Румен Драганов очаква върхова година в туризма

Имаме хаотична реклама за привличане на туристи
16 яну 2024 09:47, Александър Попов
21

Месеци преди началото на летния туристически сезон рекламата за Южното ни Черноморие започна, като са предвидени 2,4 млн. лева. Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов определи като ключово отделянето на средства за реклама на морските общини, но туристите в даден град и курорт зависят от местната власт.

"Кметът, главният архитект, експертите по туризъм, местната общност - това е стъпка напред. Стои въпросът за координация. В момента имаме хаотична реклама. За да се позиционира във времето, нашата конкуренция си е направила туристическа организация, която се занимава с рекламата. Ако някой мисли, че българският туризъм се крепи на 5 млн. или 18 млн. лв., които министерството получава от държавен бюджет, съжалявам. Тези туристи идват чрез техните телефони", заяви Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Това дава яснота до каква степен хотелите ни са с дигитализация, че да привлекат самостоятелно туристите, подчерта Драганов.

"Знаем, че 38%, например, се завръщат в България. Това са данни, които следим от години. Тази година очакваме морето да се върне от нивата през 2019 г. Това става с 50% увеличение на сделките на английския пазар, интензивна реклама в Германия", обясни Румен Драганов.

Той прогнозира върхова година по отношение на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: туризъмРумен Драганов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ми дреме за Беге туризма
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Олександър не ми трии коментарите Свобода на Словото мисиркоо ! Върхова ще е с тези бежанци и мигранти където ще ни ги натресат !
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те хотелиерите се надяват на украинските турсти ,иначе война имат,ходят като разпасани коне ,а ПП им дават помощи на тия които са в България
14
0
 
8
 
! Отговори
Кики преди 3 месеца
Цял сезон пишете че много силен бил сезона и като стане октомври месец почвате да ревете, че много слаб бил сезона!!!!!!!!!
13
0
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 месеца
Паркингите в градчето бяха пълни и препълнени за около 60 дни. Откъм количестно е ясно, че сме добре. За качеството...работя в свой обект и се боря за всеки клиент. Колкото спечеля - толкова.
12
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Кой нормален човек ще отиде на черноморието, още известно с наименованието кафявата лагуна, да да си докара разтройство и да плаща високи цени. Дори хората от Варна и Бургас предпочитат Гърция за почивката си. До там я докарахме. Единствените туристи, които биха се върнали са алкохолните такива. За друго не ставаме и на Запад го знаят много добре. Самите ние ходим на почивка в чужбина точно поради такива причини. Обслужване, хигиена, цени, качество.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората гледат ютубарите които правят такива клипчета за всяка една държава . Аз бях пуснал тука един ютубар от Русия който усра София .Той не е путинист а обратното американофил е.Американофилите от източна Европа мразят българия и не биха дошли а поляците са американофили.За полски туристи да забравят.Този ютубар го гледат не само руснаци . Казакстанци и други такива , поляци .Много лоша реклама на София .С гасока (камион газ ) с разбити тротоари и неподдържани фасади дори по Витошка и графити
10
0
 
4
 
! Отговори
Йонко преди 3 месеца
Аман,ама аман от малоуммнници в тазипрокълната държава България!
9
0
 
11
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 месеца
Иска му се на човека. Блясък в очите.
8
1
 
10
 
! Отговори
морски преди 3 месеца
Наемите на ресторантите за това лято скочиха с 20%. Как искате нормални цени?! Само най-големите професионалисти ще са на печалба накрая.
7
0
 
12
 
! Отговори
Qwerty преди 3 месеца
Колкото и да е върхова, родните хотелиери и ресторантьори пак няма да са доволни и пак ще чакат на държавата...
6
1
 
7
 
! Отговори
Еее преди 3 месеца
Леф не даван на роден тарикат, където и да се е позиционирал
5
2
 
14
 
! Отговори
Този държавен преди 3 месеца
служител,на когото всички му плащаме голямата заплата,ми падна в очите преди няколко месеца,когато заяви(преразказвам),че като нямаме пари за високите цени на почивките и туризма,да не ходим по курорти.По нагло и безпардонно изявление не бях чувал от бюрократ,който трябва да е медиатор между хората,искащи да отидат на почивка и предлагащите обектите си на хиперцени наши курорти.Е,ще отидем в Гърция или Турция тогава,но на този няма да му падне заплатата заради глупостите, му или да го уволнят.
4
0
 
11
 
! Отговори
Умен раганов преди 3 месеца
Чудесно!!! Да построим още хиляда хотела докато не е късно.!.
3
1
 
13
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
върхова? запомнете му думите. Я да видим колко магистрали се построиха от предния сезон, колко бързи влака или пр станции? а колко пътища се ремонтираха водещи до тур обекти? сега ще ни напълнят с мигранти, още военни бази по морето и т.н. само и туризма ще цъфне .. нишо не разбира този, с реклама може ш да излъжеш само веднъж
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама на тия от туризма всяка година им е рекордна (като изключим по времето на Ковид) и все реват. Все искат помощи от държавата и какво ли не още. Хотелиери заедно с ресторантьори. А да не говорим, че вторите са най-сивият сектор в държавата. И отгоре на това, напълно безсмислено, им оставиха ДДС на 9%.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като гледам какво продължава да се случва край морето, хората пак ще изберат Гърция, Турция...