Дръпна ли някой в Елин Пелин дявола за опашката?

Един от най-поръчваните фойерверки на фирмата "Енигма" се казва Опашката на дявола
26 юли 2024 10:45, Петър Бойчев
134
Дръпна ли някой в Елин Пелин дявола за опашката?
Снимка Енигма Фойерверк

Три склада на най-голямата фирма за пиротехника у нас "Енигма фойерверк" се взривиха вчера, като предизвикаха пожар с неясни все още последици.

Помещенията са били претъпкани със стока за предстояща дистрибуция на едро. Заради започващите непрекъснати партита по морето в складовете е имало завишена продукция. За зла прокоба сякаш, най-поръчваните фойерверки на фирмата се наричат "Опашката на Дявола".

Нямаме представа на какво се дължи пожарът в склада за фойерверки, съобщи за БТА Емил Йорданов от фирмата-собственик на гръмналите складове до Елин Пелин. До момента компанията няма подобни инциденти, допълни Йорданов.

"Енигма" ЕООД, собственост на Тодор Стефанов Попов, е създадена преди 30 години, централният офис с търговска част е на булевард „Рожен“ в София. Има и втори магазин до изхода на столицата при бул. „Ботевградско шосе“, както и още един магазин в Благоевград.

Фирмата предлага любителски фойерверки: няколко вида пиратки, римски свещи, димки и факли, сигнални ракети и др. Наред с това продава и професионални – пиробатерии, водопади, звездни кълба и сценична пиротехника. Предлага също да организира услуги като пиромюзикъли, огнени надписи в небето и др.

Производствената ѝ база е в Китай и снабдява почти всички големи търговски вериги в България. Изнася стоки в почти всички балкански страни, Грузия, Словакия, Белгия и др.

Собственикът на „Енигма“ Тодор Попов е създател и на баскетболния отбор „Енигма Фойерверк“. От време на време и той се включва в играта под №13.

В последните три дни на юни тази година фирмата организира грандиозен фойерверк фестивал в Елин Пелин с участието на пиротехнически екипи от Сърбия, Румъния и Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Аз затова съм си в,ел 7 камерна дограма и нищо не чувам. Всъщност, взех я заради едни римляни- комшии, но върши работа и срещу фойерверките, зето ги пускат на километър от мен. Преродих се преди годининс тая дограма, съчетана с два реда тухли четворки стена ;)
23
2
 
7
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Да си откъсне опашката като гущера...:)))
22
7
 
34
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 месец
В цял свят забраняват пукотевиците, да празнуваш с гърмежи е примитивно и отживелица, в най-цивилизованите и развити части на света барута е заменен с дронове, става наистина много красиво шоу без трясъци, пушеци и пожари.
21
2
 
11
 
! Отговори
Собственика преди 1 месец
Още дълго да си Арчи Милионите по Луксозни Курорти със Сгодни Женички!
20
0
 
8
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Време е да си смени любимия номер 13.
19
0
 
25
 
! Отговори
В преди 1 месец
Пловдив например почти няма вечер, ама не по-рано от 23,30 някой баровец да не прави поне 10 минутна заря...
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пушенето да се криминализира и да се въведе смрътното за всички пушачи!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
айде голяма работа станала няма опасност и въздуха е чист все пак бизнеса с пиратки и бомби е важен за държавата, нали тапанарите трябва всяка вечер да гърмят в 11-12 часа рождени дни има все пак купони и веселие. аназдрава върти яко чалгарията ихааа
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Един от най-поръчваните фойерверки на фирмата "Енигма" се казва ..." - защо хората поръчват фойерверки, за какво служат фойерверките, какво е практическото им предназначение?
15
11
 
19
 
! Отговори
Застраховател. преди 1 месец
Спешно са нужни убийствено дискриминационни мерки и закони с/у пушeщите.Те трябва да плащат 5 пъти по високи държавни данъци здравни, пенсионни осигуровки гражданска,тол,автокаско всичко.Всичко тъне в смрад,мръсотия и проблеми заради тези опушени 0pku.
14
2
 
19
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Всеки си прави каквото знае - Пожарната как са позволили тази близост, че и АГРС има там Те , милите му ползвали газта..... Сега всички, които са дали разрешение - ще отговарят ли ?
13
2
 
13
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 1 месец
Илон Мъск прави най големите и скъпоструващи фоерверки в света с ракетите си. Не може да го стигне никой
12
2
 
14
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
Собственика бивш милиционер най вероятно. Жалко за хората.
11
1
 
29
 
! Отговори
А НЕ БЕ преди 1 месец
алчни фирмаджий му..т..ри купуват контейнери с фойерверки от Китай с най-ниското качество за да продават на пр..ос..тия български народ. Беше въпрос на време това да се случи. Никакъв контрол, никакви наказания, никаква справедливост.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Качествена журнаристика, изсмукана от пръстите
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам наблюдение,че бързо забогателите първенюта редовно правят купони със заря!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, някой умен.
7
4
 
59
 
! Отговори
Ястреб преди 1 месец
Крайно време е тези фойерверки да бъдат забранени като замърсяващи въздуха и смущаващи спокойствието на гражданите и животинките.Само простите гърмят за забавление.
6
1
 
30
 
! Отговори
Селянин преди 1 месец
Да не е имало "пиратки" с двойна употреба?
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тия фойерверки колко ли пожари щяха да станат и колко ли гора щеше да изгори.