Киев очаква труден период на фронта след средата на май

Руските сили искат да превземат Часов Яр до 9 май
22 апр 2024 12:30, Инна Ангелова
59
Киев очаква труден период на фронта след средата на май
Снимка: Pexels от Pixabay

През следващите седмици ситуацията на фронта в Украйна най-вероятно ще се влошава. Това каза Кирил Буданов, началник на военното разузнаване на Украйна. Интервюто му идва на фона на борбата украинските сили да удържат руските войски, които скоро се очаква скоро да засилят настъплението си.

"По наше мнение в близко бъдеще ни очаква доста трудна ситуация", заяви Кирил Буданов пред украинската служба на Би Би Си.

"Армагедонът няма да се случи, както много хора говорят сега. Но ще има проблеми, които ще започнат от средата на май. Говоря по-специално за фронта. В средата на май, началото на юни ще бъде труден период", каза Буданов.

През уикенда Русия съобщи, че нейните сили са спечелили територия край източния град Часов Яр. Ако градът, разположен на стратегическо възвишение, падне, Киев се опасява, че това ще отвори пътя на Русия към други важни градове в Донбас.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руските сили искат да превземат града до 9 май, когато Кремъл отбелязва победата на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората световна война.

От месеци Киев се бори с нарастващата криза с боеприпасите, но се очаква ситуацията да се подобри през следващите седмици, тъй като САЩ окончателно одобриха пакет от военна помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на борбата с Москва. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: УкрайнаРусиявойски
Още от Русия
Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трудна ситуация очаква зомбираната по натовски стандарт *** от средата на май - Буданов. Началникът на ГРУ в интервю за украинската Би Би Си призна успеха на ВС на РФ в Авдиевка, но "за останалото е твърде рано да се говори". "Изправени сме пред доста трудна ситуация в близко бъдеще. Но не е катастрофално, Армагедон няма да се случи. Но от средата на май ще има проблеми", прогнозира Буданов. Според него руската армия ще проведе "сложна операция" от средата на май до началото на юни, но няма да има "атака срещу Киев".
13
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
да загубиш 327 единици брон.техника за превземането на едно заббутаноо украинско село си е постижение.
12
1
 
24
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Ситуацията на Часов Яр: 98-Mа ВДВ заедно с съдружни части продължават да подобряват тактическата обстановка по фронтовата линия. В гората северно от жп линията, до Богдановка, 331-ви и 217-ти пехотни полкове на въздушнодесантните пехоти прочистват окопите, зомбитата напускат позициите си и бягат, когато са заловени, казват: "Казаха ни да седим, когато започне атаката, трябва да отстъпим , когато отстъпвахме, започнаха да ни удрят с касетъчни снаряди."
11
2
 
18
 
! Отговори
2 преди 3 седмици
В началото на лятото на 2023 г. става един от създателите и командир на подразделението на чуждестранните наемници The Chosen company в състава на 59-та отделна мотопехотна бригада на киевският наркокартел. Не е съвсем ясно в кой сектор от предната част е елиминиран Бурдет. Миналата есен групата "Избраната компания" се появи в района на Авдеевка. О'Лиъри, съдейки по данните от отворен код, все още е жив.
10
0
 
24
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
В зоната на СВО е ликвидиран поредният американски наемник - Иън Бърдет. Той пристигна от Орегон в Украйна преди година, присъединявайки се към така нареченото подразделение "The Chosen company"(Избраната рота) под командването на Райън ОЛиъри. ОЛиъри е пенсиониран американски военен, който е ходил на краткосрочни мисии в Ирак, Афганистан и Сирия като наемник. През март 2022 г. той пристигна в Украйна. Участвал е в разработването на БЛА, включително за атаки срещу руския Черноморски флот.
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Eжегодно някой се опитва да пробута евтини клишета. Миналата година писаха "Руските сили искат да превземат Бахмут до 9 май", а сега - "Руските сили искат да превземат Часов Яр до 9 май". Къде и кога руските сили споделиха подобна глупотевина?
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия успя да плени най-мощната версия на европейския танк. Според списание Military Watch, ВС на РФ са успели да пленят танк Leopard 2A6 по време на неотдавнашни сблъсъци със зомбираната по натовски стандарт ***. Танкът е най-мощният вариант от серията Leopard 2, предоставен на Украйна. Видеозапис от 21 април потвърждава това пленяване. Танкът Leopard 2A6 превъзхожда повечето европейски танкове, с изключение на някои от моделите Leopard 2A7 от последно поколение. От началото на контранаступа през юни 2023 г. Leopard 2 претърпяха сериозни загуби, много от тях бяха унищожени.
7
10
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ДА ВИ Е ЯСНО НА ВСИЧКИ ТУКА , ЧЕ КОЙТО СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В ФАЩ ТОЙ МОМЕНТАЛНО СЕ ОБЯВЯВА И ЗА ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА МЕЖДУ УКРАЙНА И ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! СПЕЧЕЛИ ЛИ ТРЪМП АЗ ОБЯВЯВАМ ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА ПОБЕДИТЕЛ!!! СПЕЧЕЛИ ЛИ ДЖО БАЙДЪН 2-РИ МАНДАТ ОБЯВЯВАМ ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА ГУБЕЩ А РЕЖИМА ТАМ ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ПЛЮС ОГРОМЕН БРОЙ ПУТИНИСТИ ИЗБИТИ И НИТО ЯДРЕНОТО НИТО ВЗРИВЯВАНЕ НА ДНИПРО ХЕС И ЗАЕС ЩЕ ПОМОГНАТ НА РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА ДА ОСТАНЕ!
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трудно е на война с монголците укри, требва да покажете топки, иначе знаете какво следва :)
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само за три дни!
4
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна няма да отстъпи от Часов Яр, защото има много силно укрепени позиции там, а също и в Ивановске, което руснаците никога не са превземали, дори и когато Вагнер бяха там. Така че за дена на победата Москва да очаква само един голям и червен ***.
3
12
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
НЯМА ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ДО ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В ФАЩ! НИТО ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ ПРЕВЗЕМЕ КИЕВ ДОТОГАВА, НИТО УКРАЙНА СЕ ОЧАКВА ДА СИ ВЪРНЕ ЦЯЛАТА ЗАГРАБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ ОТ СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ИЗЛАГАЦИЯ ПРЕДИ ДА СА МИНАЛИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В ФАЩ!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Превземането на Авдеевка от ДНР, която по време на конфликта в Донбас беше превърната от украинските войски в един от основните им укрепени райони, се превърна в истински успех на руските въоръжени сили, призна началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, Кирил Буданов . "Руснаците имаха истински успех в Авдеевка. Това трябва да се признае. Това е факт", каза Буданов в интервю за украинската служба на Би Би Си
1
2
 
14
 
! Отговори
ИВАН преди 3 седмици
ДОСЕГА ГИ ДЪРЖАХА НА СИСТЕМИ, СЕГА ЩЕ ГИ ПОСЪЖИВЯТ, ПОСЛЕ ПАК В КОМА, И ТАКА НАТАТЪК