Безсрочен протест на таксиметровите шофьори в София

Те настояват Столичната община да им осигури стоянки
60
Безсрочен протест на таксиметровите шофьори в София
Снимка: БГНЕС

От днес таксиметрови шофьори започват безсрочен протест срещу закриването на таксиметрови стоянки в София, съобщи за БТА Красимир Цветков, председател на Националния таксиметров синдикат.

Няма да правим шествие, за да не пречим на софиянци, защото трафикът в София и без това е тежък, посочи той. Цветков обясни, че протестът ще се изразява с присъствие на таксиметрови шофьори и техните автомобили на всичките 131 стоянки на територията на София, определени с общинска заповед. По думите на председателя представители на синдиката са започнали монтаж на пътни знаци и указателни табели на премахнатите ни такси-стоянки.

Красимир Цветков посочи, че на територията на София трябва да има 131 стоянки с общо 729 места. В зоните „Център“ и „Широк център“ стоянките трябва да са общо 68, но по думите му 21 от тях са премахнати. Той подчерта, че настояванията на бранша включват всяка стоянка да има и инвалидно място.

Плащаме данъци и искаме адекватна инфраструктура, както и адекватно репатриране на неправилно паркирани автомобили върху таксиметровите стоянки, посочи още Красимир Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: протесттаксита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
10
 
! Отговори
Ало, преди 3 месеца
"бакшишите,и ние плащаме данъци и не искаме стоянки на всеки метър,не искаме да карате в бус лентите,да висите пред болници и да изнудвате болни хора и инвалиди с надути тарифи,искаме да спирате на пешеходни пътеки, а не да заобикаляте спрелите коли и да създавате рискови ситуации.Не искаме да сте картели и Фандъкова ,която ги създаваше като ви вдигаше тарифите .Вие сте частници,вдигайте си цените сами.Ама ви е страх,че някои ще карат по -евтино и ще имат клиенти.
32
4
 
17
 
! Отговори
до 32 преди 3 месеца
Оперни певци и артисти са 1 на 100 таксиджии. И аз съм попадал на интелигентни хорица и ги уважавам. Но масовката е шок и ужас.
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще повият малко ромите от гетото и ще млъкнат. Следваща стъпка- изселване на гетата и 90% от таксиджиите в София дим да ги няма.
30
4
 
8
 
! Отговори
До до 25 преди 3 месеца
Бakшиш е баща ти бе тролей
29
7
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 3 месеца
Значи ще останеш без глава. Сред таксиметровите шофьори има : учители, оперни певци, мениджъри, хора, които искат да карат вечер,една журналитка дори. Препоръчвам ти да гледаш филма " Посоки", който казва всичко.
28
9
 
8
 
! Отговори
Господата преди 3 месеца
по "Магнитски" започнаха да спретват хаосът преди изборите ! България не е европейска държава, това е една първобитна територия на изостаналост, чалга и проsтащина, срамна и неосъзната нация доближила се много до екземплярите на Дарвин ! Имунизирани престъпници управляват стадо животни !
27
8
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 3 месеца
Да бе, КИА на 4-5 години за бедняк, като тебе, вероятно е чисто нова. хахахахахахахах ***. То Господ достатъчно те е наказал да си бакшиш, де. Рине дъното за някакви стотинки, ама иначе с огромна уста.
26
10
 
13
 
! Отговори
Ганя преди 3 месеца
Болшинството от шоферите са престъпници (защото бивши няма) или от тъмните субекти. В колите мирише, за обноски забравете. Това са тия където гласуват за Лойко Бойко. Ако народа не стане, заминаваме (вече и официално)
25
1
 
10
 
! Отговори
До до 20 преди 3 месеца
Личи ти че между ушите имаш вакуум
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимна преди 3 месеца
Юбер затваря българския си офис. Може окончателно да напуска България.
23
5
 
12
 
! Отговори
До 21 преди 3 месеца
Kлoш,почти всички таксита в София са нови,ама с тия стотинки от пп трoлeне няма как да знаеш
22
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Главата си залагам, че потомствен софиянец таксиджия няма. Няма и как да има, то това да го работиш за тия жълти стотинки, трябва да си стряскащо неграмотен. А подобни са само в западналия прованс. Идват тука с простотията си, че и нареждат къде да имало стоянки и къде да нямало. Айде марш!
21
16
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 3 месеца
Естествено, че ще си пусна гласа за СС и ППДБ. Аз съм съгласен с това решение. Избирателите на СС и ППДБ сме заможни хора, не сме бедняци склададжии с 4-5к заплата в Лидл, а работещи кариеристи, които печелят на седмица, колкото ти за 3-4 месеца. Това е. Свиквай. Софиянци сме така. Навлеците от прованса в крайните квартали виете. Ваш си проблем.
20
12
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 3 месеца
Абсурдите на територията на завистта и омразата продължават!Какви стоянки искат тези, в З.Европа за такситата има места само до жп-гари/това означава и до някои възлови метра/ навсякъде са сини и зелени платени зони?А народа защо не вдигне протест да иска UBER в България,компания която е предпочитана навсякъде по света заради ниските цени и плащането с карта при поръчката на таксито,компютърът избира най-краткия маршрут до поисканото место,парите са платени по банков път шофьорът не може да излъ
19
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разбирам да имаха нови коли, хубави. А то някакви тотални коптори, в които се редуват 3ма роми и 2ма българи. Вонят, не са облечени добре, никакви обноски. Противно ми е да ги гледам как са се наредили в редичка. Да си стоят около летища и болници на специализирани места, не под път и над път да грозят града.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пуснете гласа си за ППДБСС, ние знаем как да ви оправим. Хич няма да ви питаме, правиме го по комсомолски модел. Първо правим после питаме, като дядовците ни от мандрите и ловени по горите навремето
17
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отлична новина, браво. Едно от малкото адекватни решения на новия кмет.
16
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не6инарната кметицата полека превръща София в гeт0
15
8
 
15
 
! Отговори
Lina преди 3 месеца
То хубаво, ама съм виждала стари хора, или излизащи от болница се оглеждат за такси / не ползват приложения/ . Не трябваше ли за всички да помислят смучи Сф ? Понякога се налага.
14
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отчаяни опити на бакшиш в коментарите да слага минуси на мнението на софиянци, които се радват, че стоянки няма да има. Прочее, това дали има стоянки или не в центъра, го решаваме НИЕ, собствениците на имоти там, а не вие- пропадналите бакшуги. И о да- стоянки няма да има. Мерси и сбогом!