Проверки след оплаквания - украинци бягат от лошите ни условия

Собственикът решил да приеме бежанци, защото не работил 2 години
9 апр 2022 19:07, Анисия Иванова
305

Проверяват местата за настаняване на бежанци в Русенско след сигнал за лоши условия в къща за гости в град Мартен. Собственикът ѝ приема 9 души, бягащи от войната, които само след 3 дни искат незабавно да напуснат дома, недоволни от състоянието на къщата.

В къщата за гости се настаняват две семейства с малки деца и жена в неравностойно положение. За настаняването им собственикът на къщата трябвало да получи по 40 лева на човек за вечер като компенсация от държавата.

След 3 дни обаче, бежанците се свързват с местна доброволческа организация и молят незабавно да бъдат преместени. Приемат ги в Кризисния център на Каритас в Русе.

"Оплакаха се, че не са имали достатъчно храна. Също така, че пространството е било тясно, не е било пригодено за хора с увреждания. Като цяло се оплакаха от отношението", каза управителят на "Каритас" – Русе Георги Михов.

Семейството не пожела да застане пред камерата ни. Споделиха, че са много стресирани и изплашени. По думите им в къщата е било студено. Собственикът се е държал много лошо с тях. Той обаче отрича.

"Смятате ли, че ще ми дадат от общината всички видове разрешителни, ако няма условия? Четири стаи с 3 бани, 2 тоалетни, широки спални - нова къща - изолирана с климатик и т.н.", изтъкна собственикът на къщата за гости Пламен Митев.

Мъжът твърди, че семействата са искали да бъдат настанени в по-луксозно място, затова са се оплакали. Той е решил да приеме бежанци, защото не е работил близо 2 години.

"Аз не работех от пандемията насам, платихме патентни данъци, спря ни. Не съм взел една стотинка помощи, карам си на моите пари, на моите мускули", подчерта Митев.

От предоставени на екипа ни кадри от мястото, където в момента са настанени украинците, се вижда, че пространството е по-широко. Кметът на Русе е разпоредил проверка на всички места за настаняване на бежанци.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
50
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
И защо мислиш,че ще им ям попарата?Аз съм на собствената си земя и аз давам попарата,не те на мен.
49
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте се оплаквали,бе.Във всяко стадо има и ***.Ние да не сме идеални.Като някой има свръх претенции,го поставяш на място и точка.
48
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинките са огромна конкуренция за българската жена.Флирта им е национален спорт в това са най добри.Красиви са и го знаят и го използват.Естествено имат и големи претенции.
47
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо,не сте яли попарата на урките,само изчакайте.Това е още свеж полъх от богатия им репертоар.
46
9
 
75
 
! Отговори
стана ли ви ясно? преди 2 години
Естествено, че се държат нахално - те не бягат от война! Те се домъкнаха на безплатна почивка и сега ще разкатаят фамилията на Европа. Самият факт, че от вчера кръчмите в Киев са препълнени, а флизьорските салони записват чак за май говори достатъчно - нито са измъчени, нито са изплашени. Муфтаджии най-ниска класа! Всяка друга версия е съшита с бели конци пропаганда.
45
7
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе я ги изхвърляйте тия неблагодарници!
44
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нали им гледам в ютюб жилищата на какво приличат. Коптори с килими по стените.
43
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва ми се,че има мухъл по стените.Ако е къща за гости,независимо дали са българи или чужденци,трябва да има нормални условия за живот.
42
6
 
72
 
! Отговори
До 20 Ant преди 2 години
Като са свикнали "на луксове", да си плащат от джоба за това. А не да търсят лукс за сметка на бедните българи, които отделят от малкото, което имат, за да им помогнат. А пък като са толкова обединени, да се връщат и да се бият за родината си. И да, нека не се показваме толкова гостоприемни, защото после ни плюят в очите! Аман от наглеци!
41
5
 
83
 
! Отговори
КГХ преди 2 години
Човек, който бяга от войната, за да спаси живота си и този на близките си е готов да приеме всякакви услвия! Опитах се да ви предупредя, че украинеца е много Нагло и Неблагодарно същество..., за жените им да не говоря, дори Кобрата е по-разбрана! Не им се връзвайте, страшни манипулатори са и са много злопаметни!
40
5
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не са в бежански лагер като са бежанци?! Сирийците и авганистанците при нас в Харманли в лагера Бък тия нахали на хотел, че и мрънкат. Да не би едните да са повече хора от другите?!
39
4
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е само в България, в тубата и тикток е пълно с клипове от Полша и Молдова за недоволството на укранските бежанци, че не са ги настанили в някой луксозен хотел, а в къща. Дето се вика като ще е безплатно поне да е луксозно.
38
5
 
37
 
! Отговори
Петолъч преди 2 години
Тъй ще е тя. И по- ще става. Чакаме.
37
6
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още не са дошли всички украинки а само малка част.Тепърва ще дойдат още.Доста са нахални и съвсем не се притесняват че са на чуждо място.
36
10
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да се сетите кой покани украинската и.з.мет в България. Само след няколко месеца нашата държава ще пламне в размирици ,болести ,омраза...... Тогава Кирил Петков, същия ,който заедно с няколко стотин безмозъчни твари от България ,които доведоха украинците, да бъдат съдени и наказани от цялото ни общество за предателство,измяна.....
35
6
 
68
 
! Отговори
Храбрите бояджии преди 2 години
Храбрите бояджии бабикяноидиота и xaджиГЕЯ станаха за смях и т.ашак на цяла България! Добре че и двамата ca o.лигофрени та не съзнават какъв резил станаха. Хахахаха. :-)))))))
34
7
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно искат 5 звезди, ол инклузив с безплатен алкохол, джакузита, басейни и пр.
33
7
 
79
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Аман от навлеци с претенции! Като не им харесва тук - чимадан, вокзал и Киев!
32
9
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така са по цял свят. Щом Швейцария и луксозни хотели в Испания не ги устройват, смятайтли, защото пътувала безплатно в градски транспорт в Австрия. Тя си показала украинския тралили ли в Австрия, защото пътувала безплатно. Тя си размахала украинския паспорт и те пак я глобили 60 евро. Представяте ли си? Не я оставили жената да си пътува безплатно. А тя украинка-привелигирована с повече права от самите австрийцие! А има един тик-ток, където една украинска кифла се оплаква, че я глобили, а тя укра
31
7
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, да ходят във Военна Рампа при афганците, ако не им знася.