На живо: Опашки пред църквата, където трябва да бъде опелото за Навални

На мястото има и много полицаи
1 мар 2024 12:13, Нели Христова
272
На живо: Опашки пред църквата, където трябва да бъде опелото за Навални
Снимка: БГНЕС

Привърженици на Навални започнаха да се стичат в църквата "Икона на Богородица Утолителка на моите скърби", няколко часа преди погребението на дисидента. Опашки от стотици граждани се струпаха пред храма, за да се сбогуват с Навални, съобщи "Медуза".

Церемонията ще се състои от 14 часа московско време, а полицията предприе извънредни мерки за сигурност.

По пътя от метростанция "Мариино" до храма има коридор от метални ограждения , полицията проверява документите на минувачите. Интернетът в района на църквата е с прекъсвания. След траурната служба Навални трябва да бъде погребан на Борисовските гробища

Ако пуснете руската телевизия, няма да чуете нито дума за Алексей Навални, камо ли за погребението му.

Вече няма независими медийни канали в Русия, а държавните канали игнорират Навални днес, както правеха, когато беше жив.

Заради това неговият екип от неговата Фондация за борба с корупцията се зае да осигури предаване на живо на днешното опело.

Двама членове на екипа закотвят репортажа от студио и осигуряват текущи коментари на тълпите, събиращи се пред църквата в Москва, където трябва да се състои погребението.

Гледайте погребението на Навални на живо:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
13
 
2
 
! Отговори
Фидосков преди 6 месеца
Не видяхме само опашки в защита на путев - на неговоите пунктове за събиране на подписи нямаше никой, кибиците дето раздават листовки за путин на входа на метрото ги подминават като колчета, а да не говорим че когато пригожин настъпваше към мацква се опитаха да го спрат само няколко таджикски шофьора на тир. воопще народната любоф към жужето е изключително и само платена - есть денги есть любви.
62
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Навални се опита да се направи на Нелсън Мандела, като се бори с Путин от затвора. Докато Мандела се превърна в политик от световна величина и постигна падането на Апардейда в Ю. Африка, Навални е "Герой" само и единствено за западните медии и политици. И поради тази причина скоро ще бъде забравен. Руснаците НЕ искат либерализъм. Те нито го искат, нито го разбират. Държавата им винаги е просперирала под твърдата ръка на Владетеля. И те искат умен и способен владетел да ги води, не демокрация.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До55- според думите ти не изключваш възможноста и сред вас да има продажници! По-скоро няма хора дето да вършат нещо без пари. Според западните ценности всеки труд се заплаща. А според комунизма-трябва да се проявява скромност. Парите развращават и развалят. Затова работят безплатно...
60
2
 
7
 
! Отговори
Жена му там ли е? преди 6 месеца
Ако мисли да гради политическа кариера на гърба на починалия си съпруг трябва поне да се преструва, че и пука за него. А тези т.н. опашки ми приличилат на сеирджии. Пък и само едно погребение ли има в тоя тен егати?
59
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
89,6% от руснаците имат доверие на руския президент Владимир Путин, а 87,3% от анкетираните одобряват работата му!Какво да кажем за доверието на сглобката съпоставено с това към него?
58
1
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 6 месеца
Забелязвам на снимките доста кандидати за Специалната Военна Операция....
57
2
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 6 месеца
Само да питам. След погребението, бензина пак ли ще се вдигне?
56
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 месеца
На вагоните и в ИК-3 в Харп
55
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това копейките само за пари говорят. Само пари са им в куците, алчни тикви. Копейки, приемете, че не всички сме продажни ПЛЮHKИ като вас.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Повечето са агенти на Кремъл. Изпратени са да се уверят, че този път наистина няма да стане!
53
5
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До Feyenoord "Германия предложи на Навални и семейството му закрила и гражданство." - мухаха... немците го експулсираха на десетия ден след като направи критично изказване относно САЩ.
52
2
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 6 месеца
Ей,тоя Путин голем сатрап ! Вместо да го хвърли на вълците и мечките в Сибир,погребение разрешил в МОСКВА ! Кой разбрал,разбрал !
51
0
 
8
 
! Отговори
ей мисирки преди 6 месеца
Вие сте продажници.
50
2
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 6 месеца
Лек му път на човека. И да не се връща. А Хароновия обол ще е в центове. Центажия беше и центаджия си заминава.
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПЛАЩАЛО СЕ ПО 5О ДОЛАРА
48
2
 
8
 
! Отговори
Bormann преди 6 месеца
ВСЕКИ СЕ РЕДИ ДА ПРЕПИКАЕ ПРЕДАТЕЛЯ НАХАЛНИ БУХАХА
47
12
 
7
 
! Отговори
Шиши преди 6 месеца
АхахахахаЧета коментари и няма как да не отбележа. А, бе вие копейките сте много ГНУCHИ
46
7
 
14
 
! Отговори
стига бе преди 6 месеца
Пред еврейското посолство няма ли да се съберете либерастттттиииии? Вчера за нула време разстреляха над сто човека, който са се редели да получат помощи.
45
12
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 6 месеца
Не разбрахме, колко от хората които са там са отишли да го заплюят в лицето. За последно. Сега им е на сгода
44
13
 
7
 
! Отговори
Feyenoord преди 6 месеца
Копейке незабавно лъжлива, Германия предложи на Навални и семейството му закрила и гражданство. Той доброволно избра участта си, с което се извиси цял Космос над жалкото циврещо джудже в Кремлин, завръщайки се у дома. Той е големец, а спонсорите ти са като теб - плъшоци.