Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна

Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката
30 май 2023 22:46, Анисия Иванова
305
Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия, предава ТАСС.

"Ние вече предупреждавахме, че може да нанесем удари по щабовете за вземане на решения, по центровете за вземане на решения. Разбира се, именно към тази категория се отнася и щаба на военното разузнаване на Украйна, по който бе нанесен удар преди два-три дни“, заяви руският държавен глава.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че атаката срещу Москва с дронове е отговор на руските "ефективни удари по един от центровете за вземане на решения" в Украйна.

В хода на посещението си на центъра "Зотов“, руският президент даде кратки коментари пред пресата. Ето и основното от изказването му:

- Било е неизбежно след разпадането на СССР да възникне конкуренция между Руската федерация и Украйна, но се е предполагало, че тя ще протече в цивилизована форма.

- Хората, които са управлявали Украйна след разпадането на СССР, са решили да създадат анти-Русия под влиянието на Запада.

- Русия е била подведена с обещания за неразширяване на НАТО на изток.

- В отговор на войната, започната от Киев в Донбас, Русия е била принудена да предприеме действия и отхвърля твърденията, че тя е започнала тази война.

- Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката на БПЛА, въпреки че има аспекти, върху които трябва да се работи.

- Опитите на Украйна да сплаши руски граждани свидетелстват за терористична дейност - атаките с дронове потвърждават това.

Още по темата

- Гражданите на Украйна страдат от истински терор, така че нямат възможност да говорят свободно.

- От самото начало украинските власти са обявили неутралитет, но постепенно са стигнали до враждебна на Москва структура – ​​НАТО, което противоречи на интересите на Русия.

- Въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари по територията на Украйна, но използват високоточни оръжия, които са насочени изключително срещу военни обекти.

- Територията, която все още се нарича Украйна, е котнтролирана от хора, водени от Запада.

- През 2014 г. западните държави са извършили преврат в Украйна и са започнали да унищожават всички, които се опитват да изградят нормални отношения с Русия.

Украински дронове атакуваха Москва и Московска област във вторник сутринта, припомня "Фокус". Според Министерството на отбраната на Руската федерация в атаката са участвали осем устройства, пет от тях са били свалени, останалите три са били потиснати с помощта на радиоелектронна борба. Двама души са потърсили медицинска помощ в Москва, не са имали нужда от хоспитализация. Няколко сгради са получили леки щети. Според някои медии в атаката са били задействани повече – 20-25 – безпилотни летателни апарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
МОСКОВИЯ още не е започнала. Не е използвала и 1% от капацитета си. Бавно, методично и спокойно мачкат укрропитеците и наагло-сакските им господари. Молодец, товарищи!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Емили е русофил - Не е, от ДБ-то е, там такива няма.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Фидел Кастро "Следващата голяма война в Европа ще бъде между Русия и фашизма, само че фашизмът ще се нарича "демокрация".
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
един преятел пита - абе украинците кога почват победното контраотстъпление?
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
соросДЕНКОВ Е ПОЗОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
33
11
 
3
 
! Отговори
Емили е русофил преди 11 месеца
Честито русофили, взимайте Емили - от вашите се оказа
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Западът заложи всичко на една карта: санкциите ще предизвикат смут и паника в Русия, руснаците ще свалят Путин и ще се наведат отново на запда както при Горбачов. И загуби. Сега фашисткия режим в Брюксел с лъжи, пропаганда и дива цензура се стреми да удържи на всяка цена положението и да спечели време докато от някъде дойдат извънземните да го спасят.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нато ще загуби много повече отколко Русия.
30
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Педесеттв Емилиданиеловци от радевата чета и тази на Копейкин сега се чудят каква нова мизерия да си изфабрикуват. Волен не успя да влезе в кауша, но тези хора опитват доста упорито. Ще успеят. Много скоро
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Моя даскал по История и пълен патриот и български националист! Освен това той обича Европа , но това не се изключва! България е част от Европа!
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
През януари Шолц каза, че Германия ще преодолее енергийната криза, причинена от съкращенията на доставките от Русия, без рецесия тази година. Но миналия четвъртък бяха публикувани данни, които показват, че икономиката всъщност се е свила и Германия от стагнация е влязла в рецесия. Икономистите смятат, че растежът на Германия ще изостава от този на останалата част от региона за години напред, а Международният валутен фонд изчислява, че Германия ще бъде най-зле представящата се икономика на Г-7 тази година.
27
5
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 11 месеца
Джудиста ми излгежда прекалено спокоен. Нещо крои. Горките укри. Какво ли ги чака още?
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съветският Съюз на Путин = Радио Ереван
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съединените щати вече гостоприемно отвориха вратите си за германските автомобилни производители, готови да предоставят на BMW и VW максимален данъчен режим. Химическият концерн BASF сериозно обмисля преместването на основните си производствени мощности в Източна Азия. И това може да бъде само началото на голяма германска деиндустриализация.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Отпор на путин. Да нсъ на нападнали русняците веке ?
23
13
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
*** Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРО-СТ НО ВЕЧЕ Е И НАПЪЛНО ИЗТРЕЩЯЛ! И ТОЗИ НЕНОРМАЛНИК ИМА ДОСТЪП ДО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
BYD Co. изпревари VW, за да стане най-продаваната автомобилна марка в Китай през последното тримесечие. Ключът към ТЕХНИЯ успех е електрически модел, който струва около една трета от производството на ID3 на VW, но предлага по-голям обхват и възможност за свързване с приложения на трети страни.
21
12
 
9
 
! Отговори
Отпор на путин преди 11 месеца
Никакъв страх! Отпор до смърт! Да живее България! Долу руските ръце от България!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Успокойте са че си навехнахте нервозната система бре емилитротинетковци
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия, дето ви се привиждат фашисти навсякъде и напразно употребявате тази дума без да е изпълнена с истинската й дефиниция, ще съжалявате, когато отново истински фашизъм надвисне над главите на всички ни. Тогава ще се сетите какво са фашисти и какви глупости сте говорили.