Пригожин: "Вагнер" е шило, което няма как да бъде скрито

Според него на медиите в Русия им е забрането да говорят за групировката
28 май 2023 17:20, Нели Христова
37
Пригожин: "Вагнер" е шило, което няма как да бъде скрито
Снимка: БГНЕС

Най-влиятелният руски наемник Евгений Пригожин каза днес, че е убеден, че високопоставени длъжностни лица в Кремъл са забранили на държавните медии да включват материали за него и предупреди, че такъв подвеждащ обществеността подход до няколко месеца ще доведе до реакция на руснаците, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Пригожин, който е основател на наемническата група "Вагнер", е най-открояващият се член на обкръжението на Владимир Путин, спечелил си всеобща слава в хода на 15-месечната война в Украйна.

Ръководителят на "Вагнер" – бивш ресторантьор, който миналата седмица саркастично отбеляза, че прозвището му не трябва да бъде "Готвача на Путин", а "Касапина на Путин", превзе украинския град Бахмут по-рано този месец, но приносът му за тази победа беше омаловажен от държавната руска телевизия, отбелязва Ройтерс.

61-годишният Пригожин се прочу с налагането на сурова дисциплина на наемниците му и с употребата на нецензурен език и затворнически жаргон, за да напада висшето военно ръководство, включително министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Като доказателство за това колко далеч се смята, че е стигнал шефът на "Вагнер" в нарушаването на табута в Путинова Русия, държавната телевизия в продължение на 20 часа не отрази падането на Бахмут и не излъчи победната реч на Пригожин.

Запитан за това, което изглежда е забрана държавните медии да говорят за него, Пригжожин използва различни руски поговорки, за да жегне отговорните лица. Той каза, че "Забраненото винаги е по-сладко", че "Вагнер" не е калъп плъзгав сапун, който бюрократите са свикнали да си прехвърлят, че "Вагнер" е шило, което няма как да бъде скрито.

Напълно убеден съм, че те са забранили да ме отразяват, заяви Пригожин.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако го смятаме килограм зомбитата на вагнер струват по малко от пилешките фенери :D
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българин съм и признавам българското, всички фили са продажници и не си хвърлям и плюмката върху тях. Филите нямат собствен мозък и собствено мнение, някой трябва да им казва какво да правят. Уважавам всички, които отстояват независимостта си, призирам всички подмазвачи и продажници.
27
1
 
1
 
! Отговори
Пирожин, шъ тъ думнъ преди 3 месеца
бе ъмсълък
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Без паника, моля ! Запорожките казаци стягат шау. Това е нещо средно между шоу и ФАУ. Руснаците едва ли ще имат време да се прекръстят.
25
0
 
1
 
! Отговори
Путин язди мечка преди 3 месеца
Да отглеждат мечки за износ бе: мерино мечки, саански мечки, и смесени породи, хем дълговлакнести, хем на фитили. Например кръстоска между сибирски мечок и Дмитри Медведев. И ето как Путин ще вържи 3те края на издънения от войната бюджет. Инак руските войници в Украйна ще продължат да се предават в плен, за да напълнят томбака и да загладят косъма.
24
1
 
1
 
! Отговори
Иванушка дураки преди 3 месеца
проливат кръвта си за Путин, а умните 50 000 руски научни сътрудници за последните 5 години започнаха работа на Запад в научни институти и високо технологични компании ! КОЙ КАКВОТО ИМА, ТОВА ИЗПОЛЗВА ! КРЪВ или МОЗЪК !
23
0
 
1
 
! Отговори
Надежди Говежди преди 3 месеца
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички Искандер К и Искандер М, и Шахеди над Киев бяха унищожени от американската ПВО Патриот.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Дачо - Едва ли! Има си хора за генерали, има си и за лидери
20
2
 
0
 
! Отговори
Кой? преди 3 месеца
Кой ще промуши Киев в сърцето? Шилото, наречено "ВАГНЕР", разбира се )))
19
3
 
4
 
! Отговори
Anus shepti преди 3 месеца
САС ТАЗИ ВОЙНА МОЖЕ БИ ЩЕ ДОКАЖАТ НА СЕБЕ СИ ЧЕ БРОНЕЖИЛЕТКИТЕ НА ГЕНЕРАЛИТЕТА РУСССКИ Е НУЖЕН И ЗА ЗАДНИЦИТЕ ИМ.САМООПРЕДЕЛИХА СЕ КАТО АЗИАТЦИ ВО ВЕК И ВЕКОВ.ЕВРОПА СИ Е ЕВРОПА.НИКОЙ АЗИАТЕЦ НЕ Е СРАВНИМ САС ЕВРОПА.
18
5
 
2
 
! Отговори
бай КОЙ- чо преди 3 месеца
До докато руски глупациИ аз познавам (за съжаление) 2-*** такива "руски научни сътрудници"....Единият се представя за пенсиониран руски ядрен физик, а другият е някакъв си казахстански учен, също пенсиониран (ама доста млади) .... Ядреният физик се пробва да произвежда банички, хляб и кифли, а другият да дарява на джамиите хранителни продукти. Ако и на ЗАПАД 50 000 започват такава работа.....
17
3
 
6
 
! Отговори
докато руски глупаци преди 3 месеца
проливат кръвта си за Путин, 50 000 руски научни сътрудници за последните 5 години започнаха работа на Запад ! КОЙ КАКВОТО ИМА, ТОВА ИЗПОЛЗВА ! КРЪВ или МОЗЪК !
16
2
 
6
 
! Отговори
ТАМАРА ИВАНВНА преди 3 месеца
СТРАШНО ГЛЕДА КАТО ИСТИНСКИ РУСССНАК.САМО ДА НЕ ГРЬМНЕ НЕКОЙ БАЛОН ДО НЕГО ЧЕ ЩЕ ПРЕСКОЧИ КРЕМЬЛ.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ше минат през Босфора, карайки сърф.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде ще ги прати по света ве. Откъде ще минат?
13
5
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 месеца
А ко ше стане ако Вагнер нападне Русия? И вземе властта? А, ***?
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом Русия има Вагнер значи няма добра армия. А щом няма добра армия значи в Кремъл не си вършат работата.
11
12
 
9
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
"Вагнер"водят настапателни боеве близо до Часов Яр.В Харков е унищожена казарма на ВСУ.
10
10
 
7
 
! Отговори
Дачо преди 3 месеца
Пригожин ще измести Путин от трона скоро...