Мафиот №1: Създадоха биографичен филм за Путин с изкуствен интелект

Това е англоезичният дебют на полския режисьор Патрик Вега
24 апр 2024 16:37, Нели Христова
106
Мафиот №1: Създадоха биографичен филм за Путин с изкуствен интелект

Кралят на полския бокс офис Патрик Вега е насочил поглед към Владимир Путин.

Вега, който сега носи артистичното име Бесалил, е най-известен с гангстерските си филми, включително местните хитове Pitbull и Women of Mafia, които събраха кумулативни над 100 милиона долара в полския бокс офис. Но за англоезичния си дебют режисьорът се изправя срещу човека, когото вижда като най-големия мафиотски бос в света - руския президент.

"Путин" е представен като политически трилър и психологически портрет на руския лидер за международна публика.

Първоначално озаглавен The Vor in Law, препратка към термин от руската мафия, подобен на "кръстника", филмът разглежда връзките между връзките на Путин с организираната престъпност по времето, когато беше кмет на Санкт Петербург, и неговия подход към политиката, както в Русия, така и на международната сцена. Бесалил нарече лентата артистичен протест срещу "руския диктатор и войната в Украйна" и твърди, че като полски режисьор той е идеален за създаването му.

"Американците и дори западноевропейците не успяват да разберат Путин", каза Бесалил в изявление. "Аз съм човек, заклеймен от комунизма, тъй като съм израснал в комунистическа Полша. В същото време бях оформен от аудиовизуалната култура на Холивуд. Точно поради тази причина се намирам в състояние да преведа тънкостите на източната култура на езика на Запада."

Бесалил пусна първия концептуален трейлър на филма. Стилистично режисьорът каза, че планира да "слее герои от реалния свят" с по-емблематични фигури, взети от руското и западното изкуство, включително произведенията на средновековния руски православен художник Андрей Рубльов и италианския ренесансов майстор Караваджо.

"Искам героите на светци и демони в моя филм да бъдат перфектно съчетани със света на улиците на Санкт Петербург пълни с дрипави и разрошени хора с измъчени руски души."

Режисьорът иска да избере американска или международна звезда, която да изиграе Путин. Продукцията за 12 милиона долара ще да бъде снимана в Полша, Литва и Малта.

А за създаването й е използван специално изработен изкуствен интелект.

"Да поканим Путин в студиото за 20 000 кадъра не беше опция. А архивните материали, достъпни онлайн, не позволиха обучението на "дийп фейк" модел с висока разделителна способност, подходящ за кинематографична употреба. В резултат на това, след почти две години разработка, ние създадохме нашата пионерска технология. Тя се управлява от изкуствен интелект и ни позволява да изработим кинематографичния герой, без да разчитаме на истински човешки модели", обяснява Вега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от Русия
Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Празната пропаганда на един празен изкуствен интелект.
37
1
 
6
 
! Отговори
тъпомер преди 3 седмици
ИИ няма нищо общо с наистина ИИ,а е просто усършенствана търсачка в интернет пространството и на уикипедия,като за база има господарите и създателите си,та ИИ в една посока просто нама логика.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като не можете да го победите, почвате с цирковете, доста слаба работа
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А за героя Навални кога? И за стринка Навалница също
34
3
 
5
 
! Отговори
КОСВЕНИ УЛИКИ преди 3 седмици
По АНАЛОГИЯ на ентусиязма за такива пошлости със Украйна от 2014 - явно Полша се готви за донор на месо в конфликта. Да си отдъхнем тук!
33
2
 
5
 
! Отговори
888 преди 3 седмици
Живеем във времена на осакатени нравствени Некадърници и Неудачачници, а какви филми имаше само допреди 25-30 години...
32
3
 
9
 
! Отговори
. преди 3 седмици
Значи, когато защитаваш държавата и интересите си си мафиот, а когато бомбиш други държави и избиваш цивилни невинни хора е демократично, така ли? Направете филм за американската дълбока държава. Не се занимавайте с патриота Путин!
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До биографичен филмНе са поляците, това са платените зомбита, особено след започването на конфликта в Украйна, поляците имат дразги с украинците, особено за селско стопанската си продукция, а с руснаците нямат никакви проблеми, единствено Лукашенко от Беларусия ги молеше да не изхвърлят бежанци на границата му, прибираха ранени и бити от поляците бежанци.
30
2
 
4
 
! Отговори
дъждовна вода преди 3 седмици
Сценаристи, режисьор, биографичен филм ... Мижи да те лажем. Чуй какво каза байДжо току-що със собствената си уста: Колко пъти още трябва да доказваме, че на нас не може да ни се има доверие?
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копейкин и глупакът Цончо ,са заминали за Русия с микробус ,пълен с туби бензин ...В Русия няма бензин и това е истинска подкрепа на Копейкин ! Не може само пари от руското посолство, да се взимат и да се лае от дивана ....
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ебанатовците сън не ги хваща от страх!
27
4
 
4
 
! Отговори
А за бай Издън преди 3 седмици
нема нужда от измислени кадри! Всичко си го играе сам! ха ха!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 23. Абе льольо, до есента такова нещо Украйна няма да има.
25
1
 
10
 
! Отговори
Сталин: преди 3 седмици
За верността на посоката съдите по силата с която ви плюят враговете!
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да го Dуxа запада и западните ждендераси.
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наближава победата на Украйна ,над руските сви.не ...Есента в цял свят ще има големи тържества ,а късокракия *** ***.лер ,ще бъде в затвора в Хага !!!
22
3
 
5
 
! Отговори
биографичен филм преди 3 седмици
от поляци без интелект? ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА!
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Др. Путин се издигна до мафиот номер 1 в света,преследван като бясно куче от МНСЪД.Добре се развива късокракия.
20
2
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 3 седмици
ИИ,смях в залата,поредната измама като един ковид,явно никой дори и представа няма от истински ИИ,той е непостижима цел в близките 200 год.
19
3
 
7
 
! Отговори
Бобър преди 3 седмици
Бобър направил анимационен филм по партийно зададена задача с цел пропаганда... Е и?