Какво да правим при висока сметка за парно?

Добре е цели входове да пускат запитване
30 май 2023 17:30, Росен Стойчев
15

"Общо взето няма формула, по която хората да са сигурни, че след дадена проверка, ще има резултат. Знаем, че топлофикационните дружества са монополисти на пазара, предоставят една услуга, която се използва предимно в зимните месеци, както и в летните за топла вода.
Още по темата
Това, което трябва да се случи, е не само да се изиска проверка и одит на дружествата, а да има кардинални промени, свързани с инвестиции, за да се намалят топлинните загуби за пренос на топлинна енергия, защото тях не ги плаща дружеството, а крайният потребител", каза Пейо Майорски от Асоциация за защита на потребителите пред Bulgaria ON AIR.

"Това е инсталация на повече от 30-40 години, тя има необходимост от кардинална промяна, което би струвало доста пари, но това е начинът, по който можем да намалим така наречените сметки. Загубите са твърде големи и за да не излезе дружеството на загуба, търси варианти да ги калкулира към крайния потребител, а той е този, който плаща сметката независимо каква е тя", допълни той.

По негови думи би било добре, ако крайните потребители не пускат индивидуални жалба за даден обект, а се включат цели входове.

"Трябва да изискват счетоводен контрол да провери отново цялата инсталация. По този начин да предизвикат проверка от "Топлофикация", за да видят дали правилно са разнесени отчетите, за да може ако има несъответствие да бъдат разпределени по другите потребители, да не са само към едни. Ако в сигнала са 10-15 клиента, трудно би се неглижирала такава жалба", обясни Майорски.

Той уточни, че потребителят няма право да пипа нищо по абонатната станция, а тя е ключът към настройката за подаване на топлинна енергия, било то за топла вода или топлинна енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Друг преди 10 месеца
Отговорът е дебела сопа и тръгваш да сурвакаш за здраве!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Теглим бърз кредит, за да си платим.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Милиони задължения имат държавни и общински сгради за неплатени сметки на Централно Отопление от ТЕЦ . И те се поемат от частните имоти с прогнозните сметки. Тези задължения са ежегодни . И целукупния народ ще плаща
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В абонатната се влиза постоянно за да се допълва с ПИТЕЙНА вода за обезвъздушаване на отоплителната инсталация . Така тази инсталация дружеството я води като тежест , но парите за сградна то прибира . Ремонта на пробите тръби за сметка на абонатите....!!!
11
0
 
7
 
! Отговори
един ваньо преди 10 месеца
няма да чета старията но отговора го знам . плащаш сметката и после чаааакаш да ти я приспаднат през следващия отоплителен сезон :) ПОЯСНЕНИЕ : тъй като следващия отоплителен сезон сметките ше са по високи ше има да давате , плюс това което уж ви дължали .
10
0
 
7
 
! Отговори
Хейт преди 10 месеца
Нищо. Тия яко са се окопали и всички закони са на тяхна страна. Един приятел беше тръгнал да ги съди и накрая - нищо. Всички партийни каси се захранват от тях и затова депутатите гласуват закони да не можеш да ги пипнеш.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има ама на никой нему стиска ей така ще хленчим само излизаме всички вънка и гоним веднъж за винаги тая пасмина веднъж за винаги !
8
0
 
9
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 10 месеца
понеже у БГ няма наорд а стадо овце което изобщо не мисли няма как да се оправи държавата !
7
5
 
5
 
! Отговори
модерният ляв преди 10 месеца
Плащаш и всичко е наред!
6
0
 
5
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
Битият - бит, ...другото го цензорират. Сега за тези без парно, хит е ВиК мошенигийте - надписват "общият" водомер, докарват си още 30-50% отгоре
5
0
 
10
 
! Отговори
Новият главен преди 10 месеца
Накрая хората ще пребият някъде шефа на топлофикация София както навремето направиха с началника на ДФ земеделие. Хората траят с години провокации плащат сметките, а държавата закриля мафиотски държавни дружества вместо честни граждани
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Строиш къща върху геотермален източник! Може и да станеш и доставчик на парно т.е. обръщаш картата и ти е се това! Най добрите клиенти са 80%-ните, знаете за какво става въпрос!
3
6
 
3
 
! Отговори
Много Умен преди 10 месеца
Да си я платим!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Купуваме дебело яко въже и след това търсим висок як клон! Ако след това указание не е ясно какво да се прави, никой вече не може да помогне!
1
1
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 10 месеца
Следващата зима без парно.