Русия е загубила над 550 хиляди войници

Месеците май и юни са най-смъртоносните на фронта
23 юли 2024 22:45, Инна Ангелова
214
Русия е загубила над 550 хиляди войници
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Месеците май и юни са били сред най-смъртоносните заради офанзивата в района на Харков. Русия е загубила над 550 хиляди войници от началото на нахлуването в Украйна. Това съобщи адмирал сър Тони Радакин, началник на щаба на британската отбрана на конференция в Лондон, цитиран от Newsweek.

Радакин каза още, че на президента Владимир Путин ще му трябват пет години, за да върне армията до силата от февруари 2022 г., тъй като войната се проточва с малки изгледи за края й, пише още “Труд”.

Според британското разузнаване за два месеца руските въоръжени сили са загубили 70 хиляди войници, т.е. повече от 1100 души на ден. “Сега Русия постига тактически печалби“, като превзема населени места в Украйна “на огромна цена“, каза Радакин.

Към вторник украинската армия заяви, че войските на Москва са дали 568 980 жертви от февруари 2022 г., включително 1220 през предходните 24 часа.

От своя страна руското министерство на отбраната от доста дълго време не е излизало с официални данни за загубите. В началото на юни обаче Путин ги оцени за първи път. Според него съотношението на непоправимите загуби между Русия и Украйна е приблизително едно към пет, а за украинските въоръжени сили те възлизат на 50 хиляди души на месец.

“Въпреки че те са около 50/50 неотменими и санитарни“, поясни тогава Путин.

Тази оценка приблизително съвпада с данните на американското разузнаване, според които до края на 2023 г. руската армия е загубила около 120 хиляди войници, убити в Украйна. Подобна цифра цитира в началото на май френският министър на външните работи Стефан Сежурне, като обяви 150 хиляди загинали руски военни
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
10
 
! Отговори
Въпреки преди 1 месец
А колко е загубила Украйна въоръжена със западни оръжия ? Защо нито една западна медия не направи такава предполагаема статистика. Защо ли ? Защото цифрите също са смущаващи...
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чувам че имало още 200 хиляди от обоза за трепане
15
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умрели половин милион руснаци .... е какво търсят на майкинта си в Украйна?
14
1
 
4
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 месец
Кой е тоздибил бе?
13
3
 
16
 
! Отговори
Байчо преди 1 месец
Щом елементарна пропаганда ви успокоява, повтаряйте си я и се слюмчете. Да не забравите и дозата дочерера за хормоналната промяна за смяна на пола. Никой с 2 грама мозък не вярва вече на тези небивалици.
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руските жертви спрямо украинските са 6 към 1. След загубата на половин милионна армия и цялата бойна техника Путин трябва да се гръмне като Хитлер
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е огромна страна.Толкова голяма, че когато в Москва е 8.00 часа,в Сибир е 17-и век,а в Норилск - ерата на неолита..
10
12
 
7
 
! Отговори
Всеки знае преди 1 месец
Путин изгуби тази война
9
16
 
7
 
! Отговори
Егаси преди 1 месец
Русия е загубила над 550 хиляди войници от началото на нахлуването в Украйна. Та това е над половин милион. Украинската армия е ба бойната слава на руснаците
8
4
 
12
 
! Отговори
До Алекс преди 1 месец
За сметка на това се увеличават хомосексуалистите като тебе
7
15
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Алкохолизираните крепостни рязко намаляват.Светът става по-добро място за живеене.
6
1
 
16
 
! Отговори
Ъхъ преди 1 месец
И стреля с перални, пък краинците ги гонят по улиците да ги пратят на фронта
5
23
 
15
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 месец
Кремълските иzроди никога не са ценили човешкия живот. През ВСВ дори и при победните си операции ушшанките са давави по 5-6 пъти повече жертви от германците.
4
8
 
27
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Много ви моля спрете наркотиците и си изключително компютърната игра. Само смях и позор предизвикват подобни драсканици. Ако можете да смятане щяхте да знаете, че това е не възможно. Ако не то си отворете очите, кой прави тотална мобилизация за 10 път? Скоро ус.ра.инци.те ще са в червената книга, изчезващ вид.
3
9
 
23
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Нищо относно Русия не е вярно в нашите медии или пък западните. Само манипулации!
2
8
 
32
 
! Отговори
Шефрет преди 1 месец
А Укрия никой не е загубила. То за това с тояги ги мобилизират по пенсионерските клубове))
1
9
 
23
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
След като Русия е " Загубила" толкова.Означава Че Киев е Загубил още поне толкова!-:) Що за статия??