Краят на една ера! Джокович и Надал за последно един срещу друг

Двамата ще играят в демонстративен турнир в Рияд
18 окт 2024 13:23, Инна Ангелова
10
Краят на една ера! Джокович и Надал за последно един срещу друг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рафаел Надал и Новак Джокович, двама от най-добрите тенисисти, ще изиграят последен мач утре в борба за третото място на демонстративния турнир "Шестте крале" в Рияд.

Интересното е, че предишният мач на испанеца в индивидуалната надпревара беше срещу сръбския ас на Олимпийските игри в Париж, когато сърбинът го победи с лекота. Новак и Рафа като две икони получиха привилегирована позиция и директно класиране на полуфиналите на надпреварата в Саудитска Арабия, но и двамата отпаднаха на този етап.

Сръбският тенисист бе победен от Яник Синер с 1-2 в сета, а след това опитният испанец загуби от по-младия си сънародник Карлос Алкарас в два сета. Символично, като че ли съдбата искаше да покаже, че новата ера в тениса заменя легендарната двойка съперници, съобщава "Труд".

Джокович и Надал са изиграли 60 официални мача до момента, а резултатът е 31-29 в полза на Джокович. Този резултат ще остане валиден независимо от изхода на утрешния двубой, тъй като той се счита за неофициален.

Синер и Алкараз ще играят на финала на демонстративния турнир за награда от над 6 милиона долара.

Надал наскоро обяви, че се оттегля след финала за Купа Дейвис в Малага, където се очаква да играе само на двойки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от НОТИФИКАЦИИ
Григор Димитров стартира с победа на турнира в Стокхолм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 34 минути
до 9 Я кажи разбирач такъв преди няколко седмици Джокович като победи Алкарас, а след това Алкарас победи Синер нещо да кажеш? Казвай бързо ве, смееешник? На 37 години Новак още стига финали на ГШ и Мастър 1000. Тия двамата на 37 години изобщо дали ще са в 20-тицата, камо ли да стигат финал на ГШ??
9
2
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 48 минути
Какво значение има колко точки си дал в тайбрека като си загубил мача? Джоката следващата година ще продължи да пада в ранглистата,просто където го видят тия двамата ще го бият. Ще почне да среща по-силните играчи още по-рано в турнирите и докато се усети на кой свят е ще се радва ако влезе във втора седмица на турнир от шлема. Федерер и Надал се отказаха заради контузии,Джоката ще се откаже заради това че го бият под път и над път!
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
до 7 Ми не е ли почти ве, смееешен? Вчера Синер го победи с 6-2 6-7 6-4. Това не е ли оспорван двубой? А в тайбрека Джокович не му даде точка на Синер, смееешник
7
1
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 1 час
Да,де "Почти".
6
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 1 час
Всеки участник получава по 1,5 млн.6млн.ще получи само победителят в турнира.Хайде малко се информирайте.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Новак и той ще се откаже. Най-много още една година да играе защото вижда че няма да спечели вече титла от ГШ или от Мастърс 1000. А те са важните за него. Ако се бореше за рекорден брой титли в историята на тениса отдавна щеше да бе минал номер 2 по този показател Федерер който е със 103 титли и рекордьорът Джими Конърс, ако участваше често в АТP 250 или АТП 500. Новак има 99 титли.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Пускай Камелия!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Джокович е на 37 години и все още е почти равностоен на номер едно в света 23 годишния Синер. Я да го видим Синер живот и здраве след 14 години дали ще стига до финали от Големия шлем и до финали от Мастърс 1000, както го прави все още Джоко.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Е правилно, ще им дадат по 5-6 милиона за този мач.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
:)