Над 300 акта за по 5000 лева заради почивка на пейка в парка

Полицията следи стриктно да няма събиране на хора по градинките
Обновена: 30 мар 2020 12:55 | 30 мар 2020 10:08, Камелия Цветанова
452
Над 300 акта за по 5000 лева заради почивка на пейка в парка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 300 акта са съставили полицаите за нарушаве на на забраната за събиране на хора в паркове и градинки, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред Нова телевизия.

"Колегите първо предупреждават, но има хора, които не се вслушват и биват санкционирани", допълни той.

Още по темата
"Още от миналата седмица на служителите на МВР беше наредено, и те го изпълняват съвестно, по високоговорителите на патрулните автомобили да предупреждават гражданите да не се струпват на едно място, а да се прибират. Аз съм дал на всички областни директори правомощия, всеки, според обстановката, да преценява какви мерки да предприеме. Навсякъде броят на струпването на хора и карантинирането е различно. Не виждам някакъв проблем безотговорните граждани да се стреснат малко", заяви Иванов.

"Ако всички мерки се контролират само от МВР, то тогава нашата кауза е обречена на провал. Трябва да има самоконтрол и отговорност от гражданите, не бива насила да става всичко", смята той.

"Към този момент над 25 000 са гражданите, поставени под карантина. Но тази цифра се променя постоянно, тъй като има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина е изтекла. Това е ежедневно променяща се цифра. Полицаите при извършване на полицейска проверка могат по ЕГН да проверят дали това лице трябва да е под карантина вкъщи", обясни той.

Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно производство, или се извършва проверка. Образувани са над 300 досъдебни производства за такова нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе за една маска 5000лв глоба какво е това?А има и друго.Тези маски 1 милион бяха поръчани от Борисов както той сам си каза без посредници и пак струват толкова пари за колкото Франция купи и получи 10 милиона маски.А сега де?!Който не си купи маска 5000лв глоба така ли?Да му избиеме ''умната'' инвестиция!
304
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навират всички по къщите, но хората ходят на работа с метро и градски, а в работата по 100 човека си кашлят и кихат, на великден ще се съберат хиляди хора пред църквите и ще се изпозаразят. Ама иначе глобяват по 5 бона ако си в парк или в планината където няма хора. Блокирали пътуванията между градовете за да затрудняват хората. И като фалира държавата българите хем ще са масово болни, хем ще са масово безработни и гладни. Велики мерки от които няма никакъв смисъл.
303
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стига сте мрънкалиСподелям казаното от теб с 2 ръце!
302
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мога да ви кажа с ръка на сърцето, че правителството има изключително адекватно поведение в тази криза. Да не кажа едно от най-адекватните на фона на другите държави. Но по-голяма част от оплакващите се тук няма да ме разберете. И това е нормално.
301
1
 
11
 
! Отговори
Стига съчинява преди 4 години
До Стига сте мрънкали Тез кервани откъде ги съчини ? От спуснатите опорни точки ли ? Че то в Италия умират всеки ден по 1700-1800 . Или зъдължително трябва да умират само от вируса ?
300
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ си забиха сами нож. Никой нормален човек няма да гласува повече за това недомислие. И не само че няма да гласува, а и негласувалите до сега ще отидат да дадат глас за някой друг, само и само да спре този невиждан от десетилетия тоталитарен произвол!Какво пази маската? Дори СЗО се обявиха против бурките за здрави нормални хора. ГЕРБ - буркаджии!
299
0
 
25
 
! Отговори
fsdfsdf преди 4 години
И както казваше Антонио Ресио, полицаите дето налагат тия глоби по 5000 лв в случая са нищо повече от марионетки на властта. Браво господа полицаи. Дано спите спокойно.
298
0
 
30
 
! Отговори
fsdfsdf преди 4 години
В Малта е около 100 евро, в Гърция е около 100 евро, а в България 2560 евро (5000 лв). Голяма логика извадиха тия от парламента. Де би ли.
297
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобата е висока и в другите държави има,но е 150-200евро, което е 300-400лв.Защо е 5000лв в БГ?От тези ли пари ще отпуска държавата гаранции към банките,които ще раздават безлихвени заеми?Така ли ще помага държавата?
296
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснаха ги в неплатен отпуск , не ги пускат да ходят на Банско и затова са наизлезли в градинки и паркове. Не ги свърта да си седят в къщи. Дисциплина - нулева. Заслужават си болестта.
295
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците за 2 месеца карантина се пребориха, обаче имат желязна дисциплина. Ние сме разпасани като италианците и затова ще измираме цяла година.
294
6
 
34
 
! Отговори
я да видим сега: преди 4 години
средна пенсия в Българистну - 285 лв5000 / 285 = 18 пенсийдемек 300 бабички сега ще седят година и половина без пенсия за благото на спуснатата от посолството на САЩ карантина не е ли прекрасна демокрацията !!!
293
29
 
9
 
! Отговори
Стига сте мрънкали преди 4 години
По-добре ли ще Ви е ако станем,като Италия?!?Кервани с трупове.Ще изтраем месец два и без разходка.
292
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кахъри се наша Гана - Цял ден лежа под юргана. Брей не мога се измъкна, где се този вирус пръкна. Готвя, слагам, дигам, мия, тук във къщи ще изгния. Ядем, пием с моя Гошо, чак дорде ни стане лошо. Аз си бях добре с килата, ала все съм на софрата. Зарад тази карантина, гледам сто кила ще мина. Моя Гошо пък горкия, все налита на ракия. Де го, все е у мазето, гледам свършил и мезето. Ту буркани пренарежда, ту шишетата изцежда. Ето всичката ракия, зарад вируса изпи я. Днес отиде в хоремага, върна се на четир' крака. Брей до гуша ми дойде, а не беше пиянде. С този вирус се пропихме, вече се осакат
291
3
 
47
 
! Отговори
sa преди 4 години
Няма никаква логика, в метрото и автобуси може да се тъпчем , но не и да се разхождаме сами в парка на чист въздух. Идиотско решение. Горко на младите майки с бебета които имат изключително нужда от чист въздух и слънце , това решение ще увеличи негативизма към тези които ни нареждат като добитъци да си стоим в кошарата
290
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аман от ид**тиГоворя наистина за тренировка и за спорт, не за офлянкване по пейките, обърнат ги една срещу друга и люпят семки, поне така беше доскоро.Много ни се набива в главите да се само-изолираме, а един не каза "Ей хора, вземете някакви мерки да повишите устойчивостта си и имунитета си". А вирусът, както всеки друг вирус отслабва вирулентността си при среща със здрави организми и става все по- смъртоносен при среща с болни и отслабени."Седи дома и няма да се плашиш", да ама...
289
11
 
10
 
! Отговори
аман от ид**ти преди 4 години
До АнонименТова, което казваш за негативния ефект на изолацията над имунната система, е вярно. Но не си мисли, че на хората, вземащи тези решения, това не им е известно. Те прекрасно осъзнават, че рано или късно ще трябва да пуснат народа навън, ако не искат да има други негативни последици (не говоря икономически, а чисто здравословни). Но на първо време най-големият приоритет е да се забави (не спре, ЗАБАВИ) разпространението на вируса, за да се спечели време за откриването на лек.
288
5
 
6
 
! Отговори
аман от ид**ти преди 4 години
До АнонименЗвучи чудесно на теория, но на практика не е така. Парковете и при нормални условия са пълни с хора, а във време, когато народът е натикан по домовете, броят желаещи да "отидат за малко без да влизат в контакт с никого" ще се увеличи МНОГОКРАТНО. В София няма достатъчно паркове да се осигури "безконтактно посещение" на 2 милиона желаещи да се разтъпчат. Не съм привърженик на карантината, но ако ще се критикува, поне да се ползват смислени доводи, а не наивни фантазии.
287
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аман от ид**тиВ една Англия на хората им е разрешено от Борис Джонсън да си направят кратка тренировка в парка, без да се заседяват по пейките. Това е важно, за да бъде човек здрав и да има силна имунна система, която да може да пребори вируса!*** се блъска със 200 сополиви сънародници в автобуса за работа, яде ***, които го разболяват, пие алкохол, пуши, дебелее, обездвижва се, но иначе го галят по празната манерка и му казват браво!
286
2
 
23
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 4 години
Глоби, актове и забрани за какво ли не!? Помощ обаче не очаквайте отникъде - живеем в времената на див капитализъм...Безплатно образование и безплатно здравеопазване ще ги сънуваме дълги години...