Абсолютно безумие: Деца висят от 100 метра на изоставен кран

Община Пловдив търси собственика, докато трагедията е на косъм
16 апр 2024 19:30, Петър Бойчев
91
Абсолютно безумие: Деца висят от 100 метра на изоставен кран
Снимка Фейсбук

Деца почти всеки ден се катерят по строителен кран в изоставен комплекс в район "Западен", трагедията е на косъм, информират жители на района във фейсбук.

Пост в социалната мрежа на групата "Забелязано в Прослав", предизвика силна тревога у пловдивчани.

"Отново деца, качили се на крана на изоставения комплекс "Слънчогледи", и това е почти всеки ден. От 112 и РПУ изобщо не се трогват. Мисля, че е крайно време да се вземат някакви мерки за този комплекс преди да стане инцидент.", гласи постът на гражданин, алармирал за опасността от инцидент.

"Абсолютно безумие, което явно се толерира щом не се взимат мерки! Колкото и да се подава информация, отговор и решение, което да гарантира безопасността на гражданите и най -вече на децата - липсват!"

"Има ли власт в тая държава!"

"Трябва ли да чакаме някое дете да се пребие, за да се вземат мерки?"

В коментарите по-долу се вижда отговорът и на "Район Западен - Община Пловдив":

"Търсим реалния собственик и ще сезираме отговорните институции.", гласи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от Страната
След зимата: Сигнали в Helpbook за непочистени клони и опасни дървета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
15
 
! Отговори
Мария преди 4 седмици
А има ли родители в тая държава,които да знаят децата им какво правят?! Държавните служител трябва ли да ходят по всички улици,строителни площадки,кьошета за да наблюдават кой какво прави?! А стига с тая държава бе ,а всеки да си прави каквото си иска и за всичко да ви е виновна държавата
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че няма държава е така,че мафията ни управлява също е така. Но тези деца нямат ли родители и мозък? Все някой друг ни е виновен!!!
33
9
 
4
 
! Отговори
Какво да се прави преди 4 седмици
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
32 няма как да е същото , през 90 те и учебните програми още си бяха в реалността и свързани с реалният живот. Може да си бягал и скачал по строежите ама си знаел и какво е прескачане на коза, медицинска топка, имал си трудово обучение и ей такива неща. Сега има тик ток. През 90те се появи и модата да имаш куче в апартамент от клиповете на мтв. Някой си въобразяваха че така им се вдига стандарта, други и днес го правят за социални контакти покрай кучето. Сега се правиш на интересен в социалките
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Безумие е управлението ни, а не децата!! Те си играят..
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Крият се там за да пушат. Трябва да им построят специални помещение за пушене, точно до училищата. Вътре да има интернет, огромни екрани с клипчета от ТикТок и да сервират евтина водка. И ще спрат да се катерят по крановете.
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
30 разтревожените очакват да им се намери занимание, полезно обучаващо и безопасно. Като искат да се катерят има детски стени за катерене. Само че се плаща и то сигурно бая и за екипировка инструктор и всичко. Преди държавата организираше кръжоци имаше спортни школи сега няма нищо. Най много да дойде някоя модна агенция и да ги направи тротинетки и пак със селфита и да им разбие живота от малки.
28
5
 
13
 
! Отговори
90's Babies преди 4 седмици
В Сухата река забавленията в ранните 90 години включваха люлеене с въже вързано за кран над вечно строящи се основи с арматури , плаване със сал върху езеро образувало се от друга вечно строяща се основа на панелка, епични войни с тояги и стрели в горичката между жълтия и синия блок (до сегашната Билла) , сваляне на емблеми от колите и т.н. щуротии , ама нямаше днес бе ге да се ужаси нацията.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кранистката що не е заключила крана :)))
26
4
 
7
 
! Отговори
Награди Дарвин преди 4 седмици
А разтревожените граждани какво точно очакват от останалите граждани? Някой да ходи да охранява крана ли? А тези малките имат ли си някаква работа да се качват на крана? Щом им е толкова акълът... ами да се изтрепят!
25
2
 
4
 
! Отговори
v преди 4 седмици
естествен подбор
24
7
 
7
 
! Отговори
Арестувайте майката преди 4 седмици
Оставила е детето без надзор. Има си задължения по закон, не само привилегии. Взела е детските и си пие кафето некъде по пиаците
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз като малък съм се качвал на изоставени далекопроводи без ток. Те са си към 40 метра високи и беше истинско изпитание и страх за 15 годишни пишлемета да се покатерим до върха. Вярно, на далекопроводите нямаше стълби като на крана, а се катерихме само по винкелите.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако няма кран, ще бъде старата детска болница или някой жилищен блок децата влизат и се качват на покрива за селфи
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А защо не възпитат децата?
20
0
 
10
 
! Отговори
И добавям преди 4 седмици
Търсим реалния собственик . . . . И това може да трае . . . да кажем 3 до 5 години, ако собственика не е починал или това което по често се случва в България разстрелян! Как може да изоставиш инвестиция от хиляди левове освен, ако крана не е краден или парите правени с дрога! Накратко това могат да са само бандити!
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никакво безумие не е. Такива кранове има навсякъде. Има ги и по приснанища и по строителни обекти. Няма как под кран да сложиш пазач, че нечие копилиии нама акъл заради гена си.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е те родителите им да не са им казали - ходете да се катерите по кранове? Не разбирам за каква вина на родителите пишете.
17
0
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 4 седмици
Тик-ток е пълен с психопати които висят на една ръка от небостаргачи и тн.Сегашните деца са неспособни да разграничават реалноста и интернет.За тях е невъзможно да оценят риска и евентуалната нелепа смърт.Те са осакатяни за пълноценен живот и ако дарвин е прав ще умрат от дебилност.
16
1
 
3
 
! Отговори
Я пак преди 4 седмици
Катерил си се на върба в петОк.