Рядка ракета е използвана за ударите над Украйна

Forbes: Нападението струва $200 млн. на Русия
9 юли 2024 10:21, Инна Ангелова
193
Рядка ракета е използвана за ударите над Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За смъртоносната атака над Украйна на 8-ми юли е използвана много рядка руска ракета, а именно 3М22 "Циркон“, съобщиха руски медии.

Използването на такова оръжие "може да показва желанието на руските окупатори да ударят определен обект с много голяма вероятност“, се казва в материала на военно-политическия коментатор Александър Коваленко, публикуван в руска медия.

Експертът обръща внимание, че по време на атаката за първи път от края на лятото на 2023 г. руснаците са използвали повече крилати ракети "Калибър", отколкото Х-555/101.

"Също така трябва да се отбележи, че компонентът на дрон камикадзе Shahed-136 отсъстваше по време на дневната атака, въпреки че преди това те винаги са придружавали комбинираните ракетни удари“, добавя анализаторът.

На 8 юли руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Украйна – включително Киев, Кривой Рог и Днепър. В столицата на Украйна бяха ударени редица обекти, включително детска болница "Охматдит“ и частна клиника. В резултат ударите има десетки жертви и големи разрушения.

Руснаците са изстреляли 38 ракети от различно базиране в Украйна - наземни, морски и въздушни, сред изстреляните оръжия са 14 "Калибър", една "Циркон" и 13 крилати ракети Х-101.

Украинските войници обявиха унищожението на 30 руски ракети. Според Forbes Русия е похарчила около 200-250 милиона долара за вчерашната атака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: войнанападениеракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
19
 
! Отговори
Рядка боза преди 2 месеца
по нашите медии! Русия няма ракети от две години доколкото си спомням!
24
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма нужда да заблуждавате читателите, опитвайки се да оправдаете действията на свинерайхът и да хвърлите цялата вина върху лошите руснаци. Всъщност болницата е ударена от натовски ракети под командването на украилското криворуко ПВО.
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До A1 "А нещо да напишете за унищожената американска установка от която изстреляха ракети срещу плажа в Севастопол?Има ли нормален човек да вярва че руската армия ще обстрелва детска болница???" - A има ли нормален човек, който да вярва, че американци стрелят по плажа в Севастопол? Защо си мислиш, че войната е между доброто и злото, и доброто е Русия? Добри в случая няма. И едните, и другите са убийци, така че който и да подкрепяш всъщност подкрепяш убийци.
22
11
 
8
 
! Отговори
другарю Путин, преди 2 месеца
a какво става с безаналоговия ви черноморски флот ? Минахте ли вече на безаналогови канута, корита и салове ?
21
19
 
7
 
! Отговори
!! преди 2 месеца
До A1 Да - Руската армия обстрелва детска болница - Хитлер и той е правил същите неща - така правят жестоките диктатори, които искат да унищожават други държави!
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мирише на капитулация.
19
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 месеца
До A1дай адрес, ше ти го кажем на ушенце, клес.
18
16
 
40
 
! Отговори
A1 преди 2 месеца
А нещо да напишете за унищожената американска установка от която изстреляха ракети срещу плажа в Севастопол?Има ли нормален човек да вярва че руската армия ще обстрелва детска болница???
17
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
РЯдка, рядка, украинска натовска ракета. Рядка е да - Русия нямат такива.
16
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Не знам колко струват ракетите (едва ли и Форбс знаят), но такива експлозии не бях виждал...
15
17
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Свършиха ли кинжалите. А около русия наистина вече е само НАТО... И като останат без ракети...
14
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
"Според Forbes Русия е похарчила около 200-250 милиона долара за вчерашната атака" Глупости на Търкалета и страшно преувеличено Двигателите на ракетите се правят на 3Д принтер и буквално струват точно толкова колкото тежат в РУБЛИ естествено. Корпуса е класически Дуралуминий само корпус от Стомана е по-евтин и по-тежък. И остава електрониката да стара е в сравнение с модерните технологии, но върши работа. Съответно е евтина. Изобщо РФ оръжие се прави с минимално необходимите и достъпни елементи
13
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колкото и да е скъпа ракетата - удара по натовския нацизъм е безценен !
12
4
 
31
 
! Отговори
Баронеса Урси ЕС преди 2 месеца
преди 3 години: Путин Свърши Ракетите!
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Статия един път! Руските медии събщават, че "руските окупатори". После украинците съобщили, че били свалили 30 ракети а изричение по-рано пише колко и какви са били ракетите - общо 28.
10
0
 
16
 
! Отговори
да преди 2 месеца
така е! русия няма натовски ракети!
9
3
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 месеца
видиш ли инна, марианна и секви такива две н бий с лопатата без да задаваш въпроси.
8
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кефи как съзнателно не се обелва и дума за военния завод Артьом, който е до болницата, и който беше изравнен със земята.
7
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що не пишете, че май ракетата е била украинска/американска. Или тази информация не е удобна. По-добре е да се каже, че е руска.
6
8
 
33
 
! Отговори
Зевс преди 2 месеца
Нали вчера беше Х-101, дори остатъци от ракетата показваха. На кадрите от удара обаче се вижда добре, че е ПВО ракета AIM120.