Кремъл: Отношенията Русия - НАТО са на ниво пряка конфронтация

Страните от НАТО вече били въвлечени в конфликта около Украйна
Обновена: 4 апр 2024 15:58 | 4 апр 2024 15:57, Елка Василева
115
Кремъл: Отношенията Русия - НАТО са на ниво пряка конфронтация
Снимка: архив, БГНЕС

Отношенията между Русия и НАТО са спаднали до ниво на пряка конфронтация, след като воденият от САЩ пакт е вече въвлечен в конфликта в Украйна и продължава да се разширява към границите с Русия, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
„Фактически сега тези отношения спаднаха до равнище на пряка конфронтация. Всъщност страните от НАТО и алиансът сам по себе си вече са въвлечени в конфликта около Украйна. НАТО продължава движението си към нашите граници, разширява своята военна инфраструктура към тях“, заяви Песков.

Представителят на руските власти нарече НАТО дестабилизиращ фактор на европейския континент, който не спомага за сигурността.

Същевременно според Песков в момента не се планират контакти между президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон, но руският лидер остава готов на диалог.

„Той [Путин] води активен международен диалог с онези, които проявяват интерес към развитието на отношенията с нашата страна. Путин е винаги готов за диалог за решаване на сложните, понякога най-сложни, световни и регионални проблеми. В момента няма каквито и да е планове по провеждането на контакти на най-висше равнище“, заяви Песков  в отговор на въпрос дали се очакват контакти на високо ниво след скорошния телефонен разговор между френския и руския военен министър.

Същевременно Песков заяви, че е абсурд грузинската опозиция да представя за руски проект готвения от властите проектозакон за чуждите агенти. Той допълни, че Русия иска стабилност и предвидимост от съседната страна.

Вчера управляващата партия „Грузинска мечта“ отново заяви, че ще въведе законодателство, изискващо организациите, приемащи средства от чужбина, да се регистрират като чуждестранни агенти. Това се случва малко повече от година, след като отстъпи от планираното заради мащабни протести.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отношенията са че страните членки на НАТО следва да се бръкнат за около 400 млд.долара.Всяка година за въоражаване.САЩ като водеща в оръжейната индустрия ще обере лъвския пай за да въоражава Либерална Европа.Проспани години който ще излязат из носа на самодоволните европейци.Покойния политолог Алекс Алексов(син на убития от комунистическите палачи журналист Райко Алексиев)предвиди че този момент е неминуем.Европа следва да се въоражава.В тази икономическа надпревара е ясно кой е губещия.
75
9
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Страх тресе руския кеенеф.Ами като сте токоз отворени и НАТО ви дразни,айде нападнете страна членка.Ама не смеете,щото ще ви издрънчат по кухото руско канче.
74
6
 
6
 
! Отговори
недораслите примати преди 1 месец
на краснаяСволоч трябва да се запитат, дали първо ще ги влачат по мАскоФските павета и след товаЩеГиЕбат, или направо ще бъде второто :)
73
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия ще ви разкаже играта. Ще отмъсти на всички предатели. А НАТО ще се разпадне
72
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ела Дядя Вова ни освободи от гнусните продажни политици ППДБ ГЕРБ и ДПС който съсипват държавата
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ус-райната след месец два е капитулирала да се готвят ***-ум-ни-ците който гласуваха за ППДБ ГЕРБ и ДПС мобилазация за неграмотните и изпростачени българи ще има следващото пушечно месо нали се сещате че няма да са нито американци нито белгиици нито франсета а ще са гъ-зо-про-да-жниците българи мамалигари поляци по простоватите нации след хохлите. ДА ВИ ВИДИМ ТОГАВА ЕРАБПИТЕ КЪДЕ ЩЕ СЕ КРИЕТЕ
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щерьо ти умен ли си ? Не разчитай на фалшиви лайкове.
69
8
 
9
 
! Отговори
Щерев преди 1 месец
Провалилия се във всичко Путин даже и във войната някак си по- престижно е да се оправдава за загубите които ще крие до едно време ... не ядат бой от украинската армия а по престижен е боя да го ядат от НАТО..ха.ха
68
2
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
песъка е уше
67
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ами, Пясъка, каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи.
66
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американци са само в Щатите, другите са мексиканци, бразилци и т.н. тя и Раша има европейска част, но никой не нарича рашките европейци, а азиатци. "Мноо си т.п бе , Саше!". *** сега и кажи на канадците, че са американци))))
65
3
 
4
 
! Отговори
Американски народ преди 1 месец
До Анонимен 49 - Дано да не те чуят ония от Централна и Латинска Америка, че и бой ще ядеш. Перу, Чили, Бразилия, Колумбия, Ел Салвадор и т.н. са АМЕРИКАНЦИ, защото са родени връз континента АМЕРИКА. На сертификата ми за натурализация никъде не пише Гражданин на Америка, а US Ситизън. Чети повече и стига с този интернет. ;););)
64
6
 
2
 
! Отговори
до 82-ОМБР преди 1 месец
Аз пък бях Пилот на Миг-777, свалил съм 2 Раптора и 3 Фъ-35, туй Фъ-16 , Фъ-15 и Фъ-18 даже не ги броя!!!! Кът станах на 99 лазарника, реших да служа кът Командир на Танк, дадаха ми Т-34-80. Малиии...., голем кеф беше, що Леопарди беха...,, 1 Челинджър, 2 Абрамса подпалих..., Брадлитата даже не ги броя. Сега шъ ставам Джедай.... Слава на НРБ!!!
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин толкова се сниши, че даже не смее да се покаже на видеостената. Старост нерадост. Последните години каквото почна - все сбъркА, навсякъде - греда. Затова праща прислугата да се обяснява с народа.
62
6
 
10
 
! Отговори
NATO преди 1 месец
Охо, още не са тръгнали, а ако го направят най-много за 3 дни ще се здрависат с джапанизите. Това няма да е двубой, а бой по рашистката пиянаизмет.
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБРАбе левак , ОсмаБдинска механизирана бригада съществува до 2000-та година.
60
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБР Аз пък бях "куфар", първо в Шумен, после в Чирпан.Бих си кемаф на съветски танк.А всеки казал "Слава на Украйна" отдава почит на бандеровците извършили Волинското клане. Абсолютни из.ве.рги, днешните бандеровци не са по-различни.
59
5
 
15
 
! Отговори
Смешкото Песков преди 1 месец
Песак, днеска си пил малко. Забрави да ни заплашиш с ядреното копче. Шо така бе, Миме?
58
7
 
17
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
До 55 За жалост или не ще те разочаровам! Роден съм 1981,на 42съм 2001 г. служих,като механник водач(кемав) в 8-*** Бдинска механизирана бригада,първа мотопехотна рота,3-ти механизиран звод. Школа за механик водачи(там дадох клетва) 15 полк Лом(школата беше от елитните) Смърт за руския окупатор! Слава на Украйна!
57
3
 
9
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Крокус сити хол part-2