Ваксините срещу грип вече са по аптеките, колко ще са желаещите?

Задължително за да ни продадат ваксина в аптеката е да имаме електронна рецепта
23 сеп 2024 21:38, Красимир Ангелов
70

Ваксините срещу грип вече са налични в аптеките в цялата страна. Имунизацията е разрешена за деца над 6-месечна възраст, а за хората над 65 години ваксината е безплатна и скоро ще бъде налична при личните лекари.

Виолета Вътева е решила да не си слага противогрипна ваксина, но въпреки това подкрепя имунизацията за рисковите групи.

"Единствено за Ковид сме се ваксинирали. Знам, че възрастните хора е по-хубаво за тях, но всеки сам решава", сподели жената.

Задължително условие, за да ни продадат ваксина в аптеката, е да имаме електронна рецепта.

"Това е лекарство по лекарско предписание. Миналата година бих казал, че малко хора останаха, които да искат да си сложат и да няма. Горе-долу се преценява според търсенето, доставките и всяка година горе-долу съответстват" обясни председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

От октомври започва и безплатното поставяне на противогрипната ваксина при хората над 65 години. Желаещи за нея вече има.

Вижте повече в репортажа на Стефан Стефанов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от Страната
ТИР аварира в Кресненското дефиле, опашката е километрична
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Норките се оказват по-важни от 80 пенсионера... и затова за пенсионерите в България над 65 години има безплатни ВАКСИНИ. Тъй де: Истинският патриот умира - преди да се пенсионира.... Така на държавата свята спестява много пенсии и последната заплата. Пенсионере, бъди патриот ..... Пък и за какво ти е тоя пенсионерски живот ... идиБезплатно се напраскаскай с ваксина и хвърли в моргата своя живот... за да има Елита пари за подкови да язди на подковани конски копита!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Норките се оказват по-важни от 80 пенсионера... и затова за пенсионерите в България над 65 години има безплатни ВАКСИНИ. Тъй де: Истинският патриот умира - преди да се пенсионира.... Така на държавата свята спестява много пенсии и последната заплата. Пенсионере, бъди патриот ..... Пък и за какво ти е тоя пенсионерски живот ... *** безплатно се напраскаскай с ваксина и хвърли в моргата своя живот... за да има Елита пари за подкови да язди на подковани конски копита!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
В България са налице лъжи, които лесно могат да се извадят. Статистики, които всяка що-годе здрава логика би трябвало да отхвърли като компрометирани. В такъв случай защо да се доверим за друго? От страх? За есеки случай? Някак неадекватно стои ваксината! Ще почакам 10 години. Такъв е срокът докато ново лекарство достигне до аптеките. Някой лекарства, които използваме са от началото на 20-ти век, други са от 90-те. Тъкмо дотогава ще се види в кои фантастични иративни теории има някаква истина!
57
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 1 ден
До Анонимен всеки исказва мнение като искаш отивай се ваксинирай никой ''антиваксър'' не стои пред аптеката и да те спира. ако питаш мен си сложи 3-4 ваксини една след друга.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Не знам защо си позволяват да наричат мислещите хора антиваксъри. Имам всички стари ваксини и никога не съм боледувал. Това за КОВИД-19 не е ваксина, а поврежда имунната система, грипните ваксини са в истинския смисъл ваксини, но за стари щамове. Пак безполезно, но поне не е вредно. Разбира се има и антиваксъри, на тях не знам какво им е.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 53, самият факт, че правиш нещо напук на другите говори за едно много зло човече. Ако си слагаш ваксина, то нека е за твое добро. Не за да дразниш някого. Поработи малко върху психиката си. Там имаш много травми!
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
The only possibility for Christ to save us is that He is both God and man. So if they modify your genome, are you still man? (maybe you become a beast)? Fits in quite tidily with the mark of the beast. Единствената възможност Христос да ни спаси е, че той е едновременно и Бог и Човек. Така че ако променят генома ви, все още ли сте човек? (може би ставате звяр)? Съвпада доста добре с белега на звяра.
53
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
на пук на всички вас всички ваксини си слагам и нищо ми няма
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Аха, всичко за ваксините ще се изясни, ама друг път, ама вие се ваксинирайте сега с тая "Грипна Ваксина". Това не е ли ГМО, все се каня да питам? ГМО са забранени, а ГМО ваксините - разрешени?
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Уточнение: СЗО промени понятието "стаден имунитет" - такъв можело да се постигне само чрез масова ваксинация на стадото, и не по естествен път, чрез създаване на антитела след заразяване. СЗО изтри понятието "стаден имунитет". Няколко милиона години еволюция и основен постулат на имунологията - естествен имунитет - бяха изтрити с един замах. Според тях човечеството веке няма ествествени имунни защитни сили срещу вирусите и единственото спасение е да се ваксате от начало до край!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Писмо от медицински работник: Скъпи д-р Кунчев, 20 дни след ваксинацията, дали е нормално единият ми тестис да е по-голям от другите два? С уважение, Пенка. Отговорът на Министърът: Пенке, провери колко ръце имаш....
49
0
 
9
 
! Отговори
Абе преди 1 ден
след тоя цирк къде ни изиграха, сигурно ще са макс 1%
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
последния път когато се ваксинирах с ваксина против грип, хванах много тежък ковид
47
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Антиваксърите що не си живеят живота и да оставят хората сами да си вземат решения с ваксина или без?
46
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Мале, колко *** народ се е навъдил. Да, дано не се ваксинират, че да се разреди народчето и да намалеят неандерталците
45
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ще се ваксинираме семейството за всичко, както всяка година, глупаците, без ваксини, да си каталясват и да освобождават жизнено и манталитет но пространство на качествените хора. Бедни, прости и злобни българи
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Желаещи 0 бр. Бялата мафия тоя път пари няма да види
43
2
 
0
 
! Отговори
Мдаа, плоскозем преди 1 ден
. Други въпроси каскет?
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Луд умора няма
41
0
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 1 ден
Стой и гледай!