Украйна съобщи за вълна от руски ракетни атаки през нощта

Пациентка е пострадала в болница в Харков
27 апр 2024 09:00, Анисия Иванова
156
Украйна съобщи за вълна от руски ракетни атаки през нощта
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна съобщи за нова вълна руски ракетни атаки през изминалата нощ, след като американският министър на отбраната Лойд Остин обяви поръчки за оръжие за Киев към американската военна индустрия в размер на 6 милиарда долара.

Няколко групи крилати ракети са били регистрирани в източните и южните области на Украйна. Друга ракетна атака е преминала през северната част на Киевска област в западна посока. Украинските военновъздушни сили съобщиха за ракети над Житомирска област в посока към Хмелницка област. Последва съобщение за отекнали взривове в Лвовска област. В 6:00 часа бе съобщено за отмяна на въздушната тревога, съобщава БНР.

Пациентка е пострадала след след въздушен удар с две ракети С-300 на територията на болница в квартал на Харков. Засегнати са няколко сгради в медицинския комплекс, като се е наложило преместване на пациенти в друг корпус.

 През следващите години Украйна ще получи боеприпаси за зенитните системи "Пейтриът" и НАСАМС, системи за противодействие на дронове, снаряди с прецизно насочване и бронирани машини, заяви американският министър на отбраната Лойд Остин.

 "Радвам се, че мога да обявя допълнителен ангажимент по линия на Инициатива за подпомагане на сигурността на Украйна, който ще ни позволи да осигурим нови възможности за украинската армия от американската индустрия. Това е най-големият пакет в областта на сигурността, който сме поели до момента", допълни той.

 Белгия ще достави на Украйна изтребители F-16 още през тази година, а не през 2025-та, както бе обещала, твърди белгийска медия. Десетки изтребители за Киев обещаха също Нидерландия, Дания и Норвегия. Испания ще изпрати ракети за противовъздушни системи "Пейтриът".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Русия
Излезе ли Европа от газовата криза? Търговците вече се тревожат за следващата зима
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Това е добре! Дано има много унищожена натовска техника и НАТО-вци!
16
3
 
21
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
860 000 украинци из Европа са "благодарни" на хунтата в Киев че опитва да ги прати при Бандера ...дано се намери поне един който да види сметката на Зеления плъх !
15
2
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 3 седмици
Ааааа това не може да бъде ! Наскоро доставените от САЩ ракети Атакмс ли кви бяха ...сплашиха Русия и би трябвало Русия да спре с ракетните атаки ? То какво стана ....положението за Украйна по тегаво става и ще става още по ! С тия ракети САЩ това целят ..огъня да не загасва !
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В университетите на Харков работели много НПО и промивали мозъци като нашите телевизии.
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Только восем минусов.Нууу,таварищи,нуу.Сможете еще чо то накать.
12
3
 
24
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
А забелязвате ли, че вече не се пише в статиите за свалени ракети? Подозирам, че Зеленски внимава да не ритне здравната си книжка. След седмица ще почнат хвалбите, като уж дойдат доставките. Нищо, че тия доставки вече да изгърмени на фронта предварително, а голямата част е по погрешка в Африка.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Верно ли е че министъра на войната е болен и затова е злобен черен.
10
3
 
21
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Тук се говори ,а доставки следващите години или до края на годината. Притеснявам се обаче, че Украйна няма да я има до тогава.
9
2
 
30
 
! Отговори
61 преди 3 седмици
Това не са били ракети. Просто руснаците връщат на украинците взетите перални защото не изпирали добре на 30 градуса.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С помоща на САЩ украйна се подреди много добре но само украинците нещо не разбират от къде им идва късмета. Шорошки Харкив.
7
2
 
28
 
! Отговори
Въх! преди 3 седмици
Сигурен съм, че "великата усроармия" е свалила от всичките 50 изстреляни ракети минимум 75!!!
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
''Пациентка е пострадала след след въздушен удар с две ракети С-300'' Толкова ви е глупава пропагандате.че вече никой не ви вярва !
5
2
 
27
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
В укрия, май скоро, ще има нов майдан.... Яко плюят по мафията на шмръклю и новият закон за моГилизацията.... ===)))
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С помоща на САЩ украйна се подреди много добре но само украинците нещо не разбират от къде им идва късмета. *** Харков.
3
4
 
27
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Всичко може да свърши още днес , ако Зеления наркоман подпише капитулация !В противен случай един ден го очакват 6 куршума и прегазване с джип някъде в предградията на Мериленд където ще опитат да го скрият господарите му....
2
4
 
34
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Ударени са четири топлоелектрически централи , обяви Киев.Съобщава се за един ранен служител.Блестяща операция , вижте какво правят евреите с палестинските градове и как руснаците бият хохлите с минимални косвени жертви !
1
4
 
29
 
! Отговори
Юфи преди 3 седмици
УдрИ !