Може ли "Графа" да стане ул."Навални"? Кметът Терзиев не го изключва

Предстоят преименувания, ще има и улица "Кристиан Таков"
22 фев 2024 13:21, Петър Бойчев
233
Може ли "Графа" да стане ул."Навални"? Кметът Терзиев не го изключва
Снимка БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев предлага улици в столицата да носят имената на руския опозиционер Алексей Навални и българският юрист и университетски преподавател Кристиан Таков.

На въпрос на NOVA дали ул. "Граф Игнатиев" ще бъде прекръстена на "Навални", Терзиев отговори лаконично, като не изключи подобна възможност.

Думите на кмета дойдоха минути след края на заседанието на Столичния общински съвет.

Местните депутати се опитват да изберат отново заместник-председател и да попълнят съставите на комисиите. Дотук се стигна, след като областният управител Вяра Тодева върна предходното гласуване на съветниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
22
 
! Отговори
Предлагам преди 6 месеца
Да почакаме малко и да подготвим табели с"Джо Байдън".
88
10
 
4
 
! Отговори
НЯМА РАЗЛИКА. преди 6 месеца
...МУЖДУ НЕМСКИЯ ФАШИЗЪМ И РУСКИЯ НАЦИОНАЛ- СОЦИАЛИЗЪМ....ХАХАХАААА...!!!!!.....ТЕ ТАКА И НЕ МОЖАХА ДА СИ ПОДЕЛЯТ ЕВРОПА!!!!!
87
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До DDD А дали са правили референдум копейките когато са натрапили тоя убиец за име на централна столична улица?
86
2
 
26
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 месеца
Е, и сега ти да искаш на такъв човек да бъде кръстена централна улица вСофия, важна улица, е меко казано нахално. Да кръстят на него там някоя улица в Орландовци, дето още е с номер - по- ще се съглася. А отделен въпрос е, че той нищо не е допринесъл за българската история. Честно казано, съмнявам се, че е знаел къде е България.
85
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А казаха ли, че при промяна на името на улицата, се подменят маса документи, в това число и личните, и всичко това се заплаща от живеещите там?
84
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 85 Да ама след като бяга в Германия този скааапаняк се обявява срещу присъединяването на Крим към Русия, а като беше в Русия и Крим стана руски приветстваше това завладяване. Помниш ли?
83
2
 
13
 
! Отговори
DDD преди 6 месеца
Мисля че за името на централна столична улица трябва да се проведе референдум.Едноличното решение на кмет/община намирисва на ТодорЖивковска простотия!
82
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Защо Навални? 82 Все пак никой от изброените от теб не е убиец на Левски за разлика от самозвания зъл руски "граф".
81
1
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 месеца
Попрочетох нещо за Навални. През 2014 се кандидатирал за кмет на Москва. Взел 25% от гласовете. След това с брат си направили фирма за товарни превози. Нищо не превозили, оказало се, че просто перат пари. Прокуратурата ги разкрила и обвинила. Тогава той просто избягал в Германия със семейството си. Сега защо е взел решение през 2018 да се връща в Русия - това не го разбирам, ясно му е било, че ще го осъдят и затворят.Докато е бил в Германия, се е обявил срещу присъединяването на Крим към Русия.
80
10
 
1
 
! Отговори
РУСКИЯ КОНСУЛ.... преди 6 месеца
...в Румъния по това време, лично е съобщил по телеграфа в ИСТАМБУЛ, мястото на акустирането на българския дунавски бряг, НА ЧЕТАТА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР, и затова турските потерии, започват още от стъпването им в БЪЛГАРИЯ!
79
1
 
22
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 6 месеца
ПРОДАЖЕН КМЕТ. НЕ СТИГА, ЧЕ НИЩО НЕ ПРАВИ , А СЕГА СЕ ЗАЕМА С ПРЕИМЕНУВАНЕ НА УЛИЦИ. АЛО, МИЛИОНЕРЧЕТО, ВЗЕМИ СЕ В РЪЦЕ И СИ ГЛЕДАЙ ОБЩИНАТА, ЧЕ СКОРО ЩЕ НИ ИЗЯДАТ ПЛЪХОВЕ И МИШКИ.ЕЛА В ОВЧА КУПЕЛ ДА ВИДИШ ДАЛИ СА ПОЧИСТЕНИ ДЪРВЕТАТА СЛЕД ПАДНАЛИЯ СНЯГ.БАЧКАЙ ЗА СОФИЯ , А НЕ ЗА УКРАЙНА.
78
4
 
24
 
! Отговори
Защо Навални? преди 6 месеца
Нямаме ли български герои, паднали в борбата за свобода и демокрация? Например братя Илиеви, Крушата, Илия Павлов, Божанов Нотариуса, Алексей Петров и много други. Все достойни борци.
77
1
 
21
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 6 месеца
И от какъв зор?За тоя непрокопсаник - да си сменяме имената на улиците.
76
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само за упокоение душата на Левски е наложително тоя българомразец "граф" Игнатиев да бъде отстранен от пиедестала на който са го поставили българските копейки от 19ти и 20ти век.
75
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 81 Изнервените сте вие, краварите. Вече няколко дни не знаете къде се намирате и не можете да спите след като Авдевка падна. Наздраве за Авдеевка, краварииии!
74
3
 
14
 
! Отговори
Да я кръстят преди 6 месеца
Адолф Хитлер Улица! Все пак той е избил 27 милиона руснаци! По виден борец против Русия няма на Запад!
73
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кравари, не сте ли шизофренични бе? Искате софийски улици да бъдат прекръстени на Навални??? А Навални 2014-та година се радваше като малко дете, когато руснаците завзеха Крим. Това вашето ако не е шизофрения не знам какво е! Поняли, краварииии???Муахахахаа...
72
18
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
"ГАФА", С "ГРАФА" /Игнатиев/. Е ИЗВЕСТЕН ВЕЧЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ПРЕИМЕНУВАНЕТО МУ В "НАВАЛНИ"---- Е ПРАВИЛНО И НАЛОЖИТЕЛНО!РУСИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ, ОЩЕ ОТ ПРЕДИ РУСКО- ТУРСКАТА ВОЙНА!!!
71
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кмета Терзиев позволи на посоль Митрофанова да празнува в София заедно със сборище от копейки деня на руската фашистка армия, така че много добре знаем какво не изключва.
70
3
 
13
 
! Отговори
Да ротират преди 6 месеца
Имената на улиците и главите на Паметниците всеки 9 месеца!!