Трябват респектиращи глоби за джигитите на пътя

Свидетелството за управление е отговорност - пазиш всички животи
13 юни 2024 11:13, Инна Ангелова
23
Трябват респектиращи глоби за джигитите на пътя
Снимка: БГНЕС

Свидетелството за управление на МПС е голяма отговорност, защото седнеш ли зад волана трябва да пазиш живота на пешеходците, на тези в колата и на всички останали водачи, заяви инж. Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти (СБА).

“За каквато и статистика да говорим, като ти се случи на теб, е 100%. В последните години само си сменяме мястото с Румъния – ту те, ту ние”, каза председателят на СБА пред БНР относно пътния травматизъм и негативните класации, в които България трайно остава на челните места.

Инж. Панчев е категоричен, че глобите трябва да са респектиращи.

“Няма страна, която да не е засегната от този бич, от този проблем. Всички трябва да разберем каква отговорност носим на пътя. Само с дебнене на полицията, само със санкции няма да стане. Ако обществото не е непримиримо към тези, които употребяват алкохол, към тези, които се движат с прекомерно висока скорост”, каза още експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: МПСглобиСБА
Още от Страната
Щети, паднали дървета и клони след градушката вчера
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никакви глоби не трябват а взимане на книжки!
19
2
 
0
 
! Отговори
Йори преди 1 седмица
Предполагам на пешеходците, да им дадат по един вестник!!! Без друго повечето щрапат като застреляни, поне да има какво да четат докато пресичат!! А на шофьорите по един чифт очила, да виждат пешеходците!!! И проблеми, няма да има! Всичко друго е щавене на хората, откъм финансова гледна точка!!! И то на тези дето, се бъхтят по 12 часа, по 4 часа път до работа и обратнот, станаха 16 часа!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Ханко Брат преди 1 седмица
А пътища кога ще строят???, че през последните 35 години и ремонт не са правили!)
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Повече от всичко трябва да бъдат събирани тези глоби, тъй като, ако ще и по 10 000 лева да ги направите, ако джигита продължава както до сега да си ги събира в колекция, все тая
16
2
 
3
 
! Отговори
Само че преди 1 седмица
Не само глоби, а при рецидив да ги вкарват в затвора за уличен тероризъм !
15
4
 
1
 
! Отговори
CB7676 преди 1 седмица
Експертът инж. Панчев да го д 0 х / -\
14
1
 
12
 
! Отговори
GTI преди 1 седмица
И румънците, като дойдат тук, карат като изтървани, проблемът е в държавните институции и КАТ, не в глобите.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук ,автомобилите се продават ,без мигачи !Без възможност за употреба на телефоните през таблото на колата !Дори ,полициите говорят по телефоните ,докато шофират !Не Става с Глоби !
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При 50 хиляди полицая на 5 милиона население кой ще ги прилага ?Ефект 0.
11
1
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 1 седмица
Интересно,защо,след като сме все в негативните класации,никой не търси отговори от КАТ,а все водачите ви са виновни?!На кого плащаме ние заплатите и ранното пенсиониране и носи отговорност за безопасността по пътищата?!Как пък един от всички "експерти" не попита някой от великите полицаи,защо не си вършат работата,след като статистиката всяка година за загинали и катастрофи е една и съща?
10
1
 
18
 
! Отговори
Grom преди 1 седмица
Явно пак няма новини и редакторът е извадил никому неизвестни експерти да изказват мнение.Според мен пък, основният проблем са неработещото МВР, което се занимава със собствените си контрабандни канали. Глобите и в настоящия им размер просто трябва да се събират, а парите от тях да се харчат за пътища, а не за БМВ-та. Както се забелязва, явно пари за коли има.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а респектиращи даньци (от всеки колкото може) що нема :)))))))
8
9
 
13
 
! Отговори
Няма оправия иначе преди 1 седмица
Задължително отнемане на МПС-тата при скорост 50 км/ч над разрешената.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде пак, поредните глупости. Аз пък искам глоби за неакдърни инструктори, корумпирани изпитващи. Как хора, които не могат да пишат и четът взимат книжки? Не скоростта убива, а глупостта на този зад волана. Ако там липсва елементарна клутра.. няма как да се получи.
6
0
 
21
 
! Отговори
Зевс преди 1 седмица
Действието на закона се изразява не във високите глоби, а в неговата неизбежност. Докато едни понасят цялата строгост, а на други им се разминава, все ще сме зле, това не важи само за движението по пътищата.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А някой някога да е чул или видял индотурк в уч.кола?
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората са масово неграмотни, колкото по-*** и комплексиран е даден *** толкова повече се сили за щастие на голяма част им е за последно.
3
1
 
26
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 седмица
Как се нарича индивид, който прави едно и също и очаква различен резултат? Ей сега на Тракия, един микробус и малко по-късно фекалка.... изкачат в лентата за изпреварване без мигач, с 90 км/ч, пред мен(движа се със 140), след мен няма никой! Какво ку казваш на подобно вле чуго? И това в рамките на 10 минути!?!?!?!?!? Какви глоби ще респектират тези двама иди0та?!?!?!?!?!?
2
1
 
11
 
! Отговори
киро преди 1 седмица
не, трябва затвор.....
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
трябва ама не, БГ е още горе долу в 90-те години на миналия век. Редовно минаване на червено, редовно 70-80 на позволено 50 в градовете и в много градове не може да видиш полиция. Просто е няма и всеки си прави каквото иска.