Откриха мъртъв и служител, отговарящ за мобилизацията в руския Далечен изток

Хората се съмняват той да се е самоубил
17 окт 2022 12:08, Нели Христова
52
Откриха мъртъв и служител, отговарящ за мобилизацията в руския Далечен изток

Служител, отговарящ за мобилизирането на войски, е намерен мъртъв при подозрителни обстоятелства в руския Далечен изток. Това е последният в дълга поредица от мистериозни смъртни случаи.

Тялото на Роман Малик, комисар на Партизанск, град с 40 000 жители на около 150 км източно от Владивосток, е открито върху ограда. Медиите твърдят, че той е посегнал сам на живота си.

Още по темата
Потребителите в приложението за съобщения Телеграм обаче поставят това под съмнение. "Роднините на мъжа не вярват, че той е решил да се самоубие. Той е бил адаптивен, самоуверен", пише един потребител. Малик е участвал в кампании в Чечня и като комисар е отговарял за спазването на заповедите за движение на войските от Москва за украинската война.

Откакто Русия обяви частичната си мобилизация на 21 септември, вътрешният отговор беше нестабилен. Появи се информация за палежи и стрелба в центрове за набиране на персонал. В събота 11 души бяха убити и 15 ранени при атака, описана като "терористична" на военен полигон в Белгород, близо до украинската граница.

В някои части на Москва обитателите на апартаменти са помолени да премахнат колите и имуществото си от паркингите, в случай че са необходими за целите на "гражданската отбрана" - индикация, че властите се опасяват от безредици.

Смъртни случаи с въпроси без отговор

Авиационни експерти, петролни ръководители и олигарси са сред най-малко 15 души, загинали в Русия при съмнителни обстоятелства след нахлуването в Украйна през февруари.

Равил Маганов, петролен директор, падна от прозореца на болница миналия месец. Държавните медии го определиха като самоубийство на фона на факта, че президентът на Лукойл публично критикува войната. Вторият изпълнителен директор на Лукойл, Александър Суботин, почина от "сърдечен удар, предизвикан от наркотици" в мазето на шаман през май.

Анатолий Геращенко, бивш ректор на Московския авиационен институт, почина миналия месец. Вестник "Известия" каза, че той е "паднал по стълбите". Иван Печорин, авиационен мениджър на Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика, падна от яхтата си край Владивосток миналия месец и се удави.

Александър Тюляков, изпълнителен директор на Газпром, е намерен обесен в дома си ден след началото на войната. Четирима други служители на държавната енергийна фирма или нейни филиали са загинали.

Съмнителни смъртни случаи има и в Обединеното кралство, САЩ и Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
24
 
! Отговори
Стан преди 1 година
Поредния "самоубил" се. Това е ситуацията в Путинова Русия
23
1
 
13
 
! Отговори
до "Тони" преди 1 година
Питам те дали вече си щастлив и спокоен от "отговора на путин до русофобите". Сега щастлив ли си от това колко хора са пострадали, ранени, или убити? Това ли е твоето щастие, те питам? Когато човек се радва на чуждото нещастие, то (нещастието) просто го настига. Затова, ако имаш някакво семейство, спри да злорадстваш и се опитай да бъдеш добър и милостив.
22
3
 
14
 
! Отговори
с.т. преди 1 година
А така! Поредния смел руснак е убит! Като музиканта от Донбас, който не е искал да дирижира оркестъра си на измислените празници покрай кражбата на Донбас от русия!
21
2
 
12
 
! Отговори
хи ха ха ха преди 1 година
така ще е всеки ден
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живот си живеят руснаците. Всичко им е наред. Муахаххахаа
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой мобилизиран се е ядосал че призовката му е закъсняла с няколко дена и му е видял сметката на мобилизатора, заради мудност и несправяне с отговорната задача лично поставена му от тирана Путин.
18
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето отвори се още едно хубаво работно място в раша ! Тичайте възрожденци да попълните редиците !!
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са типично техните методи! Те няма да се променят! Идеологията им е такава! По далече от тях!
16
2
 
16
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Е как е умрял върху оградата?
15
2
 
27
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
И тоя е пушил и се е задушил :)))))))))))))))))))))
14
5
 
32
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Случва се в страна, управлявана от хит.лер2. Като са страхливи , ще ги могилизират.
13
4
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
качил се на оградата за да се самоубие :) алооо , кгб_то , измислете нещо по убедително бе !
12
5
 
17
 
! Отговори
Дони преди 1 година
А ти как ще подходиш, ако Д-р Смъpт поиска да прати момчето ти на кacanница?!?!?!
11
3
 
16
 
! Отговори
777 преди 1 година
Тея мрът като мухи бе брат.....
10
6
 
19
 
! Отговори
5454 преди 1 година
Стават все по креативни тия "самоубийци". Предишните падаха от висок етаж, един се "самоуби" с 3 удара с нож в гърба.
9
4
 
30
 
! Отговори
.... преди 1 година
Не се грижи за кредитите на Украинците! Кремъл ще ги плаща като репарации! Даже и Китай ще дойде да строи при възстановяването на Украйна!
8
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка ще спечели война без нито една жертва, докато руснаците и украинците се избиват помежду си.Накрая ще се молят за кредити пак на американската икономика.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тони С други думи, рашиста стреля по цивилни, какво ново?
6
2
 
21
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Самите украинци се "радвали" на руската армия??? Май си объркал форума! От Петербург ли ги ръсиш тия глупости! Те са предназначени за крепостните, за които Кремъл е решил ,че каквато и лъжа да им набута, те ще се вържат! Затова ли от войската с която нахлу Путин, вече половината даде фира! Явно са затънали в украинската "любов"! Сега събира нова 220 хиляди партида, за пушечно месо! Само засичаме , на първите сто хиляди загинали, дали от Кремъл нещо ще се замислят!
5
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 1 година
До БОЗО И това те радва?