Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна

Генерал Чарлз Браун-младши повдига завесата
27 май 2024 07:10, Петър Бойчев
347
Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна
Снимка БГНЕС

Украйна е притисната от Русия на фронта, Киев не може да се бие без чужда помощ, пише Responsible Statecraft. НАТО все по-често говори за изпращане на свои инструктори в помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

С изявлението си, че инструкторите на НАТО в крайна сметка ще отидат в Украйна, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Чарлз Браун-младши наруши една от малкото останали червени линии, предотвратяващи боевете в Украйна да ескалират в пряк конфликт между Русия и Запада.

„В крайна сметка ще стигнем дотам“, каза Браун, според The New York Times, добавяйки, че изпращането им сега би изложило персонала на НАТО „на риск“. Според Responsible Statecraft, Браун имплицитно признава две точки, които западните служители упорито отричат: украинската военна кампания бавно се срива и не може да продължи без засилване на западното участие, съобщава actualno.

Има и трети фактор, който трябва сериозно да безпокои американските и европейските лидери: изпращането на персонал на НАТО в Украйна без широко и прозрачно споразумение с Москва вероятно ще въвлече държавите от НАТО, включително Съединените щати, в пряка и ожесточена война с Русия.
 

Възможно е Кремъл да е доста отворен за някакво официално споразумение, което да установи демаркационни линии в Украйна и да разреши присъствието на западен военен персонал в някои части на страната. Ако стане така, това ще значи, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин би могъл да е по-склонен на отстъпки за край на войната, който да не доведе веднага до ново начало.

Обаче без ясно споразумение със Запада относно обхвата и границите на военното присъствие на НАТО в Украйна, Кремъл вероятно ще гледа на първата вълна от инструктори на Алианса просто като на пробен балон за тестване на отговора на Русия на пряката и широко обхватна западна намеса в Украйна. По този начин е голям рискът Москва да осъзнае необходимостта да атакува тези инструктори възможно най-силно, за да предотврати перспективата за по-голяма военна намеса на НАТО.

Браун признава, че изпращането на персонал сега би изложило на риск този "обучаващ екип на НАТО", но не е ясно какво точно в бойната динамика го е накарало да допусне, че би било по-безопасно да се приложи тази схема в бъдеще, пише Responsible Statecraft.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
путин ще го обият първи най святото за московската данажирия
154
18
 
9
 
! Отговори
БОЕЦ БГ преди 3 месеца
До Клеций II Ние сме в момента от ПРАВИЛНАТА страна! Не мислиш ли?
153
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
за световна война трябват световни сили не жалкото руско блато
152
4
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Сега на кашиците инструктори ли им викат?
151
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато след големия взрив изчезне русия, на кого ша са кланяте? Ще ходите в Сибир да берете гъби!
150
4
 
13
 
! Отговори
Ивза преди 3 месеца
До 168-отново старата песен,но по-далече от Америка. Е,оня отгоре гледа и рано или късно го връща,но защо да страдат народите заради егото на политиците. Бог да ни пази.
149
4
 
19
 
! Отговори
007 преди 3 месеца
Абе не знам дали ще запалят Трета Световна, но ще бъдат изгорени. Жалко за тях и семействата им.
148
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До КГБфилче Не мога да ти помогна с фантасмагориите. Новините от Русия са красноречиви. Ще трябва да участваш в месните щурмове, стигне ли се до война и решиш ли да бягаш. Нема мърдане. За мъжете от т.нар. ДНР и ЛНР това е реалност. Воя от роднините им е до небето, но напълно са си го засужили.
147
5
 
9
 
! Отговори
Клеций II преди 3 месеца
До БОЕЦ БГЕ то имаше стена 45 години, не помниш ли? Ще има отново, то е ясно. Важното е този път да попаднем от правилната страна на стената.
146
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин е прекалено жалостив човек и воюва прекалено леко. Ако беше другарят Сталин, вече щеше да е спечелил Третата световна война и новият ви премиер щеше да се казва Супер Марио.
145
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правилно вафлата ви нарича бг отпа дъци. Сорросоид ите сте точно такива.
144
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя сайт е на директно командване от Мутрофанова.
143
18
 
5
 
! Отговори
БОЕЦ БГ преди 3 месеца
Крайно време е цивилизованият Свят да издигне СТЕНА между себе си и северноазиатската сатрапия! Това е единственото възможно решение да спрем ПРОКАZAТА! Половин век градихме МОСТОВЕ, по които във вените ни се вля пyтлepoфашистката ОТРОВА...ВРЕМЕ Е ЗА ОТПОР!
142
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
русия е дребна риба за Световна Война Нато ще я разнаже като валяк гнил домат Световната е за важни Сържави Като Китай и Сащ не за някаква жалка блатария с гном с име на женски полов ор,,***
141
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прецедента Гадев така и не разбра че до 5 години Рушмандия няма да съществува като държава!!!
140
16
 
4
 
! Отговори
БОЕЦ БГ преди 3 месеца
Крайно време е цивилизованият Свят да издигне СТЕНА между себе си и северноазиатската сатрапия! Това е единственото възможно решение да спрем ПРОКАZAТА! Половин век градихме МОСТОВЕ, по които във вените ни се вля ***;ерофашистката ОТРОВА...ВРЕМЕ Е ЗА ОТПОР!
139
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААА Мдааа, радара за прихващане на СТРАТЕГИЧЕСКИ заплахи в Арамвир, Русия , с радиус от 4 200 километра е бил "посетен" от украински дронове и ударен многократно. Полека лека украинците систематично унищожават радарните способности на руснаците. АТАКМСите вече млатят почти ежедневно и почти безпрепиятствено. А нека копейките бълнуват пАбеди.
138
14
 
9
 
! Отговори
Клеций II преди 3 месеца
А не бе, няма да подпалят 3-та световна войни тези, които нахлуха в Украйна, ама американските инструктури ще я подпалят. Браво бе, "журналисти"!
137
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Moдepaтopчeтo да не се възползва от положението си за прокарване на руска пpoпаганда, а да си гледа работата! Принцип!
136
3
 
7
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 3 месеца
АМЕРИКАНСКИТЕ ИНСТРУКТОРИ СА ВЕЧЕ В УКРАЙНА, ЗАЩОТО И ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ Е ТАМ!РАКЕТИТЕ СА ДОКАРАНИ И ВСИЧКО Е ТОЧНО.....