Връзвали ръцете и краката на 104-годишна във видинската болница?

Лекар казва, че била "временно ограничена", но на други места
23 апр 2024 10:31, Петър Бойчев
35
Връзвали ръцете и краката на 104-годишна във видинската болница?
СНИМКА НОВА

Ръцете и краката на 104-годишна жена са били връзвани, докато е била на лечение в болница във Видин. Това твърдят нейни близки, които не са били допускани до нея по време на престоя й в лечебното заведение, предаде NOVA.

След като жената е била изписана, близките й видели синините. Пациентката е била настанена в отделението по вътрешни болести на 17 април.

В ефира на телевизията внукът на пострадалата Емил Трифонов разказа, че жената е била оставена в болницата без придружител. Близките й получавали само сведения за състоянието й, тъй като свиждания нямало.

„След като я изписаха тя беше отслабнала, видяхме, че зад китките и по краката имаше синини. Когато майка ми е отишла в болницата за изписването е видяла, че едната й ръка е вързана”, каза Трифонов. Той добави, че баба му се е оплакала от престоя си в лечебното заведение.  

Д-р Богдан Томов, заместник-директор на болницата обясни, че пациентката на моменти по време на лечението е била психомоторно възбудена. „Проведени са мерки за временно физическо ограничаване, за да може да се проведе лечението. Това е направено временно”, каза той.  

Според лекаря кожните промени, за които се твърди, че са вследствие на това, че жената е била вързана, не отговарят на локализацията на местата, които са били обект на лечение.

”Най-вероятно това се дължи на кожни и трофични промени, свързани с тежки придружаващи заболявания. Болната е лекувана по медицински стандарт и обвиненията са несъстоятелни”, каза още д-р Богдан Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Видео прогноза
Времето днес: Обилни валежи в 7 области, обявен е жълт код
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
9
 
! Отговори
aaaaaa преди 3 седмици
Б Г-то е приключила държава !
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пациенти се връзват по цял свят, този да не си мисли, че понеже е от Видин, всичко е насилие на невинни
8
2
 
17
 
! Отговори
ДО ТЖ преди 3 седмици
понякога за съжаление нямаш избор ! но да у БГ бллниците стане ли ти нещо по-сериозноп заминававаш .....влизаш и излизаш с краката НАПРЕД ...
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами да, връзват ги. Сега ли разбрахте?
6
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предлагам всеки да отиде на едно дежурство и ще го питам след това дали е за или против имобилизацията на пациентите.Много е лесно в държавата на ИТ специалистите да си стоиш пред лаптопа и да се изказваш неподготвен.
5
4
 
13
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 3 седмици
добре че е оживяла изобщо - БАЩА МИ не можа !
4
3
 
5
 
! Отговори
До Румен преди 3 седмици
Личи си, че си лежал в неврологията
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оо so Kinky... Някой да не е правил и клипчета. Сигурно и на синджир са я разхождали. Прекрасна страна, с прекрасни хора. Откак дойде промяната и негово величество демкоф цъфтим и връзваме
2
3
 
12
 
! Отговори
всеки българин преди 3 седмици
Ами добър ден, открихте топлата вода! Всякакви пациенти връзват, да им е мирна главата, от години е това!
1
9
 
16
 
! Отговори
Румен преди 3 седмици
Нормално!Лежал съм във въпросната болница в неврологията.Един искаше да скочи от леглото и да падне а беше с тежък инсулт.Нормално беше да му връзват ръцете с !!! (вратовръзки) вечер.Така че няма за какво да се обвинява персонала.