Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм

Един ден ще има правосъдие, обеща българският премиер
26 фев 2024 16:00, Нели Христова
319
Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм
Снимка: БГНЕС

"Благодаря за поканата, която ми позволи да почувствам със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм, решителност да извоювате бъдещето. България съпреживява кошмара на опустошението, загубите, видяхме това в очите на хилядите бежанци, за които отворихме сърцата си преди 2 г. Днес ги усетих със сетивата си в Соломянския район". Това заяви премиерът Николай Денков в Киев на пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

Още по темата
"Преди 10 г. незаконното анексиране на Крим и Севастопол сложи началото на агресията на Русия към Украйна и отвори пътя за пълната инвазия. Продължаващата пълномащабна война е война срещу Европа и целия демократичен свят. Вече е явно, че целите на Путин се простират и извън пределите на Украйна. Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България, подкрепата на Украйна е защита за самите нас, подчерта Денков. България застава безпрекословно на страната на Украйна, на страната на свободата, демокрацията и международния правов ред", заяви Денков.

"Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на войната с една цел - независима и свободна държава в сърцето на Европа или да бъде подчинена или унищожена, свидетели сме на героизма на украинския народ, който се бори за свободата си и за мита в Европа. Затова българското правителство и парламентарното мнозинство работят за осигуряването на максималната по възможностите ни политическа, военна, хуманитарна и материална подкрепа за Украйна.

Имаме готовност за сътрудничество и в контекста на създадената международна коалиция за връщане на украински деца, незаконно депортирани в Русия, като България е една от съучредителките на коалицията. Един ден ще има правосъдие за всички престъпления, призовавам международната общност да остане единна в подкрепата си за Украйна, отбеляза Денков. Той допълни, че България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир за Украйна и за всички демократични народи. "Слава на героите!", заяви още Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мижим , та те лажем !
139
1
 
0
 
! Отговори
Красавицата преди 6 месеца
А младата любовница на Максим Каракаш, бизнесмена любовчия, освен да му харчи парите какви умения има бизнес асистентката му?
138
14
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До Денков/140 "Българският народ е на коренно противоположно мнение." - Ц. На 3 Април 85% гласуваха за това което прави Денков.
137
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Мухаха. Все едно белгийски премиер към президент на САЩ или Живков към Брежнев. Разлика никаква.
136
0
 
24
 
! Отговори
Ура! преди 6 месеца
Поведи боя Сапуне! С боен вик Сороооос нападни Русия, размахвайки фалшивия като теб хански меч!
135
2
 
26
 
! Отговори
Денков преди 6 месеца
Денков нали знаеш, че говориш на Зеленски от свое има. Българският народ е на коренно противоположно мнение. Ти си нелегитимен премиер и не отразяваш волята на българите. Това разбира се го знаят и в Русия и на Запад и затова никой не те взима на сериозно. Вземи млъкни, никой не ти иска мнението. Зеленски точто на теб е опрял, представителя на най-бедната страна в ЕС. Боже, Боже...
134
1
 
28
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Този съсел докога ще обикаля света за сметка на българския данъкоплатец? Само за да засвидетелства своята обич към бандеровците. Но в едно е прав - ще има правосъдие ,един ден,когато историята зачеркне продажниците на България.
133
1
 
19
 
! Отговори
Скоро преди 6 месеца
Ще почувстваш и гнева на предадения от теб народ! Щях да пиша "народа си", но предателите не са част от народа! Те са извън рода или ***!
132
2
 
24
 
! Отговори
мишле преди 6 месеца
Мишленце, Русия е прекалено голяма хапка за теб. Моля, те не се изказвай!
131
4
 
17
 
! Отговори
леле преди 6 месеца
не е истина какъв безхаберник е този. По-добре да турнем Пеевски барем има малко самочувствие. Този е олеле майкоо
130
2
 
25
 
! Отговори
Говедовъд преди 6 месеца
А бе,Женков,къде си тръгнал да си вреш *** там,дето други си мерят мишките?От Посолството не видяха ли какво нишожество си,та се излагат и те покрай теб!
129
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин по-бързо да си свърши работата, че сте отвратителни.
128
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ники трябва да пътува.
127
2
 
30
 
! Отговори
Най-слабият преди 6 месеца
Оп най-слабият министър-председател в историята на България отново се изцъка с коментарче. Хубавото е, че този е толкова нелеп и незначителен, че Путин не би му обърнал и секунда внимание какви ги бръщолеви. То впрочем и западните лидери не го отразяват. Безполезен, мишчица, която скоро ще ни освободи от присъствието си.
126
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Двама аматьори в политиката , които не ги искат в страните им !
125
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
рептил
124
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денков е смешна карикатура на професора Богдан Филов. И той така се мазнеше и подлагаше на фашистите в Италия и Германия. Даже обяви война на САЩ и Великобритания. Денков май също иска да обяви война на Русия.
123
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дянков като един "немил и недраг" хъш отново е говорел за "либерта"! Ако го пуснат 1 ден на бойното поле тоя съсел ще смени 100 памперса.
122
2
 
20
 
! Отговори
до Палпатин преди 6 месеца
Палпатин Денков, ако обичаш съчувствай, страдай но се въздържай от квалификации за Русия, не за друго ами защото към момента печелят доста солидно на бойното поле. Тия приказки твоите утре като се смени лидерството в САЩ и Русия спечели в Украйна ще ни струват много скъпо. Но пък теб какво те вълнува като ти ще се изнесеш при първа възможност.
121
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази новина ми е наистина много по-важна от колкото победата на Българите над Германския световен шампион по баскетбол. И Финала на дебатите на ученици които са на втори място победили такива от Оксофорд, Стамфорд и не знам си какви помии други. Също така е много по важно от това че детския отбор по футбол до 14 години на Несебър разгроми връстниците си от Барселона с 5:0 , по важни са ейтез п0мии да четем