Москва: САЩ координират терористичните атаки в Украйна

Осъществява се само контрол на доставките на оръжие, заяви Пентагонът
26 апр 2024 12:23, Елка Василева
102
Москва: САЩ координират терористичните атаки в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че военнослужещи на САЩ в Украйна координират осъществяването на терористични атаки, предаде ТАСС.

Така тя коментира пред в. "Известия" изявлението на говорителя на американското министерство на отбраната Патрик Райдър, че американските военни в Украйна не участват в обучението на въоръжените сили на страната (ВСУ), а само осъществяват контрол върху доставките на оръжие на място и оказват подкрепа в областта на логистиката.

Още по темата
"Американските военни в Украйна, наред с други неща, координират осъществяването на терористични атаки", подчерта Захарова.

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа в сряда одобрения по-рано от Конгреса на САЩ пакет от законопроекти за възобновяване на оръжейните доставки за Украйна, Израел и Тайван. Пакетът е на обща стойност 95 млрд. долара и включва освен 61 млрд. долара за Украйна и 26 млрд. долара за Израел, както и средства за хуманитарна помощ за цивилни граждани в конфликтни зони, включително и в Ивицата Газа, посочва ТАСС.

По-рано Райдър заяви на брифинг, че Вашингтон ще бъде в състояние да достави оръжия в рамките на няколко дни.

Както подчерта руското външно министерство, предоставянето на военна помощ на Киев само усложнява уреждането на конфликта в Украйна, припомня ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от Русия
Излезе ли Европа от газовата криза? Търговците вече се тревожат за следващата зима
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
5
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 седмици
Тука много оатланти ще счупят пръстите от възмутени коментари. Но никой не ще да ходи на фронта в Украйна, даже украинците вече не щат. Това не е ли странно:))
29
9
 
2
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
Марче, натисни копчето и ядрото да полети към краваршингтаун.... ===)))
28
4
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Украйна трябва да бъде оставена да продължи демократичния си път,не са прави Руснаците не може за дадено малцинство да се напада суверенна държава,това е само предтекс
27
5
 
11
 
! Отговори
Ха ха, преди 3 седмици
...Украйна е държава призната от целият свят в точно определени граници! Психиатрията в Кремъл, която е хвърлила око на чужди територии, не я броим!
26
3
 
9
 
! Отговори
Дълбокото гърло преди 3 седмици
много знаела, за военнослужещите на САЩ..
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Акохола не прощава. На нищо не прилича тази пудингска пaчa
24
6
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Войната бе почната февруари 2014 година. Тогава укронацисти почнаха да убиват съвсем случайни граждани, само защото говорят руски. Дори по него вррме, когато Ютуб още не бе цензуриран, имаше такива коипове в Източна Украйна, където укронацисти утрепаха случаен минувач. Не ми говори кой кого нападал. Все едно ми говориш, как Хитлер е нападнат от СССР и САЩ в края на ВСВ. Дефакто е така, САЩ нападат Германия, но деюре не е баш така.
23
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
естествено че координират това са убии-ци и крад-ци по генезис бизнес ипечалби на гърба на избитите млади хора и техните почернени семеиства
22
5
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Щом има народ който се определя за украинци и то 45 милиона значи има Украйна,Беларус са 9 милиона и те могат да бъдат суверенна държава значи и украйна може
21
11
 
6
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 седмици
САЩ винаги ще намерят народ, който има нужда от демокрация и ще му помогнат да я получи. С цената на всичко, но винаги цената я плаща самият народ.
20
12
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Украйна не е суверенна, няма признати граници. Все едно да кажеш, че Косово е суверенна държава.
19
6
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Русия рано или късно ще си получи заслужането.
18
3
 
8
 
! Отговори
Процедурно питане преди 3 седмици
До Бай Дрънха ха ха ама ти наистина мислиш че ще обориш очевадното руско нападение и убийства на цивилни украинци..ставате за смях с тези опорки за хора без мозък ха хаха
17
6
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Да прав си САЩ участват но само със подкрепа за суверенна държава.Но едно е сигорно не подценявайте САЩ
16
7
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Е то е ясно, че САЩ още от първия ден участват и то започвайки преврат в Украйна. Тогава терористи стреляха по мирни граждани и полиция. Тия терористи бяха водени от Виктория Нюланд и бяха щедро заплатени.
15
8
 
12
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
А атаките срещу цивилната инфраструктура на Украйна, терор ли са, или проява на "хуманизъм"? Мара Шекерова отново недовижда престъпленията на Кремъл, заради които отново ще са виновни ..."американците"? Откачена работа!
14
6
 
10
 
! Отговори
Русия терорист преди 3 седмици
имали по- големи терористи, военнопрестъпници, убийци на деца , свалят пътнически самолети, окупират чужди територии и в същото време държат в робство 120 народа н руската империя като мъжете пращат на фронта като руски еничари да избиват цивилни в чужди държани. Що не нападнат виновните САЩ а нападат малки държави и грабят и убиват.....
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Надя, явно мъжа ти е типичната копейка! Всичките са такива - смърдят, не се къпят, хората ги избягват навсякъде... Бягай от него час по-скоро
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При пробива всичкото оръжие отива за парада!
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Та колко метра останаха до Киев?