Отварянето на кръстовището на "Опълченска" и "Сливница" се отлага

Кметът Терзиев бил недоразбран от медиите
20 окт 2024 14:08, Стела Стоянова
102
Отварянето на кръстовището на "Опълченска" и "Сливница" се отлага
Снимка БГНЕС

Очакваното за днес отваряне на ключово столично кръстовище - на булевардите "Опълченска" и "Сливница", се отлага.

Оказа се, че новината за пускането на движението днес е недоразумение. От общината твърдят, че е имало неразбиране на казаното от кмета Васил Терзиев, който е обявил днес за дата на пускане само детелината на бул. "България". Така пускането на две от три проблемни кръстовища се оказаха жертва на неразбории и развален телефон. Днес една от затворените невралгични пътни точки в столицата - детелината на бул. "България", заработи, но след поредния скандал с АПИ и напредварване със съобщения кой точно пречи на пускането на движението, пише "Сега".

Оказа се, че кметът Терзиев е бил неразбран масово от журналистите на 17 октомври, когато беше направен неуспешен опит за провеждане на извънредно заседание на СОС на тема задръствания. Заседание не се проведе заради липса на кворум, а по повод задръстванията Терзиев обяви, че на 20 октомври ще бъде отворено движението през три кръстовища - на булевардите "Опълченска" и "Сливница", на булевард "България" и Околовръстното, както и на булевард "Тодор Каблешков".

Още по темата

Кръстовището на "Тодор Каблешков" и "Черни връх" бе отворено още на 18 октомври, а това на детелината на бул. "България" - днес. Оказа се, че третото кръстовище - на "Опълченска" и "Сливница", е било посочено като следващо предстоящо отваряне, но конкретна дата нямало. Новината за пускането на движението тук бе обявена от много медии, но след уточнения от общината се разбра, че това още не е факт. Срокът за завършването на кръстовището беше до 13 септември, а огромното забавяне ще остане без последствия за изпълнителя, тъй като е било по обективни причини - в района била открита неизвестна инженерна инфраструктура, освен това имало нужда от технологично време за набиране на здравина на бетона.

Движението през детелината на бул. "България" и Околовръстния път бе пуснато днес след пореден скандал между столична община и АПИ. Двете страни до късно снощи спориха за ремонта на участъка, но все пак декларираха съгласие детелината да бъде отворена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от София
От утре пускат парното в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
9
 
! Отговори
Икабод Крейн преди 10 часа
Това че "Най-великият АйТю бизнесмен" не става за кмет, на всички е ясно. Това че тези едновременни ремонти са *бибип*капан заложен от БиБи и самоковската даскалица, пак на всички е ясно. Докато общинските съвети в големите градове са съставени от (обратното на граждани), градовете ще продължават да се офекалват.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Пръдължаваме промяната
49
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Розовите понита , ДС внука и ППДБ видяха сметката на шопите хахаха
48
8
 
6
 
! Отговори
каброн преди 10 часа
открита неизвестна инженерна инфраструктура - сътворена от инж. Б. Борисов
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Все недоразбрани, гОрките! Дано Терзиев сам се разбира!
46
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
ГЕРП блокират на всяка цена всяка работа на кмета, която е добра за софиянци...
45
3
 
8
 
! Отговори
Браво кмете преди 10 часа
Жан Виденов и той беше неразбран
44
5
 
8
 
! Отговори
Angel преди 10 часа
Селяни мърляви и прости, не идвайте в София - не ви искаме да ни усирате хубавия град!
43
2
 
13
 
! Отговори
💩 от ДС преди 10 часа
Те 5 плочки не мое наредят, вие кръстовище чакате?
42
3
 
9
 
! Отговори
Angel преди 10 часа
Еййй, селяните колко са злобни и гадни, и какво дребни душичка са. Шопи сме били, ама всички се бутате да дойдете тука. Влязох в Лидъл в Люлин и веднага излязох - *** с потници, непрани от Великден и задължителния нокет на кутрето - в Люлин се е настанила цяла Монтана, Видин, Лом, в Дружба - цял Ихтиман, в Младост - от други села. Селянките в Студентски град да не разказваме как се раздават в кенефите - изпратени тук от родителите си селяни да учат в Нов Български.
41
6
 
11
 
! Отговори
Софиянски преди 10 часа
Отрочето на ДС всеки ден е с нов провал. Все пак шайката на банкята остави София трайно съсипана, окрадена и разорена. Самоковската даскалица по руzки доволно потрива ръчички, хем се измъкна, хем няма да я съдят. Поне докато приятеля на Пепи-еврото е начело на прокурватурата.
40
1
 
13
 
! Отговори
Sante_dog преди 10 часа
"Срокът за завършването на кръстовището беше до 13 септември, а огромното забавяне ще остане без последствия за изпълнителя". A преди изборите се обясняваше за един черен списък с фирми, които не спазват сроковете и ги глобяват с максималната глоба и не получават повече обществени поръчки...
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Промяната е факт
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Танковете да идват, хората които живеят в южните както се изразяват "престижни" квартали "не сме ценни" както обича да казва Терзиев.
37
0
 
8
 
! Отговори
Хахахахахах........ преди 10 часа
.....не може да бъде!
36
1
 
9
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 часа
...НО КОМЕНТ ......ХА,ХА,ХААААААААААААААА.....БАШ ЗА ИЗБОРИТЕ!
35
3
 
10
 
! Отговори
Амчии преди 10 часа
До ПровинцеалТо не останаха много шопи в софийско. Тука е пълно с интернационал всякакви селяци продали на баща си нивите, араби и други полу или напълно неграмотни.
34
1
 
4
 
! Отговори
Хак им е на софиянци преди 10 часа
Ами пак да бяха гласували за Фантагерю, пък те неблагодарниците
33
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
ГЕРП блокират на всяка цена всяка работа на кмета, която е добра за софиянци...
32
3
 
25
 
! Отговори
Перничанин преди 11 часа
Каквото си направиш сам и най- големият враг не може да ти направи! Чудя се само що не блокирате орлов мост докато не го изритате това не кадърно недоразумение?