Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика

Това ще бъде вече война Русия - НАТО
Обновена: 21 апр 2024 08:20 | 21 апр 2024 07:00, Петър Бойчев
361
Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика
Снимка БГНЕС

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава, предаде Фокус.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да й попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На евреина много му се иска да има война Русия - НАТО.
88
0
 
2
 
! Отговори
Василев преди 4 месеца
Да ама не всеки губи от войната, както и не всеки загуби от двете световни войни, и не всеки губи от пандемиите и локдауните!Добро утро селяни прости!Агент Дарси Кейтър!ЦРУ!!!
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали ще дойдат скоро гущерите от САЩ. Още най малко година, ще има бело на воля!
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна нито е в НАТО, нито е в ЕС, как няма да е нападнат рашистите Зелен, направо глупости говориш :))
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Верно е. Джуджето като всеки диктатор е решил да мре във "величие" . Всички диктатори така свършват с болен мозък и много жертви. Тоя не е по различен.
84
0
 
3
 
! Отговори
И нато преди 4 месеца
Го е страх да нападне русия . Точно това е идеята като кажа нато имам предвид сащ , само те имат количество ядрени бомби , всички други са смешковци в този съюз . Може би само турция е регионална сила но без атоми
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 80. Много ти е малък света бе човек. Има няма петнайситина държави. Ти поглеждам ли си атласа ?
82
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рашките ги е страх да нападнат страна от НАТО Зелен, нападат такива като вас, дето могат да се нападат :)))
81
2
 
11
 
! Отговори
Москва... преди 4 месеца
...ще си вземе покрайнината - споко, но ще си стигне до река Днепър. На изток от нея всичко се влива в РФ + Одеса, останалото ще си го куландриш както искаш. А заемите, дето взимаш сега във вид на оръжия, ще си ги връщаш като знаеш... а от река Днепър ще си те бомбят профилактично, за да ти идва акъла в тъпият ....
80
0
 
2
 
! Отговори
Глей преди 4 месеца
Гледай лато свършатжс украия Да не дойдат и в България , че ще трвбва да те пращат на фронта , източен или южен по твой избор хахахаха
79
7
 
1
 
! Отговори
ТЕРОРУСКАТА ЛАЙНАЦИЯ преди 4 месеца
МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА НЯМА ДА БЪДЕ ЗАЧИТАН , ЗАЩОТО ТОЙ НЕ Е В ИНТЕРЕС НА ТЕРОРУСКАТА! КАКТО И КАКВИТО И ДА БИЛО ДРУГИ ДОГОВОРИ И ГРАНИЦИ КОИТО НЕ СА В ИНТЕРЕС НА ТЕРОРУСКАТА!! НАШО Е НАШО Е НАШО Е НАШО Е
78
1
 
6
 
! Отговори
Зеленски преди 4 месеца
Добро утро, България! Давайте каквото имате, прашайте когото можете! Всеки ден ще ви сговнясвам настроението!
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прав е, терористичната държава не може да съществува без конфликти. Тя трябва да граби.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 80. Никой вече не се надява на САЩ. Украйна е много добър пример на американската дружба.
75
1
 
8
 
! Отговори
Точен преди 4 месеца
Абе, Зельо, аз ти вярвах, че до края на 2023 г Крим ще си бъде украински и Евровизията ще се проведе в Мариупол, как сега да ти повярвам, като нищо не позна дотук?
74
9
 
3
 
! Отговори
ТЕРОРУСКАТА ЛАЙНАЦИЯ преди 4 месеца
ЗАГРАБИХМЕ СИ ЧАСТ ОТ УКРАЙНА НО ИСКАМЕ И ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ! НАШО Е НАШО Е НАШО Е НАШО Е
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така си и знаех, сега Зеленски ще проси да му дадат и войници. Честито на евроатлантиците и да стягат мерките. Не си мислете че някой друг ще защитава англосаксонците. Вие ще сте , освен ако изведнъж не вземете да викате вместо слава украине , слава на Русия. Щото всички сте от тоя тип, лесно обръщате резбата.
72
2
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 месеца
Който вади оръжие , от оръжие ще умре!Агент Тони Веласко!ЦРУ!!!
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аре бе, СССР си отиде от тук преди цели 35г. Къде са ви заводите за мерцедеси и компютри? Даже краставиците и компотити-е в маназина са вносни!
70
0
 
12
 
! Отговори
Ееее преди 4 месеца
Аре бегай ве, стига плашил. Кой го провъзгласи тоя за пазител на галактиката и ортак на джобовете ни? Аре чиба ве