Съюзници на Путин към Макрон: Ако изпратите войски в Украйна, ще имат съдбата на Наполеон

Обвиниха френския президент, че иска да разпали Трета световна
Обновена: 28 фев 2024 21:16 | 28 фев 2024 20:17, Анисия Иванова
454
Съюзници на Путин към Макрон: Ако изпратите войски в Украйна, ще имат съдбата на Наполеон
Снимка: БГНЕС

Съюзници на руския президент Владимир Путин предупредиха днес френския президент Еманюел Макрон, че ако изпрати войски в Украйна, това ще доведе до същия край, както при нахлуването на Великата армия на Наполеон Бонапарт през 1812 г., когато френските войски претърпяват огромна загуба, предаде Ройтерс.

В понеделник Макрон открито формулира идеята за изпращането на войски от европейските държави в Украйна, въпреки че предупреди, че на този етап няма постигнат консенсус.

Коментарите му накараха редица западни държави, в това число Съединените щати и Великобритания, да заявят, че нямат такива планове, докато Кремъл предупреди, че конфликтът между Русия и  НАТО ще бъде неизбежен, ако европейските членове на Северноатлантическия договор изпратят войски, които да се сражават на територията на Украйна.

Вячеслав Володин, председател на Държавната дума, долната камара на руския парламент, и близък съюзник на Путин, заяви, че Макрон изглежда възприема себе си като Наполеон Бонапарт и го предупреди да не върви по стъпките на френския император.

"За да запази личната си власт, Макрон не можа да измисли нищо по-добро от това да разпали Трета световна война. Инициативите му стават опасни за гражданите на Франция", заяви Володин в социалните мрежи. "Преди да прави подобни изявления, би било редно Макрон да си спомни как е завършил пътят на Наполеон и на неговите войници, повече от 600 000 от които бяха оставени да лежат във влажната земя", добави той.

Нахлуването на Наполеон Бонапарт в Русия през 1812 г. първоначално постига бърз напредък и водените от него войски успяват да превземат Москва. Руските военни обаче използват тактика, която принуждава Великата армия да пристъпи към отстъпление след няколкоседмичен престой в града. По време на дългото си изтегляне стотици хиляди френски войници загиват в резултат на болести, глад и студ, припомня Ройтерс.

Войната в Украйна предизвика най-тежката криза в отношенията на Русия със Запада от Кубинската криза през 1962 г., а Путин, който контролира най-големия ядрен арсенал в света, предупреди за опасностите от пряка конфронтация между Русия и НАТО.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, предположи, че Макрон има опасна мегаломания за величие и заяви, че изявлението му е пример за това колко погрешно е станало западното политическо мислене.

"Дребнавите и трагични наследници на Бонапарт, които пробват златните пагони, откъснати преди 200 години, жадуват да си отмъстят с наполеонови величини и изричат яростни и изключително опасни глупости", заяви той, цитиран от БТА.

Медведев, който някога бе възприеман като модернизиращ реформатор, от началото на войната в Украйна втвърди риториката. Той направи серия от войнствени изявления, в които нападна Запада и предупреди за риска от ядрен апокалипсис, ако определени червени линии бъдат прекрачени.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че изявлението на френския президент е показало, че , другите държави от Запада, за разлика от Макрон, разбират рисковете от пряк сблъсък между войските на НАТО и Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руснаците ако ще удрят някой - нас последни ще ни ударят, има си там Полша, Прибалтика, Румъния, като се укрепят там и надолу към нас ще слязат.
226
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 227. Въри ги пребивай щом мислиш, че така трябва.
225
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 222А вие българите какво мислите за факта че Русия може да ви изпрати 300км военна колона)))Айде първо да победи и разбие украйнската армия и квото остане да заповяда.Таман ще си отстреляме рашистанци.
224
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Сата НАТО 222. Че заминавай никой не те е спрял. Май обичате само да празнословите а ?
223
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Еми както изпратиха военна колона в първите дни на войната за Киев, бяха разбити напълно, не можаха да ги превземат за 3 дена :)))
222
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 222. Що тряа ни праща таквоз нещо ?
221
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин нече да спира войната, че колкото повече путиновци умиргат, толкова повече расне руската икономика! Така чувам!
220
1
 
4
 
! Отговори
Германец преди 6 месеца
Четох до "Съюзници на Путин". Пак ли звучат като след микроинсулт от препиване с боярищнник?
219
7
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 месеца
Български войски трябва да помогнат на Бесарабия да се освободи от рузките колонизатори. Местните руски сепаратисти се опитват да запалят региона, в опасна близост до Комрат, Тараклия и Болград.
218
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Баболибецът е истерясал заради това,че африканците заедно с Вагнер изритаха франсетата от златните мини в Африка.А за капак стотина наследника на Наполеон лично се запознаха господин Кинжал.
217
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А вие българите какво мислите за факта че Русия може да ви изпрати 300км военна колона?
216
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стреснаха се от франсетата, иначе говорят за Наполеон... :)))
215
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 213. Вие нзаначените пенционер-демократи имате странен преобърнат мироглед. доколкото прочетох Макаронката изпрай на нокти НАТО-то му та всички взеха да отричат.
214
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Убеден съм, че и в България ще има мобилизация и ще изпратят поне няколко хиляди българи в Украйна. В крайна сметка затова създадоха Сглобката.
213
8
 
6
 
! Отговори
До метрото в Москва преди 6 месеца
Русия 90% е построена от запада! Включително,, Главбулгарстрой"!
212
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наполеон си е тръгнал от Москва, защото британците организират въстание в Испания, където за крал е бил коронован братът на Императора - Жозеф Бонапарт. И тогава руснаците са се измъкнали от карастрофата, благодарение на Велика Британия.
211
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 210Не лъжи! Руснаците сами са запалили града!)))За да се не изложат пред Наполеон като види дървените бараки и колиби. В сравнение с Париж, Мацква е била провициално гето.
210
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Сата НАТО Разбира се,че приднестровския цирей ще бъде отстранен от Влашко и по подобие на отстранените кримски и донбаски циреи в пречистен вид ще бъде приобщен в състава на Руската империя.
209
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе целта е да самоизбиват славяните, сега те са най-бързо изчезващи/умиращи в Европа. Сметнете колко руснаци и украинци са загинали или изчезнали.
208
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Макарон ми харесва този път, изправи на нокти рашките, опасяват се да не ги нарита НАТО :)))