Путин: Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа

Мобилизацията в Русия вече приключвала
Обновена: 14 окт 2022 17:01 | 14 окт 2022 17:01, Нели Христова
424
Путин: Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа
Снимка: БГНЕС

Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, говорейки на пресконференция в казахстанската столица Астана.

В обръщението си той призова хуманитарните коридори за украинско зърно да бъдат затворени, ако бъдат използвани за "терористични актове".

Путин обяви, че все още не е решил дали ще присъства на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, следващия месец. Той също така заяви, че Германия прави "грешка", като дава приоритет на своята вярност към НАТО пред националния си интерес.

"Германия реши, че ангажиментите към някои международни споразумения, включително НАТО, имат предимство пред вътрешните интереси. Вярвам, че това е грешка и тяхната икономика и граждани страдат. В противен случай те не биха подкопали газопроводите "Северен поток", заяви руският президент пред репортери след приключването на срещата на върха на Общността на независимите държави (ОНД).

"Един клон на газопровода "Северен поток 2" е в работно състояние. Решение за пускането му не се взема и едва ли ще бъде взето, но това не е наша работа", добави той.

Путин беше попитан и дали би разговарял с президента на САЩ Джо Байдън.

"Трябва да го попитате Байдън дали иска да води разговори с мен. Засега не виждам нужда от преговори с Байдън, докато не видя платформа за това", категоричен бе той.

Запитан дали съжалява за действията на Русия в Украйна, Путин отговори категорично с "не". Той подчерта, че целта на Русия не е била да унищожи Украйна. По думите му "няма нужда от повече масивни удари срещу Украйна поне засега".

"Не съжалявам. Искам да изясня, че това, което се случва сега, е неприятно", заяви руският лидер и подчерта, че действията на Русия в Украйна са правилни и навременни.

Коментарите му идват след седмица на смъртоносни удари по цивилни цели в Украйна, включително в района на Киев.

Путин заяви, че всеки пряк сблъсък на войските на НАТО с Русия ще доведе до "глобална катастрофа".

"Надявам се, че тези, които казват това, са достатъчно умни, за да не предприемат подобни стъпки", намекна Путин.

Русия започна своята "специална операция" в Украйна на 24 февруари тази година.

Владимир Путин също така обяви, че "частичната мобилизация" на армейските резервисти, наредена миналия месец, ще бъде завършена след две седмици, което ще увеличи бойната сила на Русия.

"Мобилизацията приключва. Предполагам, че след две седмици всички мобилизационни мерки ще приключат", заяви той, добавяйки, че общо 222 000 резервисти ще бъдат призовани, което е по-малко от 300 000, които бяха обявени първоначално.

Твърди се, че общо 33 000 от тях вече са във военни части, а 16 000 участват във военната операция в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
3
 
11
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Китай , Индия и Турция са поставили срок до 15 ноември конфликта в Украйна да спре , в противен случай ще се присъединят към страните поддържащи санкциите срещу Русия . Ко праим сия .
214
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 288: Какъв ли комплексар трябва да си за да защитаваш височината на обекта на сексуална възбуда в интернет ? Въпроса е риторичен.
213
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До z: Аз също ! нямам търпение да видя Путин разстрелян, а Шойгу и компания и те !
212
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето плаши гаргите. Западняците се правят на ударени и му пригласят но ако стане конфликт с НАТО от Ручландия няма да остане тухла върху тухла. Ще го пометат за няколко дни. Тоя *** е същия комплекса като Хитлер само дето няма немската армия зад себе си а група пияни матрьошки. Укрите ги изтепаха а тоя пак се пудри по телевизиите. Все едно *** и Кличко. Голяма уста и НИЩО друго.
211
1
 
7
 
! Отговори
z преди 1 година
Щастлив съм да съм свидетел на тоталния крах на комунизма /фашизма/ и дано да доживея да ги видя съдени както фашистите.
210
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Китаец: Тия копаят дъното ти ми говориш за потискане.
209
2
 
12
 
! Отговори
следва ...... преди 1 година
ще натисна ядреното копче защото сме гладни и за това е виновен запада. Товарищ тези руски лиготии сме ги гледали преди 30г. Големият Рони Рейгън им го каза в прав текст "......ще ги накараме да си ядат прикладите" и така стана. На Големият Горбачов, че ви спаси от тотален разпад трябва да му целувате ръцете!
208
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този обречен лилипут, който заради операциите прилича вече, на снимките, на ***, твърди, че нещата които се случват в Украйна са "неприятни". По долно изказване не може и да бъде, на фона на убитите невинни граждани. Само че, рашаните трябва да знаят, че на този лилипут не му пука и за тях. Съдбата му ще е като на всеки диктатор. На 70, не знам какво очаква още от този живот.
207
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе г-н Путин,защо пак плашиш с Ядрено оръжие?Какво кото влезнат във война Натовските войници с твоите,пробвайте без Ядрено оръжие,нали сте голяма работа.Нали не ви беше страх от НАТО.Значи,,като сте по силни от Украйна,нападате безразборно,пък някой вас ако ви напада,плашите с ядрено оръжие.Еееее,как така.Всичко се връща г-н Путин
206
2
 
6
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Елементарен е руският разознавач! Бай Тошо му го каза на предшественика му нямаш ли пари не си мъж. А и трябва да си поне 1. 75 см
205
1
 
5
 
! Отговори
От 269 преди 1 година
Култура и бит йок. Теб те интересува неонацизъм като Копейкин и прокажената им управленска система която съществува напук и върху гърба на всички руснаци с акъла си. Имаха шанс, и Берлускони и Меркел им го дадоха а тия се показаха що за човеконенавиждащ режим са, поддържан само и единствено от прррроостаци като теб, които бяха първите да махат Z от колите си на границата. Русофобията за която говориш е признак на национална идентичност БЪЛГАРСКА, а ти си месо за асимилация от руснаците
204
2
 
14
 
! Отговори
Стикс преди 1 година
Стига ни го пказвахте тоя путин. Тоя е пътник от всякъде. Единствено че го отразяват показва че жив и само ракети и заплахи са му в устата. Бог гледа и ще има възмездие.
203
0
 
9
 
! Отговори
тодор живков преди 1 година
На 24 02 тръгнаха като АСЛАНИ , върнаха се като *** .
202
2
 
12
 
! Отговори
До 260 преди 1 година
Аз съм русофил който им обича народа, но уви съм чел, Захари Стоянов, Стамболов и прочие та докато стигнеш ген. Колев който и той русофил вика "Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!" . Аз душмани които избиват братята си и продават народа си не понасям, още по-малко предатели като теб които се наричат "русофили" и подражават
201
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин никога няма да порасне.
200
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още по-добре, ще изчезнат мурзилите.
199
3
 
4
 
! Отговори
spoko be! преди 1 година
Тоя филм вече го гледахме! Русия ще вземе 1/5 от Украйна. След 50г. Източна и Западна Украйна ще се обединят, а победилата Русия ще фаалира и така...
198
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 251: Всъщност РПЦ е в схизма от Вселенската патрияршия още от 2018та. Така че вярвай на фалшиви проповедници... с патриарх алкохолик, продаващ нелегално цигари. Потъпкаха всеки божи закон за да са те по-по-най. Сега те ще си носят кръста докато не си изплатят греховете. За повече информация Гугъл.
197
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Косово е Сърбия,колкото и Украйна е Русия.Две стари български територии с ,объркани от руска пропаганда, души по тях.
196
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да допусне доброволно да го унищожат! Всеки се бори за каузата си и за оцеляването си! Близки народи, даже с едни корени се мразят заради политиките, насаждани с години от правителствата им! Всички е добре да осъзнаят, че хората нямат вина, а онези, които ги управляват и противопоставят! Жалко че се допусна това, защото разрухата не е само за тях!