Русия размаха пръст на Запада, ще има твърд отговор при изземване на руски активи

Усещането на Русия е, че си има вземане-даване с крадци, отсече Захарова
13 фев 2024 13:35, Нели Христова
199
Русия размаха пръст на Запада, ще има твърд отговор при изземване на руски активи
Снимка: БГНЕС

Русия отправи днес предупреждение към Запада, че ще последва "много твърд отговор", ако САЩ и Европейският съюз изземат руски активи за стотици милиарди долари, предаде Ройтерс.

Евросъюзът съобщи вчера, че Европейският съвет е приел решение относно активите на Руската централна банка, които са замразени в страните от ЕС, и е определил регулаторна рамка за разпореждането с тях.

"Европейският съвет реши, че централните депозитари на ценни книжа (CSD), които държат активи на централната банка на Русия на стойност от над 1 милион евро, трябва да отчитат извънредните парични наличности, натрупани заради рестриктивните мерки на ЕС (спрямо управляващите в Москва - бел. ред.). Съответните приходи трябва да са посочени отделно (във финансовите им отчети - бел. ред.)", информира вчера Евросъюзът.

На съответните централни депозитари ще бъде забранено да се разпореждат с чистите печалби, генерирани заради санкциите срещу Русия, се посочва още в съобщението на ЕС.

Това решение дава зелена светлина на Европейския съвет да приеме решение относно евентуалното използване на тези печалби при предоставянето на финансова помощ на Украйна от страна на Евросъюза, посочва Ройтерс.

"Това е кражба: Когато обсебиш нещо, което не ти принадлежи". Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "Спутник", цитирана от ТАСС.

Захарова посочва, че отговорът на Москва ще бъде "изключително твърд, тъй като усещането на Русия по същество е, че си има вземане-даване с крадци", предава БТА.

Русия обяви по-рано, че ако бъде иззета нейна собственост, то тогава в отговор ще изземе активи, които са собственост на САЩ и на ЕС, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само заплахи , заплахи .... Ще ви накажем , ще отговорим ,ще ви бомбардираме И накрая нищо , забарвят всичко до следващите заплахи ... Това е фашисткият режим на путин Един изкуфял пенсионер който може само да заплашва ...
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е кражба. Има референдум.
75
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво търсят руски активи в банки на гнилят Запад, а?
74
11
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
След подкрепа за фашистите и войната в Украйна ,ЕС падна по ниско,вече краде.
73
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 74 Дефинирай ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ
72
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен Стига с тая опорка чипове от перални. Раберете едночипови компютри с цена 15-18$ за вграждане във всевъзможни джвъчки се продават в Азия както се казва на килограм.
71
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руският бедняк с БВП колкото квартал на Мюнхен изобщо не е фактор и не ме интересува. Освен СССР-ска артилерия и милиони снаряди, друго надали можем да видим от него. МАРШ от цивилизования свят!
70
9
 
16
 
! Отговори
Striker преди 7 месеца
"Това е кражба: Когато обсебиш нещо, което не ти принадлежи". - Tочно така. Справка: Крим, Донбас, Осетия, Абхазия и т.н.
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руските активи вече са иззети.
68
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Вяра Стига с тая опорка а! Първо нито една от ядрените страни не признават въпросния Съд. Второ да евакуираш далече от огневатата линия всички деца от засегнатия район и да ги настаниш в детски лагери за сметка на държавата се нарича отвличане... СЕРИОЗНО
67
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само да напомним, че тази жена, говори от името на същества, които убиват хора за да им откраднат пералните, тостерите и тоалетната хартия!
66
6
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
В Русия има също много западни активи и заводи,така че да видим.
65
7
 
12
 
! Отговори
анонимен келеш преди 7 месеца
Забелязал съм,че тази тетка много обича да заплашва особено като е на няколко водки:):):)
64
5
 
9
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 7 месеца
До Анонимен55 Ама ти да не си мислиш че в рассия няма дрога бе аааахахаааа?Има и то колкото си искаш само че бедния рузнак като си даде всичките пари за водка и не може да си позволи дрогата.Дрогата в рассия е за другарите от кремъл.След малко като изпълзи и Митята Медведев и като почне да ги реди едни заплахи с ядрено оръжие и има да се чудиш пиян ли е или е нашмъркан.
63
6
 
10
 
! Отговори
Историка преди 7 месеца
Русняците Ива опит в кражбата на цели държави например с България от 44та до сега.
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия, или Захарова?
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изхитри ги ЕС. Браво
60
10
 
14
 
! Отговори
Българка преди 7 месеца
Замислете се, колко българи с военна подготовка познавате, които биха се сражавали срещу Русия и които биха рискували живота си за евроатлантизма, САЩ, Зеленски, Борисов, Пеевски, Лена и Кирил Петков.....
59
6
 
12
 
! Отговори
Вяра преди 7 месеца
Слава на Жужака, най-великият терорист на всички времена . Търсен жив или умрял от международния криминален съд за отвличането на хиляди деца.
58
1
 
11
 
! Отговори
Captain America преди 7 месеца
Какви санкции ще ни вдигнете цената на руската водка която така или иначе не пием