Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?

На това мнение е бившият руски командир Игор Гиркин
29 май 2023 07:12, Нели Христова
208
Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?
Снимка: БГНЕС

Бившият руски командир Игор Гиркин заяви, че Русия ще се сблъска с "бунт" от страна на "Вагнер" и нейния лидер Евгений Пригожин.

"Вагнер" е сред най-известните наемнически групи в Русия, като Пригожин поддържа близки отношения с руския президент Владимир Путин. Оборудването има силно присъствие в продължаващия конфликт в Украйна, особено в битката за Бахмут, в която Пригожин твърди, че са изгубени животите на хиляди негови хора.

Пригожин обяви в четвъртък, че неговите бойци ще се изтеглят от Бахмут до 1 юни, предавайки "позиции, боеприпаси, всичко, включително сухи дажби" на войските с руската армия. В процеса на обявяване на този ход, олигархът, известен като "готвача на Путин", също отправи силни критики срещу руските служители за тяхното отношение към Бахмут и каза, че нахлуването в Украйна е имало обратен ефект.

"По отношение на демилитаризацията... ако Ущрайна имаше 500 танка в началото на специалната операция, сега тя има 5000 танка", каза Пригожин в скорошно интервю. "Ако имаха 20 000 души, способни да се бият умело, сега 400 000 души знаят как да се бият. Как я демилитаризирахме? Оказва се, че стана точно обратното - ние я милитаризирахме, дявол знае как."

Анализирайки тези критични коментари, Гиркин, основен руски националист и бивш командир на сепаратистките сили в района на Донбас в Украйна, каза, че Пригожин подготвя почвата за „бунт“ и за извършване на „преврат“ срещу Кремъл заедно със силите на "Вагнер"

Твърденията на Гиркин бяха разпространени в събота в Twitter от WarTranslated, организация, която превежда материали, свързани с инвазията в Украйна, за световно разпространение.

"Гиркин обвинява Пригожин в подготовка за преврат в Русия", написа официалният акаунт на WarTranslated в Twitter. "Той казва, че обидите към руската армия от готвача на Путин са неприемливи и сигнализират за разрив в елитите, от който Пригожин ще се възползва с частната си армия, която се изтегля от Бахмут.  Гиркин добавя, че ако Русия пропусне предстоящата контраофанзива , политическата ситуация в страната може да стане неразбираема до края на лятото."

"Ако Пригожин остане начело на "Вагнер", бунтът ще дойде бързо и радикално", казва Гиркин във видео, споделено от WarTranslated. "Обявен е опит за преврат...Какво ще се случи след това, не знам, особено след като "Вагнер" спешно бе изтеглен от тиловите бази...Опасността от надвиснал преврат е ясна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
7
 
! Отговори
Относно цените преди 11 месеца
Прав си. За това от както се налагат санкции срещу Русия, Европа затъва още повече....
30
6
 
11
 
! Отговори
Петров преди 11 месеца
тирани, всуе се морите, няма да има преврат в Русия, пишете къде изчезна местния гений от Житомиир, генерала Залужни, убит от Зеления наркоман защото готвел преврат. ска па ни ***
29
7
 
11
 
! Отговори
До Сорос феновете преди 11 месеца
Иска ви се ! По добре помислете дали ВСУ не готви преврат на Зеленият наркоман ? Защото в любимите ви западни медии има такива предположения !
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди 10 години писаха същите глупости за Дмитрий Медведев, че щял да организира преврат и да сваля другаря Путин от власт, но сега народа вече е забравил и пишат същите глупости за Евгений Викторович Пригожин. Гладна крава просо сънува :)
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А превратът дали ще бъде съгласуван с посолствата?
26
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да бе, ако стане переворот наш Костя на чия амбразура ще застане?
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Той ако не готви, кой друг?
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никогиш, копейката че се пусне да защитава вожда
23
0
 
8
 
! Отговори
юролиберал преди 11 месеца
гладна коокошка проосо сънува... превратът ще е веднага след като путин уммре от тежката болест.
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По вероятно е това да се случи в краварника... Там дъртягата ще трябва да дава отчет за милиарди долари, хвърлени в окрайна без никакви ползи и контрол, само за да защити бизнеса на синчето си..
21
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
този път стрелков говори пълни глупости, след победата на вагнер в бахмут , режимът на путин само укрепна, изобщо в русия в момента няма никаква база да се извършва военен преврат. Генералитетът подготвя огромна резервна 400 хилядна армия , снабдявайки я с танкове, оръдия, ракети и всичко необходимо Руският народ е сит, безработица няма Това за преврата са пълни фантазии
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Т.е у крайна не е печелила сериозна битка досега - все "освобождават" чак след като русия се оттегли от територии които не смята за тактически важни. Сериозни битки е имало доста - Мариупол, Бахмут, Авдиевка, Маринка, Въгледар и т.н. Някои от тези битки все още продължават, но от приключилите всичките са в полза на Русия.
19
2
 
2
 
! Отговори
МастърШЕФ преди 11 месеца
Бай Евгени не може да готви!
18
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Тъпите укрофили - и какво правят с тая най голяма най велика и най добре въоръжена армия укропите? Не смеят да контраатакуват дори. Защото знаят, че ако се издънят ще им е последното, защото знаят, макар и да крият реалните си загуби, и че догодина по това време ще трябва да дават 100 пъти повече пари за наемници, понеже вече издъниха половината от най добрите си кадри, вече и деца кьосета пращат по фронта. Украйна още не е виждала сериозна битка, и май от нато са доста притеснени от това
17
8
 
7
 
! Отговори
Fool преди 11 месеца
12 ало ало - едни така си мислите, други си мислят, че една огромна държава ще се доразпадне по подобие на СССР. Както се казва, ще поживеем ще видим. Фактите за сега показват едно, даваха на Украйна 2 седмици преди да се предаде в началото на инвазията, два месеца се бориха преди да почнат да им дават оръжия. Руския елит вижда шанс да отстрани вожда, но дали ще стане това ще видим скоро. Може пък и да се стигне до разпад, бъдещето никой не го знае.
16
9
 
18
 
! Отговори
Смях преди 11 месеца
Забелязал съм, че има изключително много допирни точки между хората, които бясно се страхуваха от Ковида, яростно се кълняха в експерименталните ваксини, гласуваха за ПП или ДБ и подкрепиха фашистка Украйна! Всеки, който мисли по този начин за всички тези събития трябва да бъде подложен на сериозни изследвания и проучвания! Тези хора са опасни за обществото... За което и да е общество по света...
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хаха какъв преврат, готов е да застъпи пост, не е нужен преврат, само да го изберат когато Путин каже че се оттегля. Ама гладните кокошки все просо сънуват...
14
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако Пригожин направи преврат и застане начело на Русия, бъдете сигурни, че не само Украйна, но и други държави ще бъдат нападнати от Русия. Така че по-добре да си остане Путин.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 17. Твоите фантазии нямат нищо общо с действителността.
12
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не четете статиите. По-добре четете коментари само. Рyсoрoбитe са по-осведомени за войната, за политиката, за вируси, тайни лаборатории, масони, 5G и всички конспирации. Дървени философи колкото искаш ...Пухаххаахаахха