Щети, паднали дървета и клони след градушката вчера

Бури се разразиха на няколко места в страната
13 юни 2024 07:35, Александър Попов
15
Щети, паднали дървета и клони след градушката вчера
Снимка: БГНЕС

Силна буря с градушка и проливен дъжд имаше в някои райони на страната снощи.

Градушка и буря нанесоха материални щети на сгради и автомобили във Велико Търново и населените места. Кметът на общината Даниел Панов съобщи, че са подадени сигнали за пет паднали дървета, щети по покрива на СУ "Вела Благоева", две ударени от дървета коли, както и за запушени шахти. Директорът на училището Ангел Янчев каза, че днешният ден е обявен за неучебен за учениците в СУ "Вела Благоева". Паднали клони и дървета затрудняват движението, но няма затворени пътни отсечки.

Градушка падна в Габрово, а ледените късове бяха по-големи от лешник. От бурята имаше труднопроходими и наводнени улици. От МВР посочиха, че има постъпил само един сигнал за паднали клони по пътя близо до севлиевското село Ряховците. На място са изпратени екипи, които да разчистят.

В Ловеч и в Летница падна градушка. Ледените топчета бяха по-големи от лешник. Тя бе придружена с интензивен дъжд и силен вятър. В областния град за 20 минути са паднали 25 литра на кв. м дъжд. Скоростта на вятъра е била 15 метра в секунда, съобщи за БТА инж. Мартин Мачев, директор на Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Плевен. В двете общини и в Угърчин има населени места с прекъснато електрозахранване, съобщават от електроразпределителното дружество.

Частично бедствено положение беше обявено в ловешкото село Радювене след бурята снощи. Там е паднала и едра градушка. Има частично отнесени покриви на къщи, както и асфалт по улиците, части от селото е без електроподаване, има паднали дървета.

Проливен дъжд се изсипа вчера в късния следобед на територията на община Сливен. Той бе придружен с градушка, която засегна райони на Сливен и населени места в общината, съобщиха от общинската администрация.

Градушка, придружена със силен дъжд и вятър, се изсипа над Шумен. Ледените късове падаха близо 20 минути. Най-големите от тях бяха с размерите на голям лешник и малък орех.

Силна буря, придружена с градушка и дъжд, се разрази и в Ямбол. Бяха получени 10 сигнала за паднали дървета в града. Няма пострадали, нанесени са щети на автомобили. От силния вятър е паднало дърво, което е препречило движението по Крайречния булевард. Изпратен е екип на пожарната за отстраняването му. Градушка в региона е паднала и в общините Стралджа и Тунджа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: градушка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За изборите градушка нямаше, що така.
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всичко под градушката, вали като из ведро, светкавиците се развихрят. Е зелена доктрина се сбъдва, изменение на климата. Улици, къщи, коли, насаждения - плодове и зеленчуци/смляно и помляни, само внос:))/. Харесва или не, това е. Зелените се доказаха с теорията си.:))
13
1
 
12
 
! Отговори
Тази преди 3 месеца
сутрин се удивих на наглостта на някои хора. Гледах репортаж. Събрали се автоджамбази мошеници и реват държавата да им платила трошките дето са ги внесли от Италия и Германия!? За дарак купен там за 500 евро, тук искат от 3800 до 4200 лв. За такъв за 1000 евра искат около 8000. Боли ме фара,че някой си решил да търгува с издyханите кубици на Европа. Те за съсипана земеделска продукция нищо не дават, тоя иска да му плащат таралясниците.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гледах някакъв човек че се оплаква , ама купил 100 коли да ги продава но не ще да инвестира в един *** навес. Че и с цялата си наглост мрънка за помощ от държавата ,аз не съм съгласен пари от моите данъци да му покриват печалбата на този чичак . Даже съм сигурен че всички в бизнеса му се осигуряват на минимална заплата
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По някои автосалони има опъната противоградна мрежа
10
3
 
12
 
! Отговори
Нов внос преди 3 месеца
Комплексите с противоградни ракети бяха изпратени като военна помощ в Украйна от предишния военен министър.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отвратителен климат.Въобще не е подходящ за сащисани със скъпи коли.Както е топло и изведнъж БАМ от никъде връщат снаряди в естествен вариант.
8
1
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 3 месеца
Те и без друго всеки ден ви пръскат!)
7
0
 
15
 
! Отговори
селянин преди 3 месеца
гледах го тоя пишман бизнесмен абре аланколио за токо години бизнесменстване не ти ли хрумна един навес да направиш и ся какво дръжавата да направи
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лед за уиски, това не е от глобалното нещо
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лоша работа е това с градушките,лоша,а още по-лошо става като градушката начупи на ган4 двадесет годишният димящ кош, особено тройка дизел.
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Антинатовците къде са да зщитават интересите на народа? Аа, да да, тяхната задача е да громят ПП-ДБ, не да помагат на хората в нужда..
3
11
 
5
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 3 месеца
Вместо изстрелване на ракети срещу градушка,не е ли по-ефективно и икономически по изгодно,облаците преди градушката да се "засяват" със сребърен йодит със самолети и по този начин да се изваляват изкуствено?
2
5
 
22
 
! Отговори
ам'чи тъй де преди 3 месеца
Нормално!Не се изстрелват ракети, пестят се кинти.А може и от страх, да не свалят някое натовско корито, нали сме надуупени в тази посока.......
1
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали избрахте ГЕРБ-ДПС, Възраждане, Величие. Сега ще ви оправят държавата и ще си получаватате обезщетенията на секундата след градушка.