Китайка на финал в Австралия след 10 години

Цинвън Чжън излиза срещу шампионката Сабаленка
25 яну 2024 16:18, Петър Бойчев
8
Китайка на финал в Австралия след 10 години
Снимка БГНЕС

Цинвън Чжън е втората финалистка на Откритото първенство на Австралия по тенис и в събота ще се изправи срещу защитаващата титлата си Арина Сабаленка. Чжън е първата китайка на финал в Мелбърн след На Ли, която стана шампионка през 2014 година, предаде БНР.

12-ата поставена азиатка се наложи с 6:4, 6:4 над тръгналата от квалификациите украинка Даяна Ястремска в Мелбърн.

Китайката е втората финалистка на Откритото първенство на Австралия по тенис и в събота ще се изправи срещу защитаващата титлата си Арина Сабаленка. Чжън е първата китайка на финал в Мелбърн след На Ли, която стана шампионка през 2014 година.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Казваш, че китайката сама си е европеизирала името произнасяйки го Кинуен Джен. Справка профила на китайката на сайта на WTA.
6
1
 
0
 
! Отговори
Шаолин преди 3 месеца
До Анонимен 5Момичето се казва така, както са написали. А твоят прочит на името е европеизиран. Можеше да напишеш, че се казва Кина Дженева и е от Илиенци. Кинуен...Боже!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Казва се Кинуен Джен, а не Цинвън Чжън. Джен си заслужи мястото на финала, побеждавайки всички по пътя си досега. В нейната част на схемата бяха още 15 от поставените в схемата тенисистки, но те отпаднаха победени от непоставени тенисистки, за част, от които тепърва ще слушаме.
4
3
 
4
 
! Отговори
Бекер преди 3 месеца
Пропускате най-важния факт: китайката стигна до финала без да победи нито една тенисистка от топ 50!!! Арина ще я унищожи.
3
2
 
1
 
! Отговори
Деди преди 3 месеца
Е, сегинка Сабаленка, ще види какво е китайски "дракон"!
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Китайка и беларускиня на финал-кощунство несъвмеснимо с евроатлантическите ценности. Ами и ако мъжкия финал се окаже сърбин срещу руснак,Джоката срещу Медведев......голям смях.....а сериозно сега, даже и в спорта има справедливост....онзи отгоре гледа...
1
8
 
16
 
! Отговори
Слава у сланина преди 3 месеца
Как може китайка да бие украинка? Веднага да се сезират ООН, Съвета за сигурност, ЕС, Чарлз lll и Делян Пеевски! Тази китайка знае ли срещу кого играе,а? Срещу ръжена! Подпис:Червенски