ГЕРБ обвини Терзиев, че изпълнява политически поръчки

Според партията на Борисов така кметът на София се меси в предизборната кампания
4 юни 2024 17:30, Нели Христова
22
ГЕРБ обвини Терзиев, че изпълнява политически поръчки
Снимка: БГНЕС

"Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община. Това е резултатът от нелепия опит на кмета Васил Терзиев да се намеси в предизборната кампания", гласи позиция на ГЕРБ-София. По-рано днес кметът на София Васил Терзиев и заместникът по финансите Иван Василев съобщиха, че в общо 21 от 24 проверени обществени поръчки са констатирани нарушения и всички ще бъдат спрени.

В последвалия отговор от ГЕРБ са категорични, че според тях Васил Терзиев изпълнява политически поръчки, които заплаща с публични средства.

"На извънредния брифинг Терзиев пропусна да каже пред медиите, че проверките на незавършилите процедури са направени от две външни фирма – едната е на г-жа Деница Цекова, съпруга на бившия министър и член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, а другата на адвокат, работила с екипа на Кирил Петков като министър на икономиката. Преди повече от месец общинските съветници от ГЕРБ-СДС обявиха, че с директни договори Васил Терзиев е дал на тези две фирми, свързани с партия "Продължаваме промяната", да извършват проверки на процедури по Закона за обществени поръчки. Очевиден е фактът, че кметът Терзиев изпълнява политически поръчки, които заплаща с публични средства. Законосъобразността на процедурите според българското законодателство се установява от компетентните институции и българския съд. Екипът на кмета Йорданка Фандъкова не финализира процедурите за избор на изпълнители за изграждане на бул. "Копенхаген" и основен ремонт на трамвайните трасета по бул. „Мария Луиза“ и бул. „Скобелев“ именно с мотива, че новият кмет трябва да може да ги прегледа и да вземе решение.

Интересен е фактът, че на 7 май тази година кметът Васил Терзиев е подписал решението за избор на изпълнител за основен ремонта на бул. "Мария Луиза". Днес, месец по-късно, след като собственото му решение е влязло в сила, обявява, че спира процедурата. Защо вече избрана от Терзиев фирма месец по-късно се е оказала неподходяща, е въпрос за това как и кой реално ще избира фирмите, с които ще работи", казват още от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
терзиев се месил а герб са света вода ненапита стига вече с вашите прос=таш-киприказки пълен боикот на изборите да ги видим тогава каква веселба ще настанеосвиниха софия бетон до бетона едно дърво не засадиха сега терзиев им е всев устата идва промяна в климата няма да има вода спрете всякакво строителствов софия
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В СОС,един с кръгла затлъстяла глава,бивш копой на даскалицата Фандъкова,нон стоп излива нападки срущу В.Терзиев,хапе се дето не се стига,защото загуби кметските избори за София на 29-октомври м.г.Този Г.Г. от групата на арогантните банкянски елементи,които виждат всичко в черно.
17
2
 
0
 
! Отговори
ОТ ДСБКП ФАМИЛИЯ Е преди 4 месеца
МНОГО ЯСНО, ЧЕ РАБОТИ ЗА ПАРТИИТЕ НА ДСБКП, КГБ И РУСИЯ.... ВОДАТА КРЪВ НЕ СТАВА...
16
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Такава грозотия от четвъртити профили и поликарбонат нормален човек няма да сложи и за кучешка колибка
15
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Смешно е гербаджиите изобщо да си отварят устите за корупция. Самата идея и същност на съществуването на ОПГ ГЕРБ е "усвояването" (краденето) на обществен ресурс. Не са един или два случаите, когато ги хващаха в крачка - например проси тудката-аграрен министърТанева. Всичко, направено от ГЕРБ е грозно и се разпада и унищожава естетиката на хората, която и без това едва я има и направо ги убива. Погледнете навесите на входовете на метрото - грозно, тъпо, отвратително. Такова нещо нормален човек
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не знам тези хора ГЕРБ къде живеят, но не в българската реалност!
13
1
 
0
 
! Отговори
Шаши преди 4 месеца
Терзиев не знае къде се намира. Спира някакви поръчки по поръчка. От Мелмак. Сега ще ги вземат боневистите. Десет баки боя за Патриарха и Витошка излязоха милион и кусур лева.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тиквата създаде невъобразима атмосфера на корупция, във вече прогнилата от комунистическо управление държава, през която се просмука Дебелян
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изчадието на ДС-БКП-кмет на София разчита на паланковците довлвкли се във власта!
10
2
 
6
 
! Отговори
Майора преди 4 месеца
За съжаление коментатори излиза шуробаджанащината с която уж променкаджиите се борят ! Не може фирми близки до жената на бившия министър Цеков и адвокат на просто Киро да дават оценки , а Васко Ухото да дава разрешение за булевард и после да се отмята! Нищо не става от вас , подменкаджии!
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой вече не вярва на оядените вратове на гербаджиите, като се почне от Бойко та до края на веригата, отпращили врат като на свинче, само хекемянчо още е млад и зелен, но и той ще направи врат!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Taka li stana kradlivite grobari duchaite supata
7
5
 
7
 
! Отговори
Ехоо преди 4 месеца
Най-вероятно е разбрал, че фирмата е или гербаджийска или на Шиши
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нова реклама на гербавата шайка.Има ли тяхна простотия,която да не е отразена?
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На прокуратурата явно е забранено да закача ФС yнучката
4
2
 
4
 
! Отговори
Дядо му преди 4 месеца
Най-добре танковете да дойдат
3
5
 
14
 
! Отговори
Цирк преди 4 месеца
Крадците викат дръжте крадеца...
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Празни чекмеджета, няма вече за барселонски к**ви, бело и чалга
1
12
 
11
 
! Отговори
пари няма преди 4 месеца
ГРАБ си иска милионите , и това е голямото им недоволство !!