Путин се обърна към Запада: Не се месете в изборите!

Той благодари на руските бизнесмени, че са успели да заобиколят санкциите
28 ное 2023 21:32, Нели Христова
274
Путин се обърна към Запада: Не се месете в изборите!
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди Запада преди предстоящите президентски избори през март 2024 г., че всяка намеса в Русия ще бъде смятана за акт на агресия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Изказването на Путин пред Световния руски народен съвет, начело на който е главата на Руската православна църква патриарх Кирил, бе излъчено на огромен екран между две копия на древна православна икона. Руската православна църква пламенно подкрепя войната на Русия в Украйна и Путин смята нейния консервативен мироглед за част от руската национална идентичност, отбелязва Ройтерс.

Руският държавен глава заяви, че Западът е обхванат от расистка русофобия, която представя руснаците като народ от назадничави "роби" и предупреди, че САЩ искат да разчленят Русия и да плячкосат огромните ѝ ресурси. Путин предупреди, че руснаците трябва да помнят уроците от Болшевишката революция от 1917 г., от гражданската война и от разпадането на Съветския съюз през 1991 г., които по думите му са донесли разделение за руския народ.

"Искам да подчертая: Ние смятаме всяка намеса отвън, провокации, целящи причиняване на междуетнически или междурелигиозни конфликти, за акт на агресия срещу нашата страна", заяви Путин. "Отново искам да изтъкна, че всякакъв опит за всяване на междуетнически и междурелигиозни разногласия, за разделяне на нашето общество, представлява предателство, представлява престъпление срещу цяла Русия. Ние няма да позволим на никого да раздели Русия", добави той.

Пълномащабната руска инвазия в Украйна, започнала през февруари 2022 г., предизвика най-сериозната конфронтация между Москва и Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г. и това накара Путин да се обърне към Китай, отбелязва Ройтерс.

В днешното си изцявление Путин благодари също на руските бизнесмени за това, че са успели да заобиколят западните санкции. "Благодарение на обединяването на усилията на държавата и на предприятията ние успяхме да осуетим безпрецедентната икономическа агресия на Запада: Санкционният му блицкриг се провали", заяви руският президент.

Очаква се кампанията за президентските избори да започне идния месец и Путин да се кандидатира – стъпка, която би осигурила на бившия шпионин от КГБ най-малко още шест години начело на страната, отбелязва Ройтерс.

Патриарх Кирил каза, че ще се помоли Путин да продължи да работи "в полза" на Русия и нейния народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никой нормален човек вече не би се хванал да работи полицай в САЩ.
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 107Забравяш нещо мноого същественно.Финландия има военен пакт с Великобритания и САЩ при кпйто те са длъжни да изпратят войски при нападение на Русия.Можеш да бъдеш сигурен, че това ще се случи. За НАТО Финландия е Западна Европа и едно нападение над нея, ще е все едно нападение над Германия или Великобритания.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Войната се завърна в Европа след бруталната атака на Путин срещу Украйна. Това промени ситуацията на заплаха. Сега най-важното е да се подготвим за голямата война, защото ако позволим на Путин да победи в Украйна, то следващите сме ние.
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Борел: "няма смисъл да се изпраща хуманитарна помощ на тези, които ще бъдат убити утре"... Шефът на европейската дипломация и защитник на "цъфтящата европейска градина" направи кръвожадно изявление на пресконференция в Барселона. Така Борел коментира ситуацията в ивицата Газа и необходимостта от продължаване на хуманитарните доставки дори на фона на плановете на ЦАХАЛ да поднови военните операции.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Германският министър на отбраната Борис Писториус призова за нов менталитет на обществото - "Ние трябва да станем способни да воюваме" Verteidigungsminister Pistorius fordert angesichts Krisen wie in Nahost eine neue Mentalitаеt in der Gesellschaft. "Wir muessen kriegstuechtig werden", sagt er im ZDF. Само да не станат хакфлайштюхтиг.
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руснакът усети вкуса на победата. Руският войник сега има ясното съзнание, че са най-добрата армия в света. Ако тръгне в настъпление, не се знае къде ще спре.
87
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
В Русия за цялата и история няма избран президент или партиен шеф на избори освен Елцин (и за него е малко спорно как стана президент първия път). Всички други са назначени и докато това не се промени , Русия ще си е все същото блато.
86
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НАТО: Остават пет до девет години до голяма война на континента. Трябва да се подготвим за голямата война с Русия!
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Финландия е член на ЕС. Могат да пътуват и да работят навсякъде в ЕС. Ако Русия започне специална военна операция във Финландия всички ще се изнесат в ЕС, Финландия е само 5 милиона, нищо страна. Русия ще трябва да демилитаризира обезлюдена страна. А НАТО? Според петата статия страните трябва да окажат помощ. Ще окажат - ще изпратят бензин, боеприпаси, техника. Или може би ще започнат ядрена война с Русия? Как мислите?
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия оглави класация на най-мощните армии в света. Русия зае първо място в списъка на страните с най-мощни въоръжени сили, според класацията на американското списание US News & World Report.
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"А какво става с руската тридневна специална излагация за превземането на Киев?" Киев беше превзет буквално за 3 дни още март 2022 г. При това Ердоган успя да договори доста добри условия за Украйна. Но щом руските части се изтеглиха от Киев, укронацистите скъсаха договора. Сега се провежда операция по унищожаване на физическия състав на украинската армия, и връщане на НАТО в рамките на 1997г., а Украйна е приключила като държава.
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия е велика империя и сама определя правилата в нейните зони на влияние. Украйна е в зоната на влияние на Русия и има само два варианта да разговоря с Русия. Първи вариант - вие сте началници, ние ще слушаме, дайте ни моля списъка с правилата. Втори вариант - зад нас стои друга велика държава, няма да спазваме правилата и ще воюваме, както избра Украйна. Тогава се сърдете на себе си.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Въпрос "А какво става с руската тридневна специална излагация за превземането на Киев?" Питай тези които я нарекоха тридневна. Марк Мили например. Никой в РФ не я нарича така или е обявил, че СВО ще продължи 3 дни. Оправяйте си се по пропагандистки.
80
4
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 9 месеца
А какво става с руската тридневна специална излагация за превземането на Киев?
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен "Че кои са руснаците да кажат кой да е в НАТО и кой да не е.Освен това Украйна от своето съществуване не е направила нищо срещу Русия, докато обратното е постоянно във вековете до днес" Русия е втората държава с голяма тояга, която държи да се спазват интересите и. Или много лошо бие. А ако Бадеровците не бяха започнали да бият руснаците в Украйна, Мечката нямаше да довтаса и да почне да бие бандеровците. Както прави от разпада на СССР до сега с всички, които бият руснаците.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 92 та казваш Германия тръгва на зле...ццццц брей, току виж емигрантите ни там тръгнат към Русия... и опашки на терминал 2 в посока Русия.
77
2
 
4
 
! Отговори
честни избори преди 9 месеца
е то в русия изборите щото са много честни. в северно корея също много русофили, никаква емиграция в русия
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 86Руснаците бяха готови да сложат край на конфликта, ако вземем неутралитет като Финландия)))Че кои са руснаците да кажат кой да е в НАТО и кой да не е.Освен това Украйна от своето съществуване не е направила нищо срещу Русия, докато обратното е постоянно във вековете до днес.
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От Посолството вече официално подкрепят Путин, щото ги е страх че може да дойде някой не толкова милостив и търпелив !
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СССР снабдяваше Виетнам с оръжия, боеприпаси, военни специалисти, продоволствия, обурдване, военна техника и всичко както сега западът в Украйна. И Виетнам победи САЩ. А какво става с контранастъплениото?