"Син флаг", но и тръби в морето: Вярват ли туристите в чистотата на плажовете ни?

Тази година 23 родни плажа са със световната сертификация за чистото
19 май 2024 21:25, Красимир Ангелов
77

Тази година 23 плажа, сред които и едно яхтено пристанище, ще бъдат със "Син флаг". Това означава, че те гарантирано отговарят на критериите за чиста морска вода, безопасност, екологичност и удобства за почиващите.

Разположен в спокоен залив и покрит с фин златист пясък, плаж Слънчев ден се намира само на 10 км от Варна.

"Много е хубаво. Спокойно, слънчево, идваме често дори през зимата. В Италия сме виждали "Син флаг", но и тук е добре. В известен смисъл са ни конкурентни плажовете", сподели турист.

Още по темата
"Това е моят любим плаж. Не знам дали е най-чистият плаж в България, но за мен това е един от най- хубавите плажове около Варна. Живея тук вече 6 години и е предпочитано място за мен", добави жена, която се радва на българското Черноморие.

Други пък не споделят това мнение. "С тези хотели, тръби и аз видях и се чудя откъде е този флаг, не бих дошла тук на плаж", коментира жена.

Катогероията "Сини флаг" в България е въведен през 1995 година и присъден на плажа на курорта Слънчев бряг. По-голямата част от плажовете със "Син флаг" този сезон са по Южното Черноморие.

В света за тази година отличените плажове са над 5000 в 51 държави. С най-много плажове на които се вее син флаг са Испания и Гърция.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 4 месеца
Който през живота си е ходил на Слънчев Ден знае точно къде е заустена тръбата, както и къде отиват отходните води от блока на яхтеното пристанище на Слънчев Ден, където между другото и Слави Трифонов има апартамент.
18
2
 
13
 
! Отговори
До 16 преди 4 месеца
Ти излизал ли си извън България да плажуваш или само четеш жълта преса или си хотелджия в България, че плюеш чистите плажове на Испания, нима милионерите които са навсякъде по испанските плажове от целияюсвят са толкова проsти, че почоват там ? Някъв sеляндур си ти който няма хал-хабер от екстри и чистота, щом ми даваш за пример Мариупол с душове и кабинки, нещаsтник !
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В чужбина, не сме плащали за чадърите и лежанките например, в България се плащаше!
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво ги сменяте цветовете на тези флагове непрекъснато и да се чудим какво искат да кажат с тях? Някога имаше три цвята, бяло за свободно движение, червено предупреждаваше за опасности, мъртво течение и черно, което означаваше, че е забранено да се влиза в морето изобщо.
15
0
 
17
 
! Отговори
Рано Сутрин преди 4 месеца
по плажчетата около Влас мирише та се не трае. Сещате се на какво.
14
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Испания не е по различно например или по-добре, но местата на които бяхме, не са презастроени, в Гърция е добре, но някои от плажовете им не са за туристи, каменисти са или с лошо качество брегова ивица, в северна Африка има добри плажове, но на всички тези места, няма спасители, което е голям плюс за България, където има спасители. Гледам как изграждат плажовете в Мариупол, с площадки за игра на деца, места за инвалиди, с кабинки за преобличане и душ, с пътеки и т.н., по-добри са.
13
1
 
18
 
! Отговори
Порно на Държава преди 4 месеца
Абе син син ама кафевите краставици си плуват. Ко става със съюза на архитектите. Откъде изкараха ол инклузива.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ко? Не!
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каква е ползата от син флак като по нашето черноморие НЯМА почиващи интелигентни хора, а само се събират пияндурници за които не е важно отношението на обслужващия персонал,a колко е възможно да им се сервира още когато вече са пияни като мотики, затова и тази година ще идва персонал от Бангладеш и Индия известни с мръsотията си народи !
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не бях чувал туристи да почиват на фекална яма, ама явно има такива.....
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Овцата като види бистра вода, мисли че е чиста. хи хи хи
8
2
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Я зелен да го направят тоя флаг ,съвсем ще съответства на акъла на тия дето се интересуват от подобни неща ,може и по едно" био " да добавят
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хубава си, татковино, име сладко, земя рай, сърце младо и невинно за теб трепка, та играй. Мили ми са планините и на север, и на юг, драги ми са равнините, набраздени с наший плуг. На уста ми сладка дума ще да бъде този кът, дето Дунав, Вардар, Струма и Марица си текат! Дор на небо ясно слънце, дор на очи свят, живот, ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ.
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
мутрохотелиерите масово заустват незаконни помийни тръби. Проблема ми е че се гмуркам с шнорхел и съм намирал такива почти навсякъде. Най много са в Лозенец. Не стъпвайте на лайннноморрието! Гърция и Турция. Уважавайте себе си и семействата си!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спокойно хора! Иде време и близко е, когато морето ще си вземе всичко, при това доста навътре :)
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
...Това означава, че те гарантирано са си платили на когото трябва.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки се прави на голямата работа на морето и не само там, ама действително нямаш нищо, но определени хора имат всичко :)))
2
0
 
22
 
! Отговори
ДОКОГА МЕТКО РОМА преди 4 месеца
ОТ НЕЗАКОННИЯ ПАЛАТ НА ЧУКАЛЯТА ЩЕ АКА И ПИКА У МОРЕТО ?
1
2
 
47
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 4 месеца
Добре, но защо липсва най-важната информация? Колко струва да си купя тоя син флаг за плажа пред моя хотел? И на кого точно трябва да платя?