Туристите в София вече се завръщат към нивата от 2019 г.

Столицата ни не се рекламира достатъчно като туристическа дестинация
27 сеп 2024 12:33, Анисия Иванова
11
Туристите в София вече се завръщат към нивата от 2019 г.
Снимка: БГНЕС

Все по-често в София могат да бъдат забелязани големи групи туристи. Тенденцията върви към завръщане на нивата от 2019 г., каза пред БНР един от основателите на Free Sofia Tour Томислав Рашков по повод 27 септември, Световния ден на туризма.

"2019 г. успяхме да посрещнем рекорден брой туристи в столицата ни. След това имаше не рязък спад, а абсолютна нула, след което започнехме отново да катерим върхове. Нещата започнаха да се нормализират, което ме радва, защото това дава много възможности пред нашия град, както за безплатни туристически обиколки, така и за платени такива“, обясни Рашков.

По думите му София не се рекламира достатъчно като туристическа дестинация, затова пристигайки тук, хората нямат почти никакви очаквания.

„Някои от хората идват тук транзитно, други с фокус няколко дни да направят нещо различно от обичайните си маршрути и попадат на едно място, на което те не са запознати с хилядолетната му история, с традициите и културните особености. Подхождат с отворени очаквания. Всеки път хората си тръгват след двучасова обиколка с много впечатления и по-задълбочено разбиране за многопластовата история, която крие София“, посочи Рашков.

Той призова жителите на София и Пловдив да отделят два часа от свободното си време, да се отдадат на безплатните обиколки и за малко да бъдат туристи в собствените си градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: туризъмСофия
Още от София
Къде "Софийска вода" ще спре водоподаването в понеделник, 30 септември?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Г-жа Хазартова преди 2 минути
До Пишман Туристи Един Уикенд ако включим качване на Витоша!! Аз за 2-3 часа развеждам хората около нас в Центъра показвайки 5те забележителности и после ..... запой!! Та само с добро натаралянкване и с*** може да се уплътни туристическия уикенд в София!!
10
1
 
1
 
! Отговори
иво преди 30 минути
Какви туристи бре?Градският транспорт е препълнен с емигранти от Авганистан,Пакистан и т.н.Справка трамвай 22 и 20.Там все по рядко се виждат бели хора.Центъра на София се превърна в гето.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Една добра новина, браво
8
0
 
1
 
! Отговори
Е то има ли преди 1 час
какво друго да се прави в София освен да уринира от сградата на СОС?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Че то кво има да разглеждаш в София - няколко църкви в центъра и това е.
6
0
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 1 час
Какви туристи,мизерници и скрънзи,хотелите пищят от такива....
5
0
 
6
 
! Отговори
Пишман Туристи преди 1 час
Да предположим, че някой чужденец реши да дойде в София. Какво може да разгледа и за колко дни? Максимум един уикенд и до там.
4
0
 
5
 
! Отговори
Русофоб преди 1 час
Какво да правят в София? Да се омешат с мьекащите *** едва ли е голямо забавление. Пришълците от дълбоката провинция превърнаха столицата в едно огромно гето. Простащината измести добрите нрави и всичко се усмърдя на крави и овце. С премахването на софийското жителство, единственото смислено нещо в социализма, София загина. Няма я вече. Стана царство на селянията от Полски тръмбеш и Куртово конаре, за огромно съжаление.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Поначало помислих, че е хумористична статия за "туристите" от провинцията, които започват да се връщат към нИвата от 5 години.
2
6
 
1
 
! Отговори
Войводата преди 1 час
1. Моля службите да следят за рязко покачване на туристи от Румъния и Гърция2. Ако запада започне бягство от тук по мой ритници те могат да накажат моя народ3. Партизани рязко могат да влизат като туристи от тези 2 страни4. Гледате необръснати и с големи сакове. В тях ще има леки оръжия и такива за близък бой ножове шурикени мачетета въжета
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
В тая пренаселена София остана ли място за туристи?