Няма масово отменяне на резервации по морето, чисто е

Отлив на туристи има заради цените
29 юни 2023 17:30, Анисия Иванова
42

Не се наблюдава масово отменяне на резервации по родното Черноморие заради спекулациите за замърсяване на водите след взрива в Нова Каховка, каквито публикации циркулират в медийното пространство. Това обясни в ефира на предаването "Директно" съпредседателят на Варненската туристическа камара проф. д-р Стоян Маринов.

Морето ни е чисто, категоричен е той.

"С хотелите, с които аз разговарям, туристите, които са си направили резервации преди месеци, а това са туристи от Западна Европа, те са тук. За съжаление, няма резервации в последната минута за свободните стаи, а те не са никак малко по нашето Черноморие", каза Маринов.

Според него обаче отлив на туристи все пак има, но причината е друга - голямата разлика между доходите и цените по нашето Черноморие, смята той.

"Втората половина на юни, румънците, които идват в България, са с по-ограничени бюджети. Те бяха засегнати от инфлацията, а от друга страна нашите хотелиери и ресторантьори, принудени от високите разходи, вдигнаха цените, и това е една от основните причини тези туристи да отсъстват", изтъкна още съпредседателят на Варненската туристическа камара пред Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Не се отменят резервации, защото не са направени. Яжте си арматурата и бетона.
38
8
 
0
 
! Отговори
doc преди 10 месеца
Много патриоти, много нещо. Бият се в гърдите, ***, ***. Без сами да са видели са готови да оцапат всичко. Това умрели крави, радиация. Морето е идеално чисто и има доста туристи. Жалко за такива плямпащи, гърците и турците само това чакат.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вчера минах покрай морето, плуват само умрели крави и живи овце.
36
7
 
3
 
! Отговори
Спас преди 10 месеца
Пишат келски комплексари.Не са били ни в Гърция ни на нашето море.Имат само милиспомени от соца и от бунгалата заводски.Все още си обичат мързела и мизерията.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Елате у бас ще лежите до украински крави
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 30 - ще ядеш лелиния Джекин патък тогава...
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ден година храни бе ей туристити!
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След Чернобил също нямаше опасност, след Косово също.
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Професора ако може да обясни защо на родното Черноморие е по-скъпо отколкото в Гърция.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за море пишете.
29
1
 
28
 
! Отговори
Аха преди 10 месеца
Влезте и се мийте в тая септична яма и не ни занимавайте повече ние знаем къде да почиваме. Нямам нищо против морето ни това си имаме и това е, не е нито егейско нито средиземно море. Проблемът не е в морето а цените на "хотелите" които се сравняват с Майорка и Ибиса. Затова не идват хората не за друго
28
5
 
3
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 10 месеца
Радвам се че голяма част от българите са овце. Търпят ли търпят. Избират си хубави бизнесмени за управляващи и правят всичко лесно и достъпно за инвеститори като мен. Тази година ще построя фабрика и развъдник за комари , които когато заразяват хора да ги предпазват от някои болести. (А може да помогнат и за появата на други) Благодаря ви че избирате такива бизнесмени за ваши вождове , вървете към демокрацията и гребете с шепи. скоро ще инвестирам в фабрика за продажба на въздух. Поздрави Бил.
27
4
 
28
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Верваме,верваме и отиваме в Гърция.
26
1
 
29
 
! Отговори
Един Българин преди 10 месеца
Друг проблем е че някои мутроконцесионери не чистят плажа всяка вечер, а някои общини не чистят курортите. Ресторантьорите пък си мислят как да ме накарат да си взимам риба от рибния пазар и да я готвим, от което се губи чара на морето. Не е нормално и там да вдигате с по 25% всяка година и да искате хората да идват при вас без лютеница и хляб... Никакви разходи не са ви вдигнали че дажв компенсации ви гласуваха. Просто манекенките искат ново Бентли, а ние не можем да ви го купим вече...
25
1
 
35
 
! Отговори
Един Българин преди 10 месеца
Сега съм на южното и водата наистина е кристал като всяка година по това време. Днес е направо прекрасно водата е около 23-24 градуса, но проблемът не е в чистотата , а в цените. Това е причината да нямате резервации включително от мен. Шефът каза никаква инфлация няма - няма да вдигам заплати, а вие вдигат всяка година с 25%, рвсторантите също. Е, как да има резервации?
24
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поне хубавото е ме няма руснаци
23
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това го кажете на заблудени западняци, ние сме ви сърбали попарата.
22
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дори само заради укрите не бих стъпил на Бетономорието.
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заглавието комбинира две лъжи в една по-голяма.
20
1
 
26
 
! Отговори
МОРСКИТЕ ТЪРГАШИ преди 10 месеца
Когато се чуе че ще им вдигат данъци/връщат голямото ДДС реват че е много лошо няма туристи и са много зле, та белким им се размине. Когато обаче вследствие на техните приказки хората у нас си кажат, че защо да ходим там, когато другите го избягват, морските заобясняват как всичко било идеално и хотелите били пълни. А за цени не обелват и дума, докато ни облъчиха, че навсякъде навън вече било по-скъпо. Кога да им се вярва? Когато няма доверие - все едно няма нищо !!! Сбогом Бетономорие !