Спешно! NASA иска помощ за хващането на астероиди

Планът на космическата агенция е част от мисията Asteroid Redirect
17 авг 2016 10:07,
53
Спешно! NASA иска помощ за хващането на астероиди
Снимка: NASA

NASA от известно време дава индикации, че иска да отклони астероид към Земята, но сега признава, че има нужда от помощ, съобщава Digital Trends.

Планът е част от мисията Asteroid Redirect, чрез която космическата агенция се надява да улови част от по-голям астероид или цял, за да го "паркира" на планетата ни.

От септември тази година до август 2018 г. агенцията ще приема предложения от частни компании за въпросната мисия в различни области като съвместно товаро-разтоварителни дейности и експерименти, които ще се извършват върху повърхността на астероида, както и във вътрешността му.

Планираните мисии за залавяне на астероид имат два отделни етапа, които са планирани за 2021 г. - 2026 г.

По време на първия етап, носещ името Asteroid Redirect Robotic Mission, NASA ще изпрати робот до преминаващ наблизо астероид, който ще има за цел да изследва повърхността му. След като идентифицира, че тя е безопасна, роботът ще кацне върху астероида, за да го захване и да го завлачи към Луната, където да влезе в орбита. Преди да тръгне натам, летателното средство ще направи "планетарна отбранителна демонстрация" - маневра, която използва гравитационното привличане между двата обекта, за да отклони астероида от траекторията му.

Астронавти ще могат да пътуват до скалата през втория етап от мисията, която ще се казва Asteroid Redirect Crewed Mission. В него екипажът ще събира проби, които да връща на Земята за изследване, с което NASA ще отбележи най-голямото количество астероиден материал, връщан на Земята от мисия някога. С това космическите изследователи се надяват да намерят отговор на въпроси за произхода на живота на планетата ни, потенциалът на астероидните ресурси, включително вода и органични съединения.

NASA пуска това съобщение за нужда от помощта сега, тъй като получи официално одобрение за роботизираните мисии от гледна точка на изпълнение, ресурси и график.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо толкова хейтове? NASA са си най-добри в работата, дори руснаците си сътрудничат с тях, въпреки противопоставянето... А прихващането на астероиди си е важна работа, помислете, ние си пишем тук, но ако удари астероид, просто ще се изпарим..
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗанзибарДа, и докато РосКомсос вместо наука правят такси услугу, НАСА снимаха Плутох и изучават Юпитер от ниска орбита. Това, че на американците им излиза по-евтино да използват руските таралясници за да си извеждат сондите не е причина Русия да се гордее с "космическата" си програма защото реално такава нямат.
21
0
 
3
 
! Отговори
от 23 преди 8 години
добре бе не ми цъкайте минуси кажете ми, какви мисии имат в космоса РосКосмос последните 10 години като не броим Фобос-Грунт които вместо Марс изучава дъното на океана. Това, че РосКосмос имат един евтин двигател от 60-те години в случая не значи нищо понеже този двигател може да изкара ръкетата само до ниска земна орбита и след това се превърща в космически ***.Само с пропаганда не става, както не сте съгласни с нещо обосновете се ако можете. Ако не тиху и в угъла.
20
1
 
2
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
*** маймуни, US of A използва само и единствено ракетни носители, made in USSR (1971). Вакуум ли има в междушните ви пространства, кал ли....?!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха-ха-хаако падне "на тяхна територия", ти може ми би няма да си жив
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 22Защо какви космически мисии имат РЪШАН последните 10 години освен такси услуги?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спешно? Астероидите да заповядат :)
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера защо държите толкова да пишете глупости след като няма идея за какво става дума. Бюджета на НАСА е толкова урязан, че е цяло чудо как още мога да правят мисии в Слънчевата Система. Отделно прихващането на астероиди трябва да е работа на всяка една развита държава. Къде е великия РосКосмос в цялата работа? Те освен такси услуги други не змам дали правят. И честно казано като ви знам знанията по физика не знам как не ви е срам да коментирате.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За предпочитане е астероидите да се насочват към Луната.Не се знае в кой момент нещо може да се обърка и това да затрие Земята.Въпросния робот който ще кацне на астероидатрчбва да бъде фабрика(Мобилна Индустриализирана Система) която да изработва специални роботи на астероида за нуждите на изследването.Едни ще са летящи и заснемащи,други мобилни снемащи състава,трети ще изработват зададени прототипи.После създадените прототипи с роботизиран ракетен модул ще бъдат доставени на съответната станц
14
6
 
5
 
! Отговори
мар преди 8 години
И един мормот завива шокллад в станиол... Аман от американски простотии. Не могат да излетят без руските двигатели, а им се прищяло да астероид да си хванат...То да не е врабче?
13
4
 
0
 
! Отговори
плоска земя преди 8 години
До 14,Само че много от тези дето са я наблюдавали твърдят, че според тях е холограма!
12
5
 
4
 
! Отговори
плоска земя преди 8 години
Изстрелват НАСА една куха ракета и тя се сгромолясва в охранявана военна зона! Дават клипа по медиите и казват изведохме спътник за млрд! Няма такъв разбира се! Но и паричките му ги няма купени са нови автомати за брадатите момчета в близкия изсток или за бабаитите от майдана!
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До плоска земя ГЛАВА НЯМА КАК ДА ТИ МИНЕ ПУТИНОФИЛСКИЯ НОМЕР ЩОТО МЕЖДУНАРОДНАТА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ СЕ ВИЖДА ПРЕЗ ПО СИЛНИТЕ ТЕЛЕСКОПИ!! :D
10
9
 
5
 
! Отговори
плоска земя преди 8 години
Всички ракети и совалки изстреляни нагоре се връщат под парабола веднага обратно на земята никой не се е издигал на повече от 45 км! ФАКТ! Кацането на Луната е кацане в пустинята Мохаве в Калофорния и Кубрик е бил режисьор на клипа!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
pratete im nash dinko da gi prihvane
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До плоска земяЗнам, че всичко което правиш е важно, но малко се притеснявам, когато около мен се брои на пръсти и всеки път резултатът е ... различен. И не ми позволявай да ти отнемам от времето.
7
7
 
8
 
! Отговори
плоска земя преди 8 години
Космос няма! НАСА са измамници и илюминати и рептилии! Точат пари за фалшиви снимки на земята.марс и луната!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛЕДЕНЕТО ЗА АСТЕРОИДИ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПЛАЩА ОТ ВСИЧКИ ЦИВИЛИЗОВАНИ СТРАНИ НА СВЕТА!!ИНАЧЕ НАСА ТЯ ВИНАГИ СИ ИСКА И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ ПАРИ :D ТОВА НЕ Е НОВОСТ!
5
8
 
2
 
! Отговори
СДС-рката Нинова преди 8 години
а в това време в РОСКОСМОС си пият в лафката и се питат: Добре, *** ще стане инператор ... а коя ще е императрицата: жена му, Кабаева, Медведев, Лавров ... или ще си вземат от вън! Наистина епохална дилема, за епохални мозъци!
4
2
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 8 години
Споко той сам ще доиде ...не трошете народната пара за глупости....