравил и една малка подробност - тези на AppStore-a се плащат и като сметнеш това избора наистина се свива :). А пък като сметнеш и цената на единия и другия и факта, че едното е 2ПЪТИ по-скъпо от другото ...
20
6
 
2
 
! Отговори
15 преди 13 години
Е, имам вкъщи айпад2, айфон 4 и галакси 1, самсунга е гола вода...Макар, че ясно личи стремежа да се подражава на епълския продукт. Относно Галакси S2, той излезе година след айфон4, какво сравнение може да се прави?
19
1
 
5
 
! Отговори
xyxyx преди 13 години
Корекция - Galaxy S2 е с доста по-добър хардуер от ифон4 и ... най-вероятно ще бъде издухан от 5-ицата съвсем скоро :)
18
6
 
1
 
! Отговори
Apple iPhone 4 HD преди 13 години
до 16Я глътни малко барут и се блъсни някаъде бе!!!
17
6
 
5
 
! Отговори
xyxyx преди 13 години
По-добър - дръжки. Има по-добър видеочип и слот за карти. Толкоз. Нито е по-удобен от ифоня (въпреки очевадните старания на Samsung да изкопират интерфейса), нито има по-добър екран. За избора на приложения да не говорим - виж колко се предлагат в АppStore и колко в Android Market. Като сметнеш и колко от андроидските приложения имат проблеми с определени модели телефони, изборът съвсем се свива :)
16
3
 
11
 
! Отговори
do 15 преди 13 години
щото май не си виждал каква пръчка е айпада. както айфон - пръчка и половина. и още има балъци да си купуват, примерно за телефона мога да кажа от личен опит че галаскси с 2 е 10 пъти по-добър от айфона...